Quantcast
ORIGINALS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Γιατί δεν θα πάψουμε ποτέ να αγαπάμε το “Της Ελλάδος τα Παιδιά”

Η πιο κουκουρούκου σειρά της Ελληνικής τηλεόρασης -σε αντίθεση με τον Βλάχο- δεν θα παλιώσει ποτέ


Μαντάμ Πελαζί · 6 Μαρτίου 2015

Φέτος κλείνουν είκοσι χρόνια από τότε που έφτασε ο Λελέμβριος για τρεις ακούρευτους, αγυάλιστους και παντελώς άχρηστους σμηνίτες με τα ονόματα Γιώργος Βλάχος, Δημοσθένης Πλαπούτας και Τζιοβάνι Ντάλλας, δηλαδή “Της Ελλάδος τα Παιδιά”.

 

Δυστυχώς η επέτειος έφερε μαζί και το θάνατο του σεναριογράφου τις σειράς, Δημήτρη Βενιζέλου, πριν λίγες μέρες, ενός ανθρώπου που είχε όντως υπηρετήσει σε γραφείο τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας – και ο οποίος μας έδωσε μια σειρά που, μέσα στην ωμή χαζομάρα της, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή και βγάζει ακόμα γέλιο εύκολα.

 

 

Για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε, ετοιμάσαμε το παρακάτω αφιέρωμα με αποκλειστικές φωτό, gifs και ιστορίες. Βάλε αυτό να παίζει και πάμε:

 

 

 

Οι πρωταγωνιστές

Untitled

Διοικητής του fictional “Γραφείου Ενημέρωσης Αέρος” στο οποίο υπηρετούν οι λεχρίτες είναι ο αείποτε μανουριασμένος σμήναρχος και κατά φαντασίαν womanizer Επαμεινώνδας Κάκαλος.

Γραμματέας του Κάκαλου είναι η χήρα Ελισάβετ Κεραντάρη-Μαυροδυοβουνιώτη, η γυναίκα-κολεόπτερο, κατά κόσμον “Μπουμπού”. Όταν το Γραφείο Ενημέρωσης μετακομίζει στο “Επτάγωνο”, καθήκοντα γραμματέα αναλαμβάνει η σέξι και καπάτσα Λίτσα.

Η νέμεση των σμηνιτών ακούει στο όνομα Τρύφωνας “Χλαπάτσας” Σπιουνέας. Είναι ο σμηνίτης-καταδότης, που κάνει (και ρουφιανεύει) τα πάντα για να τύχει της ευμένειας των ανώτερών του.

 

Έργα και ημέρες του σμηνάρχου Κακάλου

Ο Κάκαλος προσπαθεί πρωτίστως να συμμαζέψει τους σμηνίτες του, που είναι πολύ ιδιάζουσες περιπτώσεις (έτσι λένε το “άχρηστοι και γαϊδούρια” στην καθαρεύουσα).

Γι’ αυτό και καταφεύγει σε αποτελεσματικές παιδαγωγικές μεθόδους, όπως:

 

Καθημερινό σκίσιμο καλσόν 20 denier

11

 

 

Ομιλίες στο TED-X Τανάγρας, στο οποίο είναι ο μοναδικός συμμετέχων

 

 

Τιμωρίες που αρμόζουν σε ένα μη ρεβανσιστικό πνεύμα

12

 

 

Άλλες πιο δραστικές

 

 

Και αγνό πήξιμο

18

 

 

Ωστόσο, ο βασικός καημός του Κάκαλου είναι η ανέλιξή του σε υψηλότερη βαθμίδα το συντομότερο δυνατόν. Οι προϊστάμενοι του Σώματος είναι ο φόβος και ο τρόμος του Κάκαλου, που θέλει πάντα να τους καλοπιάνει/γλείφει μέχρι αφυδάτωσης, μπας και τον κάνουν κάποτε υποπτέραρχο.

Ο κλαδάρχης Κατσιμίδης, ο διοικητής Καραμολέγκος και, φυσικά, ο ταξίαρχος Τζαζλέας, μέσα στην καραβανοσύνη ή τον υπερβάλλοντα ζήλο τους, κάνουν τη ζωή του Κάκαλου δύσκολη, και την προαγωγή του ακόμα δυσκολότερη.

