Quantcast
ORIGINALS

Μερικά ταιριαστά επαγγέλματα για τη νέα άνεργη Όλγα Τρέμη

Αποχαιρετούμε την αυταρχική ανκοργούμαν της καρδιάς μας με έξι προτάσεις για να μη μείνει στην ψάθα


Δημήτρης Κ · 18 Ιουλίου 2014

 

Είναι γεγονός. Απόψε η Όλγα Τρέμη εκφωνεί το τελευταίο της δελτίο και το ίδιο βράδυ μπαίνει στο Linkedin και κυνηγάει τους παλιούς της συναδέλφους προκειμένου να της κάνουν endorse. Πού θα πρέπει να στείλει βιογραφικά ένα κορίτσι που το τελευταίο του job description ήταν «παρουσιάστρια στο κεντρικό δελτίο του Mega» – σα να λέμε «πωλήτρια σε pet shop με ειδίκευση στα φίδια»;

Ψάξαμε και βρήκαμε έξι διαφορετικές απασχολήσεις που εξασφαλίζουν το επαγγελματικό μέλλον της παρουσιάστριας που δεν κάνει σαρδάμ. Είναι τα σαρδάμ.

 
 

Scream Queen σε ταινίες του Γουές Κρέιβεν

scream queen
 
Ποιος ή τί τρόμαζε την άνκοργουμαν; Το μυστήριο του πανικόβλητου ύφους της Όλγας σε κάθε έναρξη δελτίου δεν λύθηκε ποτέ και, εδώ που τα λέμε, δεν είναι ανάγκη να λυθεί. Κρατάμε μόνο την απόλυτη μάσκα τρόμου η οποία, σε συνδυασμό με το βαθύ ντεκολτέ, την κάνει ιδανική πρωταγωνίστρια θρίλερ, από αυτές που μπήγουν τις φώνες δύο δευτερόλεπτά πριν τους μπήξει ο δολοφόνος το μαχαίρι.

Το background της ξανθιάς scream queen σε ανάλογες δουλειές είναι θαυμαστό καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε όλα τα κατά καιρούς θρίλερ του Mega, όπως το θρίλερ με τις συντάξεις, το θρίλερ με τον κατώτατο μισθό και το θρίλερ με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Ποιον θα πάρει μαζί της: Τον Γιώργο Παππού και το μονίμως γκραν γκινιόλ ύφος του όταν μεταδίδει το ρεπορτάζ από το (μπου!) υπουργείο Οικονομικών.

 
 

Βρειτε-τη-λέξη-τζού


 
Το ότι η Όλγα Τρέμη είναι η μοναδική, ίσως, παρουσιάστρια στον κόσμο που δεν μπορεί να διαβάσει auto cue είναι γνωστό. Όχι τόσο για τα «αμπ-αμπ-μπου-μπα» που παρεμβάλει στο κείμενο όσο για την άνεση με την οποία αντικαθιστά λέξεις με άλλες ομόηχες παράγοντας ένα ολοκαίνουριο νόημα-χρησμό. Μιλάμε για διατυπώσεις όπως «βούιξε ο τρόπος από το πρωί», «σανίδα σατιρίας» και «θα μείνουν στον κόσμο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι». Μιλάμε για φανταστικά κόμματα όπως «ο Σύριζας» και η «Νέα Δημιουργία». Μιλάμε για αρχισυντάκτες ειδήσεων που κάνουν facepalm μπροστά στη γριφώδη διατύπωση «Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαζά».

Η Όλγα θα μπορούσε να μετατρέψει για δεύτερη φορά στη ζωή της μια ειδική ανάγκη σε ειδική δεξιότητα, παρουσιάζοντας ένα από τα κλεψοπαιχνίδια τύπου «Τηλεφωνήστε τώρα και βρείτε τη λέξη» στην σπέσιαλ Olga Tremi εκδοχή του: «Μαντέψτε τι έγραφε το auto cue πριν το διαβάσει η παρουσιάστρια». Ό,τι έκαναν οι τηλεθεατές τόσα χρόνια στο δελτίο δηλαδή, αλλά αυτή τη φορά με την (σικέ) πιθανότητα για πλούσια κέρδη.
 
Ποιον θα πάρει μαζί της: Τον Γιάννη Πρετεντέρη για να λέει με δηκτικό ύφος «εγώ πάντως Όλγα δεν καταλαβαίνω…» ως συνήθως.
 
 

Παρκαδόρισσα σε καράβι

parkadorissa
 
Το ανκοργουμανιλίκι είναι μεγάλο πακέτο. Ειδικά όταν συντονίζεις κεντρικό δελτίο όπου κάθε σχολιαστής θέλει να περάσει τη δική του γραμμή, και όχι την Απόλυτη Αλήθεια του Καναλιού και των Τραπεζών που του δίνουν Δάνεια. Αφήστε που το πακέτο περιλαμβάνει και χειρισμό οιουδήποτε wtf, όπως λχ της πιθανότητας να ορμήσει η κυρία Λουκά την ώρα που είναι σε link ο Γιώργος Παππούς και να αρχίσει να τον τραβάει από το μανίκι, ουρλιάζοντας κάτι για τους Γερμανούς.

Από όλες πάντως τις βραδιές, η εκλογική βραδιά όπου η Όλγα γύρισε στον απείθαρχο Γιάννη Πρετεντέρη και του είπε αυστηρά «Γιάννη, μήπως θες να συντονίσεις κιόλα;» μας έβαλε σε σκέψεις.

