Quantcast
ORIGINALS

8 Άγιοι της Ορθοδοξίας χειρότεροι κι από τον Παΐσιο

Ο τύπος που έβαλε αρκούδες να κατασπαράξουν παιδάκια και άλλες -εντελώς αληθινές- ιστορίες ηρώων του χριστιανισμού


LUBEN CREW · 19 Ιανουαρίου 2015

Προβληματίζεστε για το πώς ένας τύπος που έχει πέσει έξω σε όλες του τις προφητείες, μιλούσε με σαύρες, ισχυριζόταν ότι θεράπευε τον καρκίνο με το μαγικό του κασκόλ, επικροτούσε τη βία προς γυναίκες-παιδιά και θεωρούσε καλή ιδέα τη βίαιη εκκαθάριση 10.000.000 Τούρκων από την πόλη που ζούνε, έγινε άγιος;

Δεν θα έπρεπε, επειδή στις σελίδες της Βίβλου και των “βίων αγίων” υπάρχουν και χειρότερα.

Πολύ-πολύ χειρότερα.

Για παράδειγμα:

 

 

ΑΓΙΟΣ “PRINCE CHARMING” ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αν η μάχη του Παΐσιου με τον Γιωργάκη τον Σαολίν σας ακούγεται σαν παραμύθι, τότε τι να πούμε για τον Άγιο Γεώργιο, ο οποίος λατρεύεται από όλες τις χριστιανικές εκκλησίες, επειδή σκότωσε έναν δράκο (επαναλαμβάνω: Έναν ΔΡΑΚΟ) για να σώσει μια πριγκιποπούλα στη σημερινή Λιβυή.

Ο άγιος Prince Charming υπήρξε Ρωμαίος στρατιώτης και με την πράξη του αυτή μας θυμίζει αγνές εποχές, τότε που οι βασιλοπούλες φοβόντουσαν τους δράκους και δεν τους εξέτρεφαν για να κατακτήσουν το Westeros. Επίσης μας θυμίζει ότι, με το να πιστεύεις ως πραγματικούς τους βίους αγίων, αποδέχεσαι ως γεγονός το ότι υπάρχουν δράκοι.

 

άγιος γεώργιος

 

 

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ “THE PUNISHER”

Αν νομίζετε ότι είναι κουλ το να κάνεις μια σαύρα να μιλάει και να λέει ότι υπάρχει θεός, τότε πόσο κουλ είναι να κάνεις mind control σε αρκούδες για να κατασπαράξουν τους εχθρούς σου; Ειδικά αν οι εχθροί σου είναι ανήλικα παιδάκια!

Μια μέρα στη Βαιθήλ, κάτι πιτσιρίκια είδαν έναν φαλακρό τύπο να ανεβαίνει ένα βουνό. Σκέφτηκαν ότι θα’ταν καλή ιδέα να τον κράξουν φωνάζοντας: «Ανέβαινε καράφλα, ανέβαινε!». ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!

Ο καμπριολέ κυριούλης δεν ήταν άλλος από τον προφήτη Ελισσαίο, ο οποίος γύρισε προς τα παιδιά, τα καταράστηκε, και τότε δυό αρκούδες βγήκαν από το δάσος (με εντολή Ελισσαίου) και κατασπάραξαν 42 από αυτά. (Παλαιά Διαθήκη Δ’ Βασιλείς 2,23-2,24)

 

ροφήτης ελισσαίος

 

 

ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ “THE NOT-SO-GREAT”

To 390 μ.Χ. ο ιππόδρομος στη Θεσσαλονίκη ήταν πιο in κι από το «Μπουγατσάν». Μια μέρα ο Βουθέριχος, αρχηγός της φρουράς της πόλης , απαγορεύει σε έναν μεγάλο αστέρα-ηνίοχο της εποχής να πάρει μέρος στους αγώνες: σαν να’ ναι 1987 και να ρίχνει ο αθλητικός δικαστής 3 αγωνιστικές στον Γκάλη πριν το Άρης-ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο. Χαμός!

Τα χουλιγκάνια κάνουν τον Βουθέριχο κομματάκια (Αυτές οι εικόνες –που κάνουν το γύρο του κόσμου – αμαυρώνουν την εικόνα των βυζαντινών ιπποδρομιών) και ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος βρίσκει μια απλή λύση: να βάλει το στρατό να περικυκλώσει τον ιππόδρομο και να σφάξει όποιον βρίσκεται μέσα.

Μετά από λίγο το μετανιώνει: ήταν η κακή στιγμή, είχε και τα νεύρα του γιατί χύθηκε κόκκινο κρασί στην αγαπημένη του αυτοκρατορική στολή, και παίρνει την εντολή πίσω. Λίγο αργά όμως, μιας και είχαν ήδη σκοτωθεί και οι 7.000 θεατές.

