Quantcast
ORIGINALS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 5+1 φορές που ειπώθηκε η απαγορευμένη λέξη από Μ… και δεν άνοιξε μύτη

Οι τσαμπουκάδες προορίζονται αυστηρά για εσωτερική κατανάλωση


Elder · 17 Μαρτίου 2016

 

Τη φάση λίγο-πολύ την ξέρετε. Βόρεια από μας υπάρχει ένα κράτος που όλος ο κόσμος στην καθομιλουμένη το λέει Μακεδονία, εκτός από μας. Δε θα ασχοληθούμε με αυτό εδώ. Εδώ θα ασχοληθούμε με το ανώτερο διεθνές επίπεδο όπου η φασάρα έχει ως εξής: Οι μισές κυβερνήσεις του πλανήτη που είναι ανθελληνικές και θέλουν να αφανίσουν το γένος των Ελ αναφέρονται σ’αυτό ως Μακεδονία και οι άλλες μισές που έχουν κοινωνήσει λίγο απ’τον πολιτισμό που ακτινοβολούμε, μαλλιάζουν τη γλώσσα τους ή σπάνε νύχια στα πληκτρολόγια να λένε/γράφουν «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Όταν στο χώρο υπάρχει ελληνική αντιπροσωπεία, γενικά οι πρώτοι φροντίζουν να πάνε με τους δεύτερους για τα μάτια του κόσμου για να μη δημιουργούνται μανούρες χωρίς λόγο.

macedonia

Τι παίζει όμως όταν οι πρώτοι scumbag-άρουν άγρια και φροντίζουν να μας τσιτώνουν στο ανώτερο δυνατό level; Ιδού μερικές πρόσφατες τέτοιες περιπτώσεις.

 

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ 2007

Αρχή με vintage-ίλα σχεδόν μία δεκαετία πίσω. Ο τότε προεδρεύων της ΓΣ του ΟΗΕ Σέρτζαν Κερίμ καλεί τον συμπατριώτη του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι στο βήμα προσφωνώντας τον ως «Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Μετά από παρεμβάσεις της τότε Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (και πιο παλιά πρέσβης στην Αθήνα) Νίκολας Μπερνς, όπως διαβάζουμε στο «Έθνος», δηλώνει μεταξύ άλλων:

«Το μόνο που έχω να πω είναι ότι συναντήθηκα με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, νωρίς αυτή την εβδομάδα, καθώς και με τον μακεδόνα πρόεδρο χθες το βράδυ, και είχα μια καλή συζήτηση με αυτόν […] Η άποψή μας είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο, πολύπλοκο θέμα μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας και ο πρέσβης κ. Νίμιτς έχει ένα σπουδαίο ρόλο να διαδραματίσει. […] Και βέβαια, είναι ένα υπαρξιακό θέμα για την κυβέρνηση των Σκοπίων, την κυβέρνηση στη Μακεδονία»

dealwithit

 

 

Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ε.Ε. 2014

Στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Γενάρη του 2014, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής λαμβάνει χώρα η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ε.Ε., με τον σκοπιανό Χαϊρούλα Μισίνι να αποκαλεί μέσα στην ελληνική Βουλή τη γειτονική χώρα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και τους Τραγάκη και Βενιζέλο να χάνονται στη μετάφραση και να μην απαντάνε καν.

likeaboss

 

 

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ 2014

Στις 4 Σεπτέμβρη του 2014 το ΝΑΤΟ συνεδριάζει στην Ουαλία για την κρίση στην Ουκρανία και καλωσορίζει όλο χαμόγελα τον «Υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας» (btw η γειτονική χώρα δεν αποτελεί κράτος-μέλος της συμμαχίας λόγω ελληνικού βέτο ως προς την ονομασία της). Η ελληνική αντίδραση (Υπουργός Εξωτερικών εκείνη την περίοδο ο Βαγγέλας ο Βενιζέλος) απέδωσε την όλη φάση σε λάθος του τελετάρχη και επικεντρώθηκε με απόλυτη επιτυχία (#not) στην επίλυση της Ουκρανικής Κρίσης.

 

 

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ 2014 part 2

Αφού λύσανε με απόλυτη επιτυχία το ζήτημα της Ουκρανίας (#not) οι ΝΑΤΟ-ικοί ξαναμαζεύονται στις 4 Δεκέμβρη στις Βρυξέλλες για να συντρίψουν και τον ISIS. Οι γείτονες είναι και πάλι καλεσμένοι, αλλά ο Βενιζέλος έχει πατήσει πόδι και αναφέρονται ως FYROM. Οι ΝΑΤΟ-ικοί συνεδριάζουν, βρίσκουν τον τρόπο να πατήσουν κάτω τους τζιχαντιστές (#not) και όταν  βγαίνει το επίσημο ανακοινωθέν, υπογράφει η «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο Βενιζέλος κάνει παράπονα στον Τζον Κέρι, η Ελλάδα αποχωρεί από τις συνομιλίες και έτσι σώζεται το τομάρι του ISIS μιας και ήταν σίγουρο πως θα τους διαλάγαμε για πλάκα (#not) αλλά ας όψονται αι ανθελληνικαί δυνάμεις.

kerry

 

 

Σύνοδος του ΟΗΕ 2015

Αφού το ISIS τελικά δεν κατατροπώθηκε από το ΝΑΤΟ, συνεδριάζει ο ΟΗΕ. Στις 29 Σεπτέμβρη του 2015, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η αμερικανική κυβέρνηση προσκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά σε Σύνοδο για το θέμα. Προσκαλεί όμως και την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (την έχει αναγνωρίσει με αυτό το όνομα από το 2004 αν το’χετε απορία) με αποτέλεσμα οι δύο έλληνες να αποχωρήσουν ενοχλημένοι και το τομάρι του ISIS να σωθεί για άλλη μια φορά.

reobama

 

 

 

Και το πιο σημαντικό!

ΣΤΑ ΟΠΛΑ!

Best of internet