Λούγια Φιτσιώνη – μια σμαραγδένια ψυχή

originals

Λούγια Φιτσιώνη – μια σμαραγδένια ψυχή

ποια είναι πραγματικά η Λούγια…


vamvax · 7 Ιανουαρίου 2013

Εκατοντάδες επιστολές φτάνουν καθημερινά στο πολυπεριοδικό Λούμπεν για το ποια είναι αυτή η Λούγια Φιτσιώνη που γράφει τα ζώδια. Ε, λοιπόν θα σας πω εγώ η Λούγια ποια είναι πραγματικά η Λούγια…
Πολύ πριν γίνω η Λούγια Φιτσιώνη που κάθε ελληνίδα θαυμάζει, υπήρξα κι εγώ ένα παιδί σαν όλα τ’ άλλα. Θυμάμαι να μεγαλώνω τη δύσκολη δεκαετία του 90’ στις φτωχογειτονιές τις Κηφισιάς κι όλη μέρα να λείπει ο πατέρας στα καρνάγια και στις αμμοβολές να επιβλέπει αν φτιάχνουν σωστά τα πλοία του. Κι όλα αυτά για να μη μας λείψει τίποτα. Τίμια λεφτά κι ας γελούσαν τα άλλα παιδιά στο κολλέγιο που φορούσαμε περσινά burberry’s.


Η μητέρα, έκανε την πιο σκληρή δουλειά απ’όλες. Οικιακά. Θυμάμαι τη φωνή της σαν τώρα «Το κουτάλι του ζελέ πάει αριστερά, Τζηβς!», «Διάβασέ τους κι ένα παραμύθι πριν κοιμηθούν, Αμιχάν!», «Τι θα’λεγες να κουρέψεις και το ΔΙΚΟ ΜΟΥ γκαζόν, Ραμόν;»

Σπούδασα αστρολογία, χορογραφία, γυναικομαστία και κοινωνιολογία της ιχθυοκαλλιέργειας στο πανεπιστήμιο της ζωής. Ένα πανεπιστήμιο από το οποίο δεν σκοπεύω να αποφοιτήσω σύν τομα. Η καριέρα μου εκτοξεύτηκε όταν αποφάσισα να φτιάξω ένα μπλογκάκι για τους φίλους του παλιού καλού Ιρανικού μουσαμά, το λεγόμενο www.vamvax.blogspot.com To ταλέντο μου δεν άργησε να αναγνωριστεί, και 4 χρόνια αφού τα είχα παρατήσει, ο άντρας της ζωής μου, που τυχαίνει να είναι και ο μεγαλοεκδότης πίσω από το «Luben», μου πρότεινε να συνεχίσω το θεάρεστο έργο μου σ’ αυτό εδώ το site.

Πέρα από τα ζώδια, την ποίηση και τις συνεντεύξεις, η πραγματική μου αγάπη είναι τα παιδιά, γι’αυτό και τελευταία καταπιάνομαι με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Κι ας λένε ότι το να γράψεις ένα παιδικό βιβλίο είναι η εύκολη λύση για γρήγορα λεφτά. Αυτοί που το λένε δεν ξέρουν τι σημαίνει να ιδρώνεις πάνω από το λάπτοπ για να τελειώσεις το πόνημά σου και να συνειδητοποιείς ότι θα χρειαστεί να δουλέψεις και δεύτερο απόγευμα.

Μερικά από τα βιβλία μου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Luben

vivlia

 

Best of internet