Quantcast
ORIGINALS

Μετά το Halloween, άλλες 5 αμερικάνικες γιορτές που πρέπει να τιμούμε από δω και πέρα

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, αμερικανοποιούμε το εορτολόγιο


Herbert Viola · 6 Νοεμβρίου 2015

halloween1

 

 

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το πατροπαράδοτο έθιμο του Halloween σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή ξέρεις ότι έχει ξεφύγει το πράγμα όταν γίνεται Halloween Party σε ράντσο στο Σοφικό Κορινθίας.

sofiko1

 

 

Και εντάξει. Ο Έλληνας πάντα είχε κόλλημα με την Αμερική. Το έχει τραγουδήσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Γκαντ Μπλες Αμέρικα.

Αλλά δε θα γίνουμε πραγματικά Αμερικάνοι αν δεν γιορτάζουμε τις μέρες όπως ακριβώς τις γιορτάζουν (ξερνάει με τη φράση) και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όχι άλλη 28η Οκτωβρίου. Όχι άλλη Πρωτομαγιά. Όχι άλλο κάρβουνο. Το νέο εορτολόγιο είναι εδώ.

 

26 Νοεμβρίου: Θενξγκίβινγκ (Γιορτή των Ευχαριστιών)

Ξεχάστε το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και τις γραφικότητες. Το μεγάλο οικογενειακό τραπέζι θα γίνεται την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου (αφού πρώτα δούμε division rivals του NFL το μεσημέρι), το αντεράκι μας θα λιγδώνει με γαλοπούλα και ο Τσίπρας θα χαρίζει τη ζωή σε μία κάθε χρόνο (αλλά θα την αρπάζει ο Φίλης όταν δε θα βλέπει)

trithforaaristeraobama

 

4 Ιουλίου Ιντιπέντενς Ντέη (Μέρα Ανεξαρτησίας)

Η 25η Μαρτίου καταργείται, έτσι κι αλλιώς δεν έγινε ποτέ, σε ένα μπιστρό μαζεύτηκαν κάτι τσοπαναραίοι και το βαφτίσαμε επανάσταση. Την εθνική επέτειο της ανεξαρτησίας θα τη γιορτάζουμε με ντάλα ήλιο, βαρελότα και μπάρμπεκιου που θα ζηλεύει και ο Σνουπ Ντογκ. Κομμένος ο Πρέκας, ο Κώστας Καρράς με το μάτι του πειρατή και ο Χρήστος Πολίτης. Μόνο Όλιβερ Στόουν από δω και μπρος.

pasok4jul

 

11 Νοεμβρίου Βέτερανζ Ντέη (Ημέρα Βετεράνων)

Μια ημέρα μνήμης για την Κορέα, τη Νορμανδία, την Ιβο Τζίμα, το Βιετνάμ και το ‘Έξω οι βάσεις από τη Νέα Μάκρη’. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία μνήμης στο άγαλμα του Τρούμαν. Τραγουδούν: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μηδενιστής, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Apurimac. Σερβίρονται jelly butter, παγωτό από τα Λίντλ Ben&Jerry’s , T-Bone μπριζόλες  προσφορά από το κρεοπωλείο ‘ο Βοϊδήλας’ στη Σαλαμίνα και λοιποί εκλεκτοί μεζέδες.

nea makri1

 

Δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου: Koλόμπους Ντέη (Μέρα του Κολόμβου)

Προς τιμήν του μεγάλου εξερευνητή θα εξαφανιστούν εκείνη την ημέρα όλοι οι Ινδιάνοι από την Πλατεία Μοναστηρακίου. Στην Πλατεία Συντάγματος ο Κώστας Καζάκος ψάχνει μάταια τον εισαγγελέα για τη δίκη του Μπιλ Κλίντον που έχει ετοιμάσει. Ένας καστανάς του λέει ότι είναι σε λάθος αιώνα. Ο Σάκης Ρουβάς για τη νέα διαφήμιση κριτσινιών που πρωταγωνιστεί τραγουδά το ‘1492, μαζί κι αυτό το χρόνο, μαζί εμείς οι δύο’

kolomvos

 

Τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου: Γενέθλια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Στην Ελλάδα οι πιο σημαντικοί μαύροι έγχρωμοι είναι ο Ησαϊας Ματιάμπα και αυτή που είχε πάρει κάποτε μαζί του ο Τσίπρας στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

download

Αλλά δεν πειράζει. Ο Dr. King είχε ένα όνειρο, οπότε προς τιμήν του ο Τριαντάφυλλος θα τραγουδήσει το ‘Βλέπω Κάτι Όνειρα’ σε πανεθνικό δίκτυο. Peace.

 

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή)

Oh, wait, αυτό υπάρχει ήδη.

HnMbfr

Hnm2

 

 

 

 

Μέχρι να έρθει το Θενξγκίβινγκ, άκουμε στο repeat αυτό το έπος.

Best of internet