 

θεοδόσιος1
 

Την επόμενη μέρα, πάει ο Θεοδόσιος στον ναό, αλλά ο παπα-Αμβρόσιος δεν τον αφήνει να μπει. Ο Godsent βάζει τα μεγάλα μέσα και με δάκρυα στα μάτια ζητάει συγχώρεση. Τον έβαλε ο Αμβρόσιος να πει 5-6 πατερημά, φίλησε και σταυρό ότι δεν θα το ξανακάνει, και σήμερα είναι Άγιος.

 

θεοδόσιος2

 

 

ΑΓΙΟΣ “HEADHUNTER” ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΤΗΡΩΝ

Ο Θόδωρας όταν ήταν εν ζωή επιδιδόταν στον χριστιανοταλιμπανισμό με ειδίκευση στην καταστροφή αρχαίων ναών και αγαλμάτων. Επίσης ήταν και φονέας δράκων (ΚΑΙ αυτός!).

Όμως τις πραγματικές καφρίλες τις έκανε μετά θάνατον:

Για θρησκεία της αγάπης, ο χριστιανισμός δεν είχε πολλά να πει ενάντια στη δουλεία. Ο Θόδωρας μάλιστα, ως βασικό του θαύμα, είχε την ανεύρεση δούλων που είχαν καταφέρει να αποδράσουν από τους αφέντες τους. Αν κάποιος δουλέμπορας ή άρχοντας έχανε κάποιον δούλο, πήγαινε και κοιμόταν στον τάφο του Άγιο Θεόδωρου και έβλεπε στον ύπνο του (magic tombstone, scrying +5) πού κρυβόταν ο δούλος που προσπαθούσε να ανακτήσει την ελευθερία του, για να πάει να τον μαζέψει.

 

άγιος θεόδωρος

 

 

ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΑΦΝΟΥΤΙΟΣ “ΤΗΕ ΙΝVINCIBLE”

Πριν ξεκινήσουμε, ας παραδεχτούμε όλοι ότι με όνομα «Παφνούτιος» δε γαμησε ποτέ κανείς. Κάτι που ίσως εξηγεί γιατί ο νεαρός αυτός από την Αίγυπτο αποφάσισε να γίνει οσιομάρτυρας. Ο Παφνούτιος έσπρωξε περισσότερους ανθρώπους στο θάνατο κι από πρακτορείο εισιτηρίων για τον Τιτανικό, αλλά αυτός ως εκ θαύματος (κυριολεκτικά) πάντα τη γλίτωνε.

Την εποχή των διωγμών, βρέθηκε στη φυλακή. Εκεί συνάντησε 40 βουλευτές που είχαν μπει για κατάχρηση δημόσιου χρήματος (απάτες με εξοπλιστικά, 4 δισ. δηνάρια για καμήλες που γέρνουν, κλπ.) και τους εκχριστιάνισε με αποτέλεσμα να τους πετάξουν όλους στην πυρά. Μετά βγήκε από τη φυλακή και βρήκε τα 16 παιδιά των βουλευτών και τα έπεισε κι αυτά να γίνουν χριστιανοί. Ο έπαρχος, που ένα θεματάκι με την πυρομανία το’χε εδώ που τα λέμε, τα πέταξε κι αυτά στην πυρά και διέταξε να πάνε τον Παφνούτιο στον Νείλο. Εκεί ο Παφνούτιος προσυλήτισε 80 ψαράδες. Την επόμενη μέρα – το μαντέψατε – πήγαν οι Ρωμαίοι και τους στείλαν να «κοιμηθούν με τα ψάρια».

Και σ΄ όλα αυτά ο Παφνούτιος κύριος! Τον περνάγανε από τροχό, τον λογχίζανε, τον καρφώνανε με πυρωμένα σίδερα, αλλά αυτός –αντίθετα μ’ εκείνους που πήρε στον λαιμό του – δεν καταλάβαινε Χριστό (καλό το λογοπαίγνιο ε;)

 

όσιος παφνούτιος
Βλέποντάς πως ό,τι μαρτύριο και να περνάγανε τον Παφνούτιο, ο Θεός τον ξαναέφτιαχνε καινούριο, ένας αξιωματικός, ο Ευσέβιος, πείθεται από να γίνει κι αυτός Χριστιανός, μαζί με τους 400 στρατιώτες του.

Την άλλη μέρα ήρθε η ανάπτυξη για τους εμπόρους κολύβων στην Αίγυπτο.

