Quantcast
ORIGINALS

Επαρχιούμπεν 2019: Οι 9 πιο μαγικά παρανοϊκές στιγμές που μας χάρισε η ελληνική επαρχία φέτος

Αναλυτικό Luben αφιέρωμα στην σκοτεινή πλην υπέροχη πλευρά της επαρχίας το σωτήριο έτος 2019


THE NEWSROOM · 18 Δεκεμβρίου 2019

Η Αθήνα είναι μία πόλη 5 εκατομμυρίων, αλλά δεν είναι όλη η Ελλάδα. Υπάρχει και η τιμημένη ελληνική επαρχία, η οποία δηλώνει βροντερό παρών στην παραγωγή αυτού του είδους εκπληκτικού/μαγικής/εξωφρενικής/παρανοϊκής καθημερινότητας που κάνει τη ζωή στη χώρα μας τόσο ξεχωριστή.

Όπως μπορεί να υποψιάζεστε ήδη, εδώ θέλουμε να κάνουμε μία αναφορά στην Luben πλευρά της επαρχίας το έτος 2019, ή στην επαρχιώτικη πλευρά του Luben, αν το θέλετε. Το πιο δύσκολο όπως καταλαβαίνετε είναι να διαλέξουμε: Από Ηλεία μέχρι τη Σαντορίνη κι από το Αίγιο μέχρι τις Σέρρες, ο τόπος μας φέτος ήταν πιο καρπερός από ποτέ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Το Αντικαλικαντζαρικό Μέτωπο Αιγίου

Κανείς:

Αυτό το επίλεκτο team στο Αίγιο: «Αν νομίζατε ότι θα καταργήσετε τα Χριστούγεννα που ξέρουμε και αγαπάμε και θα τα αντικαταστήσετε με καλικάντζαρους και τις ειδωλολατρικές σας μαλακίες, προκειμένου να αλλοιώσετε τον πληθυσμό του Αιγίου και να καταργήσετε τον ελληνοχριστιανικό πληθυσμό, λογαριάζετε χωρίς εμάς.»

Σε κάθε περίπτωση έκλεψαν την παράσταση:

Αυτός ο Καρδιτσιώτης μελετητής του Τσιτσιπά και του λάιου αρνιού

Όχι ότι δεν σεβόμασταν τις ακαδημαϊκές επιδόσεις της Καρδίτσας, όμως αυτός εδώ ο κύριος κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τα σπουδαία επιτεύγματα της περιοχής του. Παίζοντας στα δάχτυλα μία πληθώρα επιστημονικών αντικειμένων, από τη γενεαλογία του Στέφανου Τσιτσιπά μέχρι τη σύγχρονη διατροφική βιομηχανία και το γιατί πουστεύεις, αποδεικνύει ότι όσα μνημόνια κι αν μας φορτώσουν, η Ελληνική φλόγα θα συνεχίζει να καίει με την ίδια, αν όχι περισσότερη λάμψη.

O ρασοφόρος Terminator της Σαντορίνης

Πίστευε στο Θεό, αλλά έχε μαζί σου και το σιδερολοστό. Αυτό είναι προφανώς το ατομικό δόγμα του ορθόδοξου καταστροφέα από τη Σαντορίνη, ο οποίος πρώτα τράκαρε ένα λεωφορείο σχολής οδηγών και μετά άρχισε να το σπάει ατάραχος με το εργαλείο του (το λοστό εννοούμε, για να μην υπάρχει σύγχυση).

