Quantcast
ORIGINALS

Λαμόγια με Ιστορία #3: Κάσι Τσάντγουικ, το ψευτο-μέντιουμ που έριξε έξω την οικονομία του Οχάιο

Μια ενότητα καθαρής αγάπης για τα μεγαλύτερα λαμόγια που υπήρξαν ποτέ


EGO PETRO · 18 Φεβρουαρίου 2014

chadwick-mugshots-large

Γεννήθηκε με το όνομα Ελίζαμπεθ Μπίγκλι στις 10 Οκτώβρη του 1857, σε ένα μικρό αγρόκτημα στο Ίστγουντ του Καναδά. Από τα 14 της άρχισε τις μικροαπατωνιές: μετακόμισε στο Γούντστοκ του Οντάριο, όπου άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο κατέθεσε την κληρονομιά που της άφησε μία “άγνωστη θεία” από την Αγγλία και έτσι έδινε ακάλυπτες επιταγές σε διάφορους εμπόρους. Το 1870 συνελήφθη για πλαστογραφία, αλλά αφέθηκε ελεύθερη λόγω ηλικίας αλλά και γιατί προφασίστηκε παραφροσύνη.

Euclid_Avenue_Mansion_of_Cassie_Chadwick_on_Cleveland's_Millionaire's_Row

Το 1875 μετακομίζει στο Οχάιο, νοικιάζει ένα διαμέρισμα (με δάνειο στο όνομα του άντρα της αδερφής της) κι αρχίζει να υποδέχεται πελάτες ως μέντιουμ με το όνομα Μαντάμ Λίντια ΝτεΒίρ.

Το 1882 παντρεύτηκε τον γιατρό Γουόλας Σπρίνγκστιν. Όταν η φωτογραφία των νεόνυμφων δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Plain Dealer, τα θύματα από τις κομπίνες της πολιόρκησαν το σπίτι του νέου ζευγαριού – μαζί και η αδερφή της, ζητώντας από τον δρ. Σπρίνγκστιν τα λεφτά που τους είχε κλέψει.

Γρήγορα τα πράγματα ξεφεύγουν: διαζύγιο, καινούριος γάμος, εννιάμιση χρόνια φυλάκιση για πλαστογραφία, άνοιγμα μπουρδέλου στο Κλίβελαντ (με το νέο της όνομα, Κάσι Χούβερ), άλλος γάμος και ένα παιδί. Με το όνομα του τελευταίου άντρα της (Τσάντγουικ) είναι που καταφέρνει να μπει στη λίστα των Λαμογιών με Ιστορία.

 σσ

Κατα τη διάρκεια επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, η Κάσι έπεισε έναν δικηγόρο φίλο του άντρα της να τη συνοδεύσει μέχρι το σπίτι του Άντριου Κάρνεγκι, ενός απο τους πλουσιότερους ανθρώπους της εποχής. Στην πραγματικότητα επισκέφτηκε το σπίτι της οικονόμου του ψάχνοντας να βρεί κάποια διαπιστευτήρια. Στην έξοδό της από το σπίτι, άφησε να της πέσει “κατά λάθος” ένα ψεύτικο γραμμάτιο 2 εκατομμυρίων με την υπογραφή του Κάρνεγκι. Όταν ο φίλος του άντρα της το είδε, η Κάσι αναστατωμένη του εξήγησε οτι ο Κάρνεγκι είναι ο πατέρας της και επειδή κρύβει την συγγένεια τους της δίνει λεφτά και θα της αφήσει όλη του την κληρονομιά όταν πεθάνει γιατι έχει τύψεις. Και εδώ αρχίζει το κακό.

a372_Chadwick

Το νέο μαθεύτηκε σε όλο το Οχάϊο και έτσι η Κάσι για τα επόμενα οχτώ χρόνια μπορούσε να παίρνει δάνεια από τις τράπεζες της περιοχής. Λόγω της κρυφής συγγενικής της σχέσης με τον μεγαλοεπιχειρηματία οι τραπεζίτες ντρέπονταν να τον ρωτήσουν το οτιδήποτε, αφήνοντας την ελεύθερη να τους κλέψει συνολικά 10 με 20 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Νοέμβιο του 1904 πήρε δάνειο αξίας 140.000 δολαρίων από τον τραπεζίτη Χέρμπερτ Νιούτον. Όταν όμως ο Νιούτον έμαθε για τα προηγούμενα δάνεια της Κάσι, ζήτησε τα λεφτά πίσω. Η Κάσι δεν μπόρεσε να τα επιστρέψει και έτσι η τράπεζα την μήνυσε αποκαλύπτοντας τελικά την απάτη.

Μετά την αποκάλυψη, μία τράπεζα από την οποία είχε δανειστεί 800.000 δολάρια αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση μιας και δεν θα έπαιρνε ποτέ πίσω τα οφειλόμενα.

img_5705

Το Μάρτιο του 1905 καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση και 100.000 δολάρια πρόστιμο. Στη δίκη της είχε παρευρεθεί και ο Άντριου Κάρνεγκι θέλοντας να δει από κοντά τη γυναίκα που χρησημοποίησε το όνομα του για να ξεγελάσει τις τράπεζες.

Πέθανε δύο χρόνια αργότερα στις 16 Οκτωβρίου, μέρα των γενεθλίων της.

 

Best of internet