Quantcast
ORIGINALS

Από το «σύνδρομο Τζώνι Ντεπ» πάσχει o Ρένος Χαραλαμπίδης

Η κατάστασή του είναι κρίσιμη πλέον


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 12 Ιουλίου 2013

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση του Ρένου Χαραλαμπίδη το τελευταίο διάστημα, καθώς ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης πάσχει από μια σπάνια νόσο γνωστή ως «σύνδρομο του Τζώνι Ντεπ» (Johnny Depp Syndrome/JDS).

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από μερικούς μήνες η μητέρα του 43χρονου ηθοποιού του τηλεφώνησε προκειμένου να μάθει τα νέα του. Η συνομιλία διήρκησε περίπου 2 ώρες, καθόλη τη διάρκεια της οποίας ο Ρένος Χαραλαμπίδης της μιλούσε έχοντας το ύφος του Θανάση Καλημέρη, τηλεοπτικού χαρακτήρα τον οποίο είχε ενσαρκώσει για τις αναγκες της τηλεοπτικής σειράς του MEGA, «Κάτι Τρέχει Με Τους Δίπλα».

Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο Ρένος Χαραλαμπίδης σε κάθε ρόλο του μετά την συγκεκριμένη σειρά, είχε καθιερώσει τον ίδιο τρόπο ομιλίας, ο οποίος συνοδευόταν μάλιστα από συγκεκριμένο βλέμμα, τρόπο ένδυσης αλλά και χτένισμα. Φαίνεται ωστόσο πως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση του χειροτέρεψε, αφού πλέον χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο εκνευριστικό ύφος και στην πραγματική του ζωή, με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον κοπέλα, φίλους, σκύλο και να κινδυνεύει με ξυλοδαρμό ακόμα και όταν επισκέπτεται το περίπτερο της γειτονιάς του.

Στο «Κουλούρι» μίλησε ο ειδικός επί του θέματος δόκτωρ Νίκολας Γκροστφέρντερ, ο οποίος μας εξήγησε την σπάνια νόσο από την οποία πάσχει ο ηθοποιός. «Πρόκειται για τη νόσο της μανιέρας, γνωστή και ως σύνδρομο του Τζώνι Ντεπ. Ένας ηθοποιός ταυτίζεται τόσο με ένα ρόλο που αρχικά τον υποδύεται διαρκώς και σε κάθε του ταινία, έστω και με παραλλαγές και σταδιακά καταλήγει να υιοθετεί τα χαρακτηριστικά αυτού του ρόλου ακόμα και στην πραγματική του ζωή. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του χολυγουντιανού ηθοποιού, ο οποίος πλέον και στην πραγματική του ζωή κουτσαίνει και μιλάει με προφορά, επηρεασμένος από το ρόλο του στους Πειρατές της Καραϊβικής. Μοναδικός τρόπος να σωθεί ο ηθοποιός είναι να κλειστεί σε ένα δωμάτιο για μέρες, βλέποντας τις ταινίες του, έτσι ώστε να κουραστεί τόσο από την επανάληψη ώστε να αποβάλλει πλέον την συνήθεια αυτή από μόνος του. Στην περίπτωση του Ρένου Χαραλαμπίδη ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιάιτερα επικίνδυνο, αφού ο τόνος της φωνής του είναι τόσο εκνευριστικός που ενδέχεται να του προκαλέσει νευρικό κλονισμό», αποκαλύπτει ταραγμένος.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Ρένο Χαραλαμπίδη, αλλά ο ρεπόρτερ μας μετά από μισό λεπτό συνομιλίας έκλεισε εκνευρισμένος το τηλέφωνο.

 

http://www.tokoulouri.com/

Best of internet