Quantcast
ORIGINALS

SWAG μισανθρωπιά από 32χρονο ιδιοκτήτη φαρμακευτικής εταιρείας

Αύξησε την τιμή φαρμάκου για AIDS από 17 σε 750 δολάρια


Bobol Gordello · 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τύπος αγοράζει πατέντα φαρμάκου για οροθετικούς. Και πώς αποφασίζει να φανεί χρήσιμος στην κοινωνία; Μα φυσικά αυξάνοντας την τιμή του από τα 17 στα 750 ντόλαρζ. Αυτός εδώ ο τύπος:

 

 

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες εναντίον του στα social media, αλλά ο ίδιος δεν πτοήθηκε και μέσες άκρες απάντησε “That’s business”. Και μετά αυτό:  

 

 

 

Ο 32χρονος πρώην χρηματιστής που κατέχει μια φαρμακευτική εταιρεία ονόματι Τuring Pharmaceutical έδωσε τον Αύγουστο 55 εκατ. δολάρια προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα κατασκευής και διακίνησης του φαρμάκου Daraprim το οποίο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σκευάσματα που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της τοξοπλάσμωσης, μια συχνή ασθένεια που μεταδίδεται μέσω της τροφής και που προσβάλλει εύκολα ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτοί που πάσχουν από AIDS, καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και εγκύους. Το φάρμακο που έχει κόστος παραγωγής μόλις ένα δολάριο πωλούνταν έναντι 17. Εδώ και λίγες μέρες όμως όμως η τιμή εκτοξεύτηκε σε εξωφρενικά επίπεδα σημειώνοντας πρωτοφανή αύξηση κατά 5500%. Κάπως έτσι το Daraprim πλέον κοστίζει $750.

 

 

Φυσικά, δεν έλειψε το ελληνικό δαιμόνιο που έλυσε το γρίφο γύρω από αυτή τη μεγαλειώδη κίνηση ανθρωπιάς του Martin Shkreli.

ντοβας

Οκ

λιβ

Best of internet