Η δε φράση «ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΗΣΩ» ολοκληρώνει ιδανικό το εκπληκτικό και πρωτόγνωρο θέαμα. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΙ:

Αυτός ο βουκολικός ποιητής της Αιτωλοακαρνανίας

Όπως μας δίδαξε πέρσι η Ξυλαγανή με τα ορνίθια της, οι σπίκερ στα τοπικά της ελληνικής επαρχίας είναι προικισμένες με σπάνια λογοτεχνικά skills. Εδώ δεν πιάνουμε το προαναφερθέν μεγαλείο, όμως η προφορά σε συνδυασμό με την «εμπειρία χρόνων» και το πάθος του εκφωνητή δίνουν ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Ελπίζουμε (και πιστεύουμε) ότι θα τον ξαναακούσουμε στο μέλλον τον εν λόγω Αιτωλοακαρνάνα:

Αυτοί οι τρελαμένοι Τσιπροfans από τη Λάρισα

Μην μπερδευτείτε, εννοούμε Τσίπρα και όχι τσίπουρα με προφορά Λάρισας. Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να γίνει και παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ μαζί, το οποίο άρα κάνει τον Τσίπρα νέο Αντρέα, είναι λογικό να έχει φανατικούς οπαδούς. Τα falsetto ουρλιαχτά αυτών των Λαρισαίων (και το «Αλέξη εσύ superstar»όμως ξεπερνούν τον μέσο όρο και κερδίζουν με το σπαθί τους μία θέση στη λίστα μας:

 Ο εντερπρενέρ καπνιστής από τας Σέρρας

Από το Ροδολίβος Σερρών, πιο συγκεκριμένα. Η ευρεσιτεχνία του εν λόγω μύστη θα μπορούσε να μας έχει γλιτώσει από καταδοτικές γραμμές 1142, πρόστιμα, κόσμο να καπνίζει στο κρύο κι άλλα τέτοια αίτια εθνικού διχασμού, όμως η Ελλάδα ως γνωστόν τρώει τα παιδιά της. Αν δείτε να την πουλάει κάποιος πατενταρισμένη στο Amazon μια μέρα και να βγάζει εκατομμύρια, μην πέσετε από τα σύννεφα (καπνού):

Ο πολυτάλαντος ποιητής – υδραυλικός – πολιτικός από το Μεσολόγγι

Ακόμη και οι δημιουργοί των Monkey Island θα παραδέχονταν την συγκεκριμένη προσβολή,καθώς πρόκειται για έναν χαρακτηρισμό που είναι ποιητικός, λαϊκός, προσβλητικός, αστείος, πρωτότυπος και γεμίζει και το στόμα, που είναι και το πιο σημαντικό. Αν ποτέ το ελληνικό κράτος χρειαστεί να καταρτίσει ένα manual για προσβολές, ξέρει που να απευθυνθεί.

Κείμενα ελληνικής λογοτεχνίας σε γήπεδο του Βόλου

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι φίλοι μας από την κερκίδα της Προοδευτικής έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά στο topic “μπινελίκια σε γήπεδο”. Παρ’ όλα αυτά, αυτός ο random αγώνας μπάσκετ στο Βόλο δείχνει ότι το άθλημα του μπινελικίου συνεχίζει να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στο κάτω κάτω, ακόμη κι αν υστερεί σε ποικιλία, αυτή η εκφορά του ΜΑΛΑΚΑ αξίζει την προσοχή σας:

O free jazz τσιφτετέλι αυτοσχεδιασμός στο «Mama» σε πανηγύρι στην Ηλεία

Η επαρχιώτικη λίστα μας περιέχει κάθε είδους πολιτισμική δραστηριότητα. Άλλοι προάγουν την ποίηση, άλλοι προωθούν την επιστήμη, άλλοι τιμούν τον αθλητισμό – και οι 9 μούσες είναι μέσα δηλαδή. Η 9η θέση λοιπόν ανήκει δικαιωματικά στην Ηλεία, που απογειώνει με μία στιγμή από καλοκαιρινό πανηγύρι την τέχνη της μουσικής.

Ηλεία, καλοκαίρι, Sin Boy, τσιφτετέλι, πλαστική καρέκλα, σινθεσάιζερ. Ο δρόμος προς τη δόξα:

 

Best of internet