Quantcast
ORIGINALS

6 λόγοι που αποδεικνύουν ότι η 8 Απρίλη είναι μια καταραμένη μέρα

Θάνατοι, λιμοί και τραγωδίες συνέβησαν αυτή την ημερομηνία. Ποιος κρύβεται από πίσω;


Elder · 8 Απριλίου 2016

 

 

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια χωρίς την Μάργκαρετ τη Θάτσερ και τα μέσα που υποστηρίζουν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο οικονομίας («φιλελέρες» για τους φίλους), λογικά θα της έχουν αφιερώματα επί αφιερωμάτων.

 

elder1

 

Εμείς είπαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, μιας και η έρευνά μας αποκαλύπτει πως η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει συνδεθεί με μια σειρά από μακάβρια ιστορικά γεγονότα. Ξετυλίγουμε το νήμα προσπαθώντας να βρούμε ποια κατάρα έχει χτυπήσει τη συγκεκριμένη μέρα.

 

Τι συνέβη στις 8 τ’Απρίλη;

Isthatcherdeadyet? Yes!

elder2

Στις 8 Απρίλη του 2013 πεθαίνει η (αγαπητή στους φιλελέρες και μισητή σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη) Margaret Thatcher. Μακάβριο, ίσως. Αλλά το λες και ευλογία. Τα είχαμε πει τότε

 

Θάνατοι μεγάλων Καλλιτεχνών 1

elder3

8 Απρίλη του 1973 πέθανε ο Pablo Picasso, από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του εικοστού αιώνα. Ναι, το αμάξι σου φέρει το όνομά του.

 

Θάνατοι μεγάλων Καλλιτεχνών 2

elder4

Το 2014 ο παρακάτω ισάξιος καλλιτέχνης έφυγε για να τον συναντήσει.

 

Δραστηριοποιείται το ISIS στη Συρία

elder5

Ω ναι, στις 8 Απρίλη του 2013, στη Δύση ασχολούνται με μια φιλελέ γριά που πέθανε, αλλά στη Συρία, μια άγνωστη ομάδα μαχητών από το Ιράκ ανακοινώνει πως θα συμμετάσχει στον Συριακό εμφύλιο στο πλευρό του Μετώπου Αλ-Νούσρα. Σήμερα τα έχουν σπάσει με τους τελευταίους και τους γνωρίζουμε ως ISIS.

 

Η ξέρετε-ποια γίνεται μέλος του ΟΗΕ

elder6

Στις 8 Απρίλη του 1993, ο ΟΗΕ ανακοινώνει το νέο του μέλος, την «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, και μας οδηγεί στο επόμενο κοσμοϊστορικό γεγονός…

 

1990: Ο Μητσοτάκης κερδίζει τις εκλογές!

elder7

Ο μπαμπάς του νυν προέδρου της ΝΔ ανέλαβε σαν σήμερα την πρωθυπουργία δίνοντας τέλος στα 9 χρόνια κυριαρχίας του Αντρέα Παπανδρέου.

Η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε από το άνοιγμα προς τις χώρες του τότε ανατολικού μπλοκ, με επίσκεψη στην ΕΣΣΔ (διαλύθηκε 2 μήνες μετά), τις πρωτοβουλίες για ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία (ακολούθησε πόλεμος για 5 χρόνια), την αναθέρμανση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μέσω της συνάντησης στην Μαρμαρίδα με τον Τουργκούτ Οζάλ (πέθανε 9 μήνες μετά), καθώς και την επιδέξια εσωτερική πολιτική του, όπως αυτή φάνηκε στο θέμα της λειψυδρίας του 1990 (για κάποιο περίεργο λόγο, από την ημέρα που εξελέγη, σταμάτησε να βρέχει με αποτέλεσμα να στερέψει η τεχνητή λίμνη του Μόρνου και να ξεμείνει από νερό το λεκανοπέδιο).

 

Τυχαία όλα αυτά;

elder8

 

Best of internet