Η δωρική αυστηρότητα της Όλγας αλλά και αυτό το λαϊκό «κιόλα» απέδειξαν ότι δεν είναι η μαντάμ Σουσού των οκτώ που νομίζαμε. Είναι ιδανική για μούτσος-γκαραζιέρης σε πλοίο. Τώρα μάλιστα που διανύουμε περίοδο διακοπών χρειάζονται άνθρωποι δυναμικοί να βάλουν σε τάξη τον κάθε κομπλεξικό Ελληνάρα οδηγό με παραγγέλματα όπως «πάρτο τέρμα δεξιά», «Έλα, έλα, έλα» και «ίσιωσε, ίσιωσε! Ωραίος”.
 
Ποιον να πάρει μαζί της: Τη φωνή του puppet master που είχε τόσα χρόνια στα αυτιά της και της έλεγε τί να λέει από το κοντρόλ.
 
 

Γαλλικού


 
Τα ταγέρ τα έχει. Τα χρονάκια της το ίδιο. Την κανελοχρυσοπορτοκαλιά ανταύγεια στο μαλλί επίσης. Τα Van Cleef κι αυτά επίσης, αλλά θα πρέπει να βρει καμιά δουλειά για να μην χρειαστεί να τα πουλήσει. Ειλικρινά το μόνο που έλειπε για να κριθεί η επάρκεια της Όλγας στη διδασκαλία της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας ήταν η ίδια η γνώση της Γαλλικής! Αλλά και αυτό λύθηκε όταν πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κλήθηκε να πάρει αποκλειστική συνέντευξη από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάν.

Όντως, κατά τη διάρκεια του ιδιαίτερου μαθήματος τα πήγε πολύ καλά στο λιεζόν και το σιμπζονκτίφ (Ο Φρανσουά. Για την Όλγα δεν υπήρχε συζήτηση). Γενικά ήταν καταπληκτικά τα γαλλικά με τα οποία τον έβαλε να πει ότι αν η Ελλάδα ακυρώσει το μνημόνιο, αυτό θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ε.Ε. ως ρήξη, καθώς και ότι οφείλουμε να κάνουμε προσπάθειες σε ότι αφορά τις ευθύνες μας. Διότι, πίσω από κάθε καλό μαθητή κρύβεται μια επαρκής και κατηρτισμένη δασκάλα -η οποία του κάνει και χαριτωμενιές όταν τα λέει assez bien.
 
Ποιον να πάρει μαζί της: Τη Μαρία “Αποτοπαρισιγιατομέγκα” Δεναξά η οποία, τόσα χρόνια στο Παρίσι όλο και κάτι Γαλλικούλια θα έχει μάθει-όχι σαν της Όλγας, βέβαια.
 
 

Post production σε αισθησιακές ταινίες

post production
 
Η μέρα που η Όλγα έφτασε τρεχτή στο στούντιο και της βγήκε σε αγκομαχητό έχει καταγραφεί ως η πιο καυτή στην ιστορία των Ελληνικών ΜΜΕ, ειδικά στο σημείο που εγκαταλείπει το auto cue και λέει -εντελώς αθώα- «με συγχωρείτε πάρα πολύ, έτρεχα και έχω λαχανιάσει».

Κοκκίνισαν οι τεχνικοί, κοκκίνισαν οι σοβάδες, κοκκίνισαν ως και οι δυνάμεις που επιθυμούσαν (τότε) να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οπωσδήποτε ο Σειρηνάκης θα ενδιαφέρονταν για μια γυναίκα που μπορεί να βγάλει τέτοια αγκομαχητά, ειδικά όταν η κανονική πρωταγωνίστριά του στάθηκε πολύ αγγούρω ή ήταν «κόκκαλο» την ώρα του γυρίσματος και δεν έβγαζε κιχ.

Εννοείται πως το deal αφορά μόνο σε ντουμπλάρισμα σε στούντιο (με καφέ και πορτοκαλαδίτσα). Δεν περιλαμβάνει τη φυσική παρουσία της κυρίας Όλγας στο σετ- α πα πα…
 
Ποιον θα πάρει μαζί της: τον Παύλο Τσίμα που κάθεται ήσυχος (πάντα) και δεν θα καταστρέψει την ηχογράφηση.
 
 

Βοηθός Illusionist

illusionist
 
Τόσα χρόνια στο κεντρικό δελτίο του Mega συνέβησαν θάματα και σημεία: πρωθυπουργοί έγιναν από ήρωες προδότες, μνημόνια ήταν καλά και μετά κακά και μετά πάλι καλά, κόμματα εξαφανίστηκαν για να επανεμφανιστούν ως κινήσεις και νέα κόμματα βγήκαν μέσα από ημίψηλα σα λαγουδάκια. Σε όλα αυτά η θεία Όλγα ήταν εκεί, κοιτάζοντας με το ίδιο αφοπλιστικό «εγώ απλώς δουλεύω εδώ» χαμόγελο.

Είναι καιρός να τη δούμε να χαμογελάει και την ώρα που κάποιος την κόβει στα δύο με ένα πριόνι.
 
Ποιον θα πάρει μαζί της: Όλο το υπόλοιπο ταχυδακτυλουργικό team, για να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έκαναν σε ανώτερο επίπεδο.
 
 

Best of internet