 

Τρυφερό ενσταντανέ Κάκαλου – Τζαζλέα από την εποχή που υπηρέτησαν στο “Επτάγωνο”:

 (Ταξίαρχος Τζαζλέας, ή πώς το πνεύμα του Πάνου Καμμένου είχε καταλάβει είκοσι χρόνια πριν το αρμόδιο Υπουργείο Ψεκάσματος)

 

 

Άλλες καθημερινές ασχολίες του σμηνάρχου της καρδιάς μας είναι:

 

Η λινγκουαφόν

4

 

 

Ο άκρατος ρομαντισμός κατά το Λόρδο Μπάιρον

14

 

 

Οι ντακότες και οι επισκέψεις στα Τζάμπο

 

 

Η δημιουργική περιστροφή επιτοίχιου έλικα

 

 

 

Ο διορισμός των βυσμάτων του Υπουργού σε νευραλγικές θέσεις του γραφείου

 

 

Οι κάθετες αθλοπαιδιές

 

 

Και, κυρίως, ο αυτοθαυμασμός:

 

 

 

 

 

 

Οι υπηρεσίες

Η αποστολή του Γραφείου Ενημέρωσης Αέρος είναι λίγο πιο αφηρημένη κι από το προεκλογικό πρόγραμμα του Ποταμιού. Υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τηλεοπτικού υλικού που αφορά στην αεροπορία. Έχουν κάνει ρεπορτάζ μια φορά, τότε που ξέχασαν στη μονάδα την κάμερα.

Από άλλες, καθημερινές υπηρεσίες και νούμερα, μια φορά τους θυμόμαστε να κάνουν έρπινγκ και τρεις να παίζουν πρέφα με τη Μπουμπού.

Οι πιο χαρακτηριστικές τους δραστηριότητες είναι:

 

 

Η συγκριτική μελέτη σύγχρονων φιλοσόφων

1

 

 

Τα Black Ops

2

 

 

Η σύσφιξη των οικογενειακών σχέσεων

 

 

Ο υπολογισμός των ημερών φυλακής που τους έριξε ο Κάκαλος – προς το παρόν βγαίνουν 1560 και για τους 3 μαζί

 

 

 

Η αναζήτηση του χαμένου (στρατιωτικού) χρόνου

9

 

 

Το νοικοκυριό

 

 

 

Η αφήγηση ιστοριών του Τμήματος Ηθών Αέρος

13

 

 

 

Οι πρόβες για το The Voice.  1,2,3…

 

 

 

Η επιλογή του σωστού στάιλινγκ για την ημέρα της απόλυσης

19

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Γραφείο Ενημέρωσης Αέρος υπηρέτησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και η δημαρχάρα-προεδράρα κόμματος, Απόστολος Γκλέτσος ο Διοδιοφάγος…

8

 

 

… ο οποίος έκανε θραύση στο γυναικείο πληθυσμό του γραφείου, που ήταν ανίκανο να εκτιμήσει τα προσόντα του “παλιού”-“δε-μπορώ-να-περπατήσω-με-τραβάν-οι-μήνες-πίσω”, Γιώργου Βλάχου.

503743

 

 

Ο πιο όμορφος απ’ όλους, βέβαια, είναι ο Χλαπάτσας. Εξαιτίας του κόντεψε να μην κάνει τις διαφημίσεις εσωρούχων γνωστής αλυσίδας ρουχισμού ο Ντέιβιντ ο Μπέκαμ

7

 

 

Πέραν πάσης αμφιβολίας, ο Χλαπάτσας χαραμίζεται στο Γραφείο Ενημέρωσης Αέρος. Στο King’s Landing και στην αυλή της βασίλισσας Cersei θα έκανε θαύματα

16

 

 

Ο λόγος των σμηνιτών είναι, βέβαια, συμβόλαιο

15

 

 

Που και που πηγαίνουν σε κανένα πάρτι

17

 

 

Κατά τα άλλα, η μέρα περνάει κυρίως με κουβέντα και φραπέ

κλίντον

 

 

Ενίοτε και με την προετοιμασία θεατρικών παραστάσεων, κάθε όταν πλησιάζει του Αγίου Εγέρθητου

20

 

 

Αλλά και με μερεμέτια, που γίνονται με τη βοήθεια υδραυλικών πιο διάσημων και από τον Σάκη

Γκουσγκούνης

 

 

Και βέβαια ανάμεσά τους πάντα υπάρχει κάποιος που, πάνω στο επαναλαμβανόμενο λαγκάρισμά του, μας χαρίζει με τρεις του λέξεις το νόημα της στρατιωτικής θητείας, τότε, τώρα και για πάντα.

 

 

 

Αυτά ήταν “Της Ελλάδος τα Παιδιά”: βλαμμένα και ωραία. Αν δε σας άρεσε το αφιέρωμα, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε!

 

Best of internet