Quantcast
ORIGINALS

21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015: 10 τεχνολογικά επιτεύγματα που έπεσε μέσα το Back to Τhe Future II

Δεν ήταν τρελοί οι παραγωγοί, καλτ ήταν


President Creed · 21 Οκτωβρίου 2015

Σήμερα επιτέλους φτάσαμε στο μέλλον όπως το οραματίστηκαν το 1989 οι δημιουργοί της ταινίας “Back to the Future II” σχεδόν 30 χρόνια πριν. Ο Marty και ο “Doc” καβάλησαν τότε το DMC De Lorean τους και έφτασαν στο 2015.

giphy-3

Όταν πάρκαραν στο σήμερα είδαν πολλά πραματάκια και σε κάποια από αυτά έπεσαν αρκετά μέσα.

Ατομικά Drones

we-also-dont-have-automatic-dog-walkers-to-take-sparky-for-a-stroll-around-the-block

Ok, δεν έχουμε drones για να πηγαίνουν βόλτα το σκύλο μας (και αν είσαι τέτοιος τύπος πάρε σκύλο ρομπότ μια και καλή). Τα drones όμως πλέον πωλούνται σαν τρελά και τα χρησιμοποιούν για τα πάντα. Όπως ας πούμε εδώ τα χρησιμοποίησαν για να κινηματογραφήσουν εναέρια πλάνα με την Έλλη και τον Ξενοφόντα και να τους κάνουν να νιώσουν σημαντικοί.

 

Tablets και πληρωμές με κινητά

Back_to_the_Future_II

Φτάνει ο Marty στο 2015 και εκεί συναντάει τον Terry, o οποίος κρατάει στα χέρια του κάτι που μοιάζει με tablet. Ο Terry μάζευε χρήματα για την ανάδειξη ενός ρολογιού σε ιστορικό μνημείο (χρονοφετιχισμός) και ζητάει από τον Marty να δωρίσει ηλεκτρονικά 100$ για αυτό τον σκοπό. Μη σας τα κάνουμε όλα νιανιά. Και τάμπλετ έχουμε και με τα κινητά πληρώνουμε και όλα.

 

Συσκευές με ανίχνευση δακτυλικού αποτυπώματος

fingerprint_sensor2

Στην ταινία όταν φτάνουν στο μέλλον βλέπουν πάντου συσκευές και αντικείμενα που λειτουργούν με ανίχνευση του δακτυλικού αποτυπώματος. Εντάξει, μέχρι και τα τελευταία iphone έχουν γίνει βιομετρικές συσκευές και με το μικρό αντίτιμο του φακελώματος του δακτυλικού αποτυπώματός σου μπορείς να ξεκλειδώνεις εύκολα και γρήγορα το iphone σου για να μην περιμένει το candy crash saga.

 

Hands-free κονσόλες gaming

Screen Shot 2015-10-21 at 4.31.28 PM

Όταν ο Marty πηγαίνει στο “Cafe 80’s” και πάει να παίξει ένα Arcade Game, μερικά κωλόπαιδα που ήταν στο καφέ τον κορόιδευαν επειδή έπαιζε βιντεοπαιχνίδια που απαιτούσαν να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου. Αυτά τα παιδάκια πιθανώς είχαν συνηθίσει στο Χbox Kinetic που αναγνωρίζει τις κινήσεις και τη φωνή σου και παίζεις χωρίς χειριστήρια και άλλα τέτοια παλαιολιθικά πράγματα.

 

Έξυπνα ρούχα και wearables

Ο Marty με έκπληξη διαπιστώνει ότι το μπουφάν του είναι τόσο προχώ που στεγνώνει μόνο του. Marty, τσέκαρε την wearable τεχνολογία που έχει βγει. Μπορείς πλέον να έχεις ένα έξυπνο βραχιόλι που μετράει τους σφυγμούς σου όσο κοιμάσαι και να βλέπεις την ανάλυση του ύπνου σου στο κινητό σου, ή τους παλμούς σου όταν κάνει τζόγκινγκ για να μπορείς να ποζερεύεις στο facebook αναλυτικά το πόσο φιτ είσαι. Α, και αυτά τα παπούτσια με τα κορδόνια που δένονται μόνα τους που είχες βρει στις 21 Οκτωβρίου 2015 τα θυμάσαι; Ε, η Νike λέει οτι πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

 

Βιντεοκλήσεις

BACKTOFUTURESKYPE_3151505b

Skype, Viber, Facebook Calls, Oovoo.

 

Hoverboards

hover

To πιό badass πράγμα που βρήκε ο Marty στο “μέλλον” ήταν το Hoverboard. Και, ναι, έχουν βγεί και τέτοια. Εδώ ο Tony Hawk καβαλάει ένα.

 

Hi-Tech γυαλιά

r0_0_727_410_w1200_h678_fmax

Σε μια σκηνή στην ταινία, παρακολουθούμε το γεύμα μιας αμερικάνικης οικογένειας όπου τα παιδιά έχουν γράψει κανονικότατα τους γονείς γιατί βλέπουν τηλεόραση χρησιμοποιώντας γυαλιά που κάνουν streaming video. Στο δικό μας 2015 έχουμε τα google glasses. Ψιλοαποτυχημένο πείραμα, η google πλέον δεν τα πουλάει καν, αλλά αν τα θες πολύ μπορείς να τα βρεις στο ebay.

 

Ιπτάμενα Αυτοκίνητα

Dmc11

Ο Doc είχε πει: “Δρόμους; Εκεί που πάμε δεν χρειαζόμαστε δρόμους”. 2015 κι εμείς ακόμα έχουμε δρόμους και όσο ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και νέο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να γίνονται δρόμοι και έργα. Αλλά ιπτάμενα αυτοκίνητα έχουν βγει και έχουν και τιμόνι και φλας και απ’ όλα.

 

 

Σίγουρα έπεσαν πιο κοντά στην πραγματικότητα απ’ ότι ο Γάλλος Villemard, o οποίος το 1910 φανταζόταν πως γύρω στο 2000 θα έχουμε ιπτάμενους πυροσβέστες με φτερά νυχτερίδας.

retrofuturistic3

 

Best of internet