Quantcast
ORIGINALS

4 Ιστορικοί δικτάτορες που κάνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να μοιάζει με μικρό προσκοπάκι

Μπροστά τους είναι γατάκι ο Βορεοκορεάτης επίγειος θεούλης


Herbert Viola · 6 Δεκεμβρίου 2015

assets_LARGE_t_249961_54606070

 

Πριν μερικές μέρες ο δικτάτορας της Μαυριτανίας από το 2008, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ έβλεπε το Σούπερ Καπ της χώρας, Μάπα το ματς και στο 67’ έδωσε εντολή να το λήξουν και να πάνε στα πέναλτι να τελειώνουμε. Και αν νομίζατε ότι αυτός επειδή στις τελευταίες εκλογές πήρε 80% και η αντιπολίτευση δεν κατέβηκε καν ή ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σκληρός δικτάτορας επειδή έβαλε όλους τους Βορειοκορεάτες να κουρευτούν όπως αυτός ή εκτέλεσε καναδυό υπουργούς γελιέστε. Μπροστά σε κάτι άλλους είναι γατάκια.

 

 

4. Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα

12εφε

 

Ήταν για 13 χρόνια δικτάτορας, ανατρέποντας τον Πρόεδρο και ξάδερφό του, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και από το ’76 μέχρι το ’79 που ανετράπη αυτοανακηρύχθηκε ‘Αυτοκράτορας’, με τελετή που κόστισε 30 εκατομμύρια δολάρια. Εκεί εξελέγη Πρόεδρος, Πρωθυπουργός, Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων και αρχηγός του μοναδικού κόμματος στη χώρα .Βασάνιζε και σκότωνε τους πολιτικούς του αντιπάλους και όσους του την έσπαγαν περισσότερο τους τάϊζε στα λιοντάρια που είχε στο ζωολογικό κήπο στην έπαυλη που έμενε. Όσους του την έσπαγαν υπερβολικά τους έτρωγε κιόλας.

‘Επεσε γιατί έβαλε τους φρουρούς του να πυροβολήσουν καμιά εκατοστή μαθητές που διαμαρτύρονταν γιατί τους ανάγκασε να φορούν μια πανάκριβη στολή που κατασκεύαζε αποκλειστικά η εταιρία μιας από τις 17 γυναίκες του. Πέθανε στη φυλακή και έκανε συνολικά 60 παιδιά.

 

 

3. Μομπούτου Σέσε Σέκο

1452

 

Ο Μομπούτου Σέσε Σέκο έγινε δικτάτορας το ’65 στο Ζαΐρ και αυτοανακηρύχθηκε ισόβιος πρόεδρος. Τελικά έκατσε στην εξουσία 32 χρόνια. Ο λαός του Ζαΐρ ζούσε σαν κουρελής, αλλά όταν γύρισε το ’96 από την Ελβετία όπου είχε πάει για θεραπεία για καρκίνο του προστάτη τον περίμενε 100.000 κόσμος στο αεροδρόμιο. Στις πιο ένδοξες μέρες του είχε περιουσία 6 δις. δολάρια. Όσο και το χρέος της χώρας του. Γιατί έκανε την Κεντρική Τράπεζα λογαριασμό όψεως και τράβαγε λεφτά από εκεί. Έκανε ταξιδάκια στα Παρίσια για ψώνια με τη δεύτερη γυναίκα του, την πρώτη και την ερωμένη του. Κατάργησε τα κόμματα και μετά έφτιαξε ένα. Το δικό του. Μετά έκανε εκλογές με υποχρεωτική συμμετοχή. Πήρε 99%. Στην αρχή σκότωνε ή απήγαγε τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά του είπαν ότι δε θα καλοφανούν στους Δυτικούς κάτι τέτοια, οπότε τους εξαγόρασε.

Στο Μουντιάλ του ’74 έστειλε τους δικούς του στο ξενοδοχείο της αποστολής όταν έφαγαν 9 από τη Γιουγκοσλαβία. Τους είπαν ότι αν φάνε 4 από τη Βραζιλία δε θα γυρίσουν στο Ζαΐρ. Έφαγαν 3. Πριν το βραδινό δελτίο ειδήσεων έπαιζε ένα βίντεο δικό του που τον έδειχνε να βγαίνει από τους καπνούς σας Μεσσίας. Και στο δελτίο ειδήσεων έπαιζαν ιστορίες μόνο γι αυτόν. Πως σκότωσε ένα λιοντάρι με τα ίδια του τα χέρια όταν ήταν 7 ετών. Ή πως οι σφαίρες άλλαζαν κατεύθυνση όταν πλησίαζαν στο στήθος του. Δήλωνε ότι ο σωστός κλέφτης τρώει λίγα για αρκετό καιρό. Αν πάει να φάει πολλά και γρήγορα θα τον πιάσουν.