 

 

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Ο Μέγας Κωνσταντίνος, αγαπημένος Άγιος του Λούμπεν, αφού πείστηκε από τη γυναίκα του τη Φαύστα ότι ο γιος του από προηγούμενο γάμο, Κρίσπος, της την έπεσε, τον φυλακίζει και βάζει να τον καθαρίσουν μέσα στις φυλακές. Μετά αλλάζει γνώμη και δολοφονεί τη Φαύστα μέσα στο λουτρό της, επειδή τον έπεισε να ξεπαστρέψει τον Κρίσπο.

Αυτή είναι η καλή εκδοχή. Η κακή λέει ότι τους καθάρισε και τους δύο απλά για να δείξει στους υπόλοιπους γιούς του, υποψήφιους διαδόχους του, ότι καλό θα’ταν να κάτσουν στ’αυγά τους και να περιμένουν ο μπαμπάς τους να πεθάνει από φυσικά αίτια για να πάρουν τον θρόνο.

Και όλο αυτό φυσικά είναι ψιλά γράμματα αν υπολογίσει κανείς τους επεκτατικούς πολέμους, τις εξεγέρσεις εναντίον του που έπνιξε στο αίμα και το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό εναντίον αιρετικών. Από την άλλη, νομιμοποίησε τον Χριστιανισμό με το “Διάταγμα των Μεδιολάνων”, οπότε περασμένα ξεχασμένα.

 

μέγας κωνσταντίνος

 

 

AΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

Ο Παΐσιος ειδικευόταν στις προφητείες, και ιδιαίτερα στις πλήρως αποτυχημένες προφητείες όπως το ότι το μακεδονικό θα έχει αίσιο τέλος για τον ελληνισμό και το ότι οι Ρώσσοι θα κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη και μετά απλά θα μας τη χαρίσουν (έτσι γιατί είναι πολύ Large). Αν ήθελε να τα πάει λίγο καλύτερα, θα έπρεπε να πάρει μαθήματα από τον (πατρο)Κοσμά τον Αιτωλό, του οποίου οι προφητείες είναι τόσο γενικές που θα μπορούσαν να σημαίνουν ο,τιδήποτε. Μερικά παραδείγματα:

 
– «Ἕνα ψωμὶ θὰ χαθῆ τὸ μισό, καὶ ἕνα ὁλόκληρο»
 
– «Ἡ λευτεριὰ θἀρθῆ ἀπὸ κάτω ἀπὸ ὅπου χύνονται τὰ νερά»
 
– «Θὰ ἔρθη καιρός, ποὺ θὰ φέρη γύρες ὁ διάβολος μὲ τὸ κολοκύθι του»
 
– «Θἄρθη ξαφνικά· ἢ τὸ βόϊδι στὸ χωράφι ἢ τὸ ἄλογο στ᾿ ἁλώνι»
 
«Θὰ βάλουν φόρο στὶς κότες καὶ στὰ παράθυρα»
 
– «Ἢ τρεῖς μέρες ἢ τρεῖς μῆνες ἢ τρία χρόνια θὰ βαστάξη»
 
– «Θὰ ἔρθη καιρὸς ποὺ μιὰ γυναίκα θὰ διώχνη δέκα Τούρκους μὲ τὴ ρόκα»
 
– “Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι επάνω και άλλοι κάτω”

 

πατροκοσμάς

 

Βέβαια όταν πρόκειται να γλύψει λίγο την εξουσία, όπως στην παρακάτω προφητεία που έκανε για τον Αλή Πασά, γίνεται αρκετά πιο συγκεκριμένος:
 
«Θὰ γίνῃς μεγάλος ἄνθρωπος. Θὰ ἀφήσης μεγάλο ὄνομα στὴν οἰκουμένη. Αὐτὴ εἶνε ἡ θέλησι τῆς θείας προνοίας. Ἐνθυμοῦ ὅμως εἰς ὅλην τὴν διάρκειαν τῆς ἐξουσίας σου νὰ ἀγαπᾶς καὶ νὰ ὑπερασπίζεσαι τοὺς χριστιανούς, ἂν θέλης νὰ μείνη ἡ ἐξουσία εἰς τοὺς διαδόχους σου».

 

 

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΣΑΦ «Ο METEΩΡΙΤΗΣ»

Το πιο BADASS όνομα στην Ορθοδοξία. Σου δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για αρμαγεδδώνες και θεϊκή εκδίκηση από ψηλά, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει απλά ότι ο Ιωάσαφ ήταν από τα Μετέωρα. Ξενέρα.
 

ιωάσαφ ο μετεωρίτης

Best of internet