Quantcast
ORIGINALS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 5 Luben προτάσεις γκανιάν που θα μας πήγαιναν ταμείο στη Eurovision

O Ιωάννης Τσιλιγγίρης θα στήριζε


Τσαγκ · 11 Μαΐου 2016

Καταρχάς, εμπιστεύομαστε τυφλά το μουσικό αυτί του αειθαλή ρόκερ και πρόεδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, o οποίος (όπως και εμείς άλλωστε) μαγεύτηκε από τους ήχους των ARGO και ανημπορος να αντισταθεί τους έδωσε με απευθείας ανάθεση την τιμή να εκπροσωπήσουν την χωρά μας στον θεσμό της Eurovision. Παρ’ όλα αυτά θα θέλαμε σαν μουσικόφιλοι και λάτρεις των ευρωπαϊκών σκουπιδιών τραγουδιών της γιουροβίζιο να κάνουμε και τις δίκες μας προτάσεις ,με ερμηνευτές που θα κλείδωναν πρώτη θέση από τα αποδυτήρια για τον πρόεδρο της ΕΡΤ. Να φτιάξουμε βρε παιδί μου το δικό μας παραμύθι.

Sotis Volanis

sotis

O Sotis μπορεί με άνεση να παίζει μπαλίτσα το ίδιο εύκολα με την αγγλική ποπ (Αημ εν εληεν)  άλλα και με το ελληνικό τσιφτετέλι dance που αγαπάνε οι ξένοι. Εκτός από το πατροπαράδοτο λαμέ κοστούμι με ασορτί παντελόνι και μπότα από αλμπίνο κροκόδειλο. Η λιτή σκηνική του παρουσία θα εμπλουτιστεί με χορεύτριες-λουλουδούδες που θα τον ραίνουν με γαλανόλευκα γαρύφαλλα καθ ‘ όλη την διάρκεια της δωρικής κατά τα άλλα ερμηνείας του.

Γλαύκος Αθανάσιος  Τζήμερος

tzimeros
Ελλάς – Ευρώπη – νεοφιλελευθερισμός γαμιέται η ΕΡΤ και όλος ο κρατισμός. Ο Γλαυκος – Θανος Τζημερος, χωρίς να ξοδέψει κρατικά λεφτά, με ωτοστόπ αν χρειαστεί και με μονο του οπλο την κιθάρα του, είναι έτοιμος να δώσει σκληρή μάχη για την θέση της χώρας μας στην Ευρώπη. Το αόρατο χέρι της αγοράς με θατσερική περούκα θα σιγοντάρει στο τραγούδι,  όσο ο τροβαδούρος Θάνος θα υμνεί τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά τις Κυριακές .

Σταμάτης Γονίδης

gonidis

Ο Σταμάτης δεν είναι κάποιος τυχαίος σκυλάς. O Σταμάτης έχει μελετήσει πυθαγόρεια φιλοσοφία και ειδικότερα το μουσικό της σκέλος, τη «Μελωδία της αρμονίας των ουράνιων σφαιρών» . Επίσης έχει στεντόρεια βυζαντινή φωνή ικανή να συνεπάρει όλους τους όρτοντοξ μπράδερζ της ανατολικής Ευρώπης και να μαγέψει ακόμα και τους άπιστους δυτικούς. Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τις εισαγωγές και ας πάμε στο ζουμί: ο Σταμάτης έχει γράψει ένα πεντάλεπτο τραγούδι βασισμένο στις πυθαγόρειες αρχές και η μελωδία του τραγουδιού αυτού γιατρεύει ασθένειες. Νίκη κλειδωμένη απο όλες τις στοιχηματικές και απαρχή μιας νέας παγκόσμιας εποχής, απαλλαγμένης από αρρώστιες και τέτοια.

Ελεονώρα Ζουγανέλη

mpofiliou

Την Ελεονώρα Ζουγανέλη τη μπερδεύουμε με τη Νατάσσα Μποφίλιου (την οποία αγαπάμε βέβαια). Η Ελεονώρα Ζουγανέλη λοιπόν, μπορεί να μας εκπροσωπήσει άνετα στη γιουροβίζιον και άν όντως μοιάζει με τη Μποφίλιου τότε όλα πόπα. Επιπλέον θα είναι ήδη λυμένο το ενδυματολογικό ζήτημα, αφού σίγουρα θα φοράει μια ζακέτα, ένα νυχτικό και θα κλαίει σε ένα σκηνικό που θα θυμίζει αυτοκινητόδρομο.

Μια αργόσυρτη μπαλάντα με δακρύβρεχτους στίχους στο πιάνο, διαποτισμένη με την αισθαντική φωνή της Ελεονώρας Ζουγανέλη που θα στοχεύει σαν βέλος τις ψύχρες καρδιές των δυτικοευρωπαίων ενδέχεται να ευαισθητοποιήσουν την Ε.Ε για την κατάσταση στην χώρα μας, να συγκινήσουν τους λαούς της και εκτός από την πολυπόθητη νίκη να φέρουν και την ολική διαγραφή του χρέους .

ΥΠΟ

ypo

Τα τελευταία χρόνια όλες οι συμμετοχές μας έχουν κάτι με ολίγο-τι χιπ χοπ: μπουζούκι με χιπ χοπ, ποντιακή λύρα με χιπ χοπ κλπ. Ο λόγος αυτών των συμπράξεων και των μουσικών αμαλγαμάτων είναι να δείξουμε προς τα έξω ότι δεν είμαστε πλέον ένα απαρχαιωμένο βαλκανικό έθνος κολλημένο στο μπουζουκοκλαρίνο άλλα ένα σύγχρονο κράτος φίφτι-φίφτι ραπ και γκραφίτι. Μήπως τελικά ήγγικεν η ώρα να στείλουμε έναν καθαρόαιμο (τ)ραπ καλλιτέχνη που ξεκίνησε από τα υπόγεια της Αθήνας και τώρα στο απόγειο της καριέρας του πίνει χαλαρός τσόκο μαροκάνα στη Σιάτιστα;

Τα περισσότερα πράγματα θα ήταν καλύτερα από αυτό.

Best of internet