 

 

2. Ιντί Αμίν Νταντά

123

 

Πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας στην Ουγκάντα, ξεκίνησε την καριέρα του ως μισθοφόρος στην Κένυα, θάβοντας ανθρώπους ζωντανούς. Έγινε λαθρέμπορος ελεφαντόδοντου και Αρχηγός του Στρατού από τον πρωθυπουργό Ομπότε. Άρπαξε την εξουσία όταν αυτός έλειπε σε ταξίδι και κάθισε για 8 χρόνια . Εκτέλεσε κοντά στο μισό εκατομμύριο ανθρώπους, όποιον υποψιαζόταν ως αντίπαλο, πολιτικούς, δικηγόρους, αρχιερείς, διπλωμάτες. Εξαφάνισε ολόκληρες φυλές, έριχνε τα πτώματά τους στους κροκόδειλους, λένε πως κάποιους τους έτρωγε κιόλας σε μπάρμπεκιου, ενώ κάποια κεφάλια τα διατηρούσε σπίτι του σε δοχεία στο ψυγείο και συζητούσε με αυτά.

Ονόμαζε λίμνες με το όνομά του, έβαζε λευκούς στην Καμπάλα να τον κουβαλάνε στο θρόνο του και μετά να τον προσκυνάνε. Σ’ ένα όνειρο του είπε ο Θεός να διώξει τους περίπου 80.000 Ασιάτες που ήταν στη χώρα. Την άλλη μέρα τους είπε ότι έχουν 90 μέρες για να φύγουν και μπορούν να πάρουν μόνο όσα μπορούν να κουβαλήσουν στα χέρια τους. Σκόπευε να φτιάξει άγαλμα του Χίτλερ στο κέντρο της Καμπάλα.Του άρεσε το κολύμπι και να παίζει ακορντεόν. Μετά την πτώση του δήλωσε πως δε μετανιώνει για τίποτα.

 

 

1. Φρανσουά ‘Πάπα Ντοκ’ Ντιβαλιέ

υθρτξθτφ

 

Το ‘Πάπα Ντοκ’ του το κόλλησαν γιατί ήταν γιατρός, αν και προτιμούσε τη μαγεία και τα βουντού από τα υπερηχογραφήματα. Έφτασε μέχρι Υπουργός Υγείας και το 1957 με τη βοήθεια του στρατού έγινε δικτάτορας της Αϊτής. Το 1958 έγινε πραξικόπημα εναντίον του. Τεράστιο λάθος. Κατάργησε τα κόμματα, τις φοιτητικές οργανώσεις και τα συνδικάτα. Επέβαλλε απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες. Έφτιαξε παραστρατιωτική ομάδα 15 χιλιάδων ατόμων, τα δικά του SS.Λέγονταν Tonton Macoutes. Αυτοί στρατολογούσαν κόσμο. Όποιος αρνιόταν τον εκτελούσαν επιτόπου. Είχαν εντολή να ξεριζώνουν καρδιές και πνεύμονες και να βγάζουν τα μάτια των θυμάτων τους. Το ’59 ο Ντιβαλιέ έπαθε καρδιακή προσβολή και άφησε στο κατόπι του τον αρχηγό των Tonton Macoutes. Μόλις έγινε καλά τον έχωσε στη φυλακή.

Είχε φτιάξει πολλές από δαύτες. Πολλές φορές βασάνιζε και σκότωνε ο ίδιος, ενώ ζητούσε και τα κεφάλια συγκεκριμένων ατόμων για να τα κρεμάσει σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Πήρε στην ιδιοκτησία του όλες τις φυτείες της χώρας και έβαζε κόσμο να δουλεύει χωρίς αμοιβή. Έκανε τα βουντού επίσημη θρησκεία της Αϊτής και έβαλε να σφάξουν όλα τα μαύρα σκυλιά στη χώρα γιατί ήταν σίγουρος ότι ένας πολιτικός αντίπαλος που είχε καθαρίσει είχε μετενσαρκωθεί σε μαύρο σκυλί. Πριν πεθάνει όρισε ως διάδοχο του το 19χρονο γιο του Ζαν Κλοντ, που αποδείχτηκε ακόμα χειρότερος. Έγινε δημοψήφισμα. 2.391.916 είπαν ‘ναι’. Ένας ‘όχι’.

 

 

 

Best of internet