Quantcast
ORIGINALS

5 πρόσφατες ειδήσεις που μας γέμισαν εθνική υπερηφάνεια

…Aλλά κλασικά τα Σκοτεινά Κέντρα Ελέγχου φρόντισαν να περάσουν στο ντούκου


Διονύσης Παππάς · 16 Οκτωβρίου 2015

Τις τελευταίες μέρες, έπαιξαν ψιλοκολλητά κάποιες ειδήσεις που θα μπορούσαν να κάνουν κάποιον αφελή να πιστέψει φευγαλέα ότι η Ελλάδα παίζει και να μην είναι μια χώρα-γελοιογραφία απ’αυτές τις απαράδεκτες που έχουνε στα περιοδικά με τα σταυρόλεξα. Προφανώς και είναι ακριβώς αυτό, νοητέ αφελή τύπε, απλά όπως λέει και η εγγλέζικη παροιμία “ακόμα κι ένα σταματημένο ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα δύο φορές τη μέρα”. Ακολουθούν 5 πρόσφατες περιπτώσεις στις οποίες το σταματημένο Rolex-μαϊμού που είναι η Ελλάδα έδειξε “καλή φασούλα ο΄κλοκ”:

1. Ο Tζέιμι Όλιβερ στηρίζει φραπεδάρα

JamieOliver2

Το ότι ο Τζέιμι Όλιβερ έχει τρελό κόλλημα με το ελαιόλαδο κι αν ήταν κοινωνικά αποδεκτό θα το έπινε on-air κατευθείαν απ’το μπουκάλι, είναι γνωστό σε οποιονδήποτε εχεί δει έστω και 2 επεισόδια από κάποια εκπομπή του. Απ’ό,τι φαίνεται, ο Αγγλάρας μάγειρος της καρδιάς μας γουστάρει πολύ κι ένα προϊόν ακόμα πιο ελληνικό από το ελαιόλαδο, αφού συμπεριέλαβε το φραπέ στο top 5 των καλύτερων κρύων καφέδων από όλο τον κόσμο.  Στο άρθρο βέβαια φαίνεται ότι το παιδί είναι άσχετο αφού λέει ότι μπορείς να φτιάξεις φραπέ με εσπρέσο, αλλά του το συγχωρούμε.

Coffee_from_around_the_world-MS_6886-683x1024

Πώς θα μπορούσε να είναι καλύτερο το όλο σκηνικό: Αν κάπου στο άρθρο υπήρχε η λέξη “frapogalo”.

2. Σηκώσαμε την κούπα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κηπουρικής

IMG_8124-960x640

Μπορεί μέχρι να διαβάσουμε την είδηση  να μην είχαμε ιδεά ότι υπάρχει Gardening World Cup αλλά δεν έχει σημασία, γιατί ο θεσμός υπάρχει κανονικότατα και φέτος πήραμε το χρυσό. Για την ακρίβεια, το πήρε η 35χρονη Κωνσταντίνα Στάρα, που ζει και δουλεύει στην Ταϊλάνδη σε ένα γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου. Ο φετινός διαγωνισμός δε, έγινε στην Ιαπωνία, μια χώρα που φημίζεται για την “κουλτούρα κήπων” της, οπότε σ’αυτό το σημείο θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους Ιάπωνες αναγνώστες μας και να τους ρωτήσουμε: Πώς σας φάνηκε που σας ξεφτίλισε μέσα στο σπιτάκι σας, μια τύπισσα από τη χώρα που έχει το θράσος να αποκαλεί “Εθνικό Κήπο” έναν κήπο σαν τον Εθνικό Κήπο;
バイバイえっ馬鹿 (μτφρ: “άντε γεια ρε βλάκες!”).

Το Πειρατικό

Το Πειρατικό

Πώς θα μπορούσε να είναι καλύτερο το όλο σκηνικό: Αν ο διαγωνισμός ήταν στημένος σαν ιαπωνικό τηλεπαιχνίδι τύπου “Το Κάστρο του Τακέσι”.

3. Έλληνας επιστήμονας/μουστακαλής έλυσε το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη, για πάντα

…Και  αποφάσισε να δείξει την εφεύρεσή του στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου. Την προηγούμενη Πέμπτη, ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε στο πλατό του Zougla.gr και παρουσία επιστημόνων, μία σύσκευη που έφτιαξε με την ερευνητική ομάδα του, η οποία παράγει ποσότητα ρεύματος ικανή να τροφοδοτήσει ένα σπίτι χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το νερό.

"Ρε τους κερατάδες τι φτιάχνουνε"

Ρε τους κερατάδες τι φτιάχνουνε

“Καλά, σίγουρα είναι μούφα” σε ακούμε να σκέφτεσαι από μέσα σου, δύσπιστε αναγνώστη μας. Ε, πάρε  στα μουτράκια σου αυτό το link που τη δείχνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

12064182_10206975563805176_1470359559_n
Πώς θα μπορούσε να ήταν καλύτερο το όλο σκηνικό: Δε θα μπορούσε. Αν μας έχει διδάξει ένα πράγμα ο Νίκολα Τέσλα, αυτό είναι ότι τίποτα δεν κερδίζει το combo “Ψαρωτικές Πηγές Ηλεκτρισμού + Μουστάκια”.

4. Eλληνική διασκευή του “She’s Lost Control” παίζει σε διαφήμιση Gucci

alivesh
Σε δύο πράγματα έχουμε αδυναμία εδώ στο Luben: Στο ελληνικό underground punk/post punk και στα ρούχα του οίκου Gucci. Eπομένως ήταν ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά μας όταν είδαμε το βίντεο της τελευταίας καμπάνιας του Gucci, η οποία απ’ό,τι φαίνεται διαδραματίζεται σε κάποιου είδους ίδρυμα που στεγάζει χίψτερς και δείχνει τους τροφίμους να χορεύουν (;) υπό τους ήχους της διασκευής των Ελλήνων Alive She Died, στο “She’s Lost Control” των Joy Division:

Για την ιστορία, οι Alive She Died ήταν μια minimal wave μπάντα απ’την Αθήνα που φτιάχτηκε το 1984 και διαλύθηκε το 1987 έχοντας βγάλει 2 self-released κασέτες. Η συγκεκριμένη διασκευή (που γαμάει, να τα λέμε αυτά) είναι απ’την πρώτη τους κασέτα με τίτλο Viva Voce (1985).

Πώς θα μπορούσε να είναι καλύτερο το όλο σκηνικό: Aν έπαιζε το Gucci Φόρεμα του Μαζώ.

5. H TTIP θα γαμήσει τα πάντα αλλά τουλάχιστον όχι τη φέτα

φέτα

Για την επερχόμενη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ τα’χουμε πει εδώ (short version: είναι κακή φάση). Ένας απ’τους πολλούς φόβους που μας δημιουργούνται απ’αυτή τη μυστική εμπορική συμφωνία, είναι ότι θα πληγούν τα ελληνικά Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης, με πρώτο-πρώτο απ’αυτά τη φέτα. Ευτυχώς όμως, η αρμόδια επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ, μιλώντας εκ μέρους του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μας καθησύχασε δηλώνοντας πως “η Επιτροπή δεν έχει συμφωνήσει -και δεν θα συμφωνήσει-, να μειώσει την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων στην ΕΕ επιτρέποντας την εισαγωγή προϊόντων που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας”. Να’στε καλά κυρία Μάλστρομ μας, ο Θεός να μας κόβει μέρες και να σας δίνει ασαφείς ρόλους μέσα σε σκιώδεις επιτροπές.

Πώς θα μπορούσε να είναι καλύτερο το όλο σκηνικό: Aν ακούγαμε καμιά σταράτη κουβέντα και για τις ελιές Καλαμάτας.

Best of internet