Quantcast
ORIGINALS

Ο Πάουλο Κοέλιο νέος μέντορας του Αντώνη Σαμαρά

Ύστερα από την γνωριμία τους που έγινε τον Μάρτιο όταν ο διορατικός συγγραφέας επισκέφθηκε την Ελλάδα


ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ · 24 Μαΐου 2013

 
 

Μια είδηση που έδωσε απαντήσεις σε πολυάριθμα ερωτήματα ήρθε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης όπου ήταν παρών ο Αντώνης Σαμαράς. Εκεί, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο Πρωθυπουργός μιλούσε διαρκώς και με θαυμασμό για τον Βραζιλιάνο διάσημο συγγραφέα Πάουλο Κοέλιο, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως προσωπικό «μέντορα» του.

 
 

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, η γνωριμία τους έγινε τον Μάρτιο όταν ο Κοέλιο επισκέφθηκε την Ελλάδα, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου στο ξενοδοχείο «St. George Lycabettus». Ο κ. Σαμαράς έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ιδέες του διορατικού συγγραφέα, ρωτώντας τον επανειλημμένα «γιατί, αφού θέλω πολύ να μη με κοροϊδεύουν, το σύμπαν δε συνωμοτεί υπέρ μου» σε μια συζήτηση που διήρκεσε πάνω από 2 ώρες. Έκτοτε ο συγγραφέας του «Αλχημιστή» φαίνεται πως εξελίχθηκε σε προσωπικό μέντορα του Αντώνη Σαμαρά ασκώντας τεράστια επιρροή στη σκέψη και τις αποφάσεις του.

 
 

Στην προχθεσινή εκδήλωση, ο κ. Σαμαράς εξιστορούσε συνεχώς συμβάντα από τις προσωπικές τους συναντήσεις για τσάι με βότανα, για προσευχή στο δάσος και για κυνήγι σπουργιτιών, όπου εκτός από το να διασκεδάζουν οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν τις απόψεις τους για το σύμπαν, την πολιτική και τους ξένους.

 
 

Στενοί του συνεργάτες διηγούνται πως ο Πρωθυπουργός κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να δώσει λύσεις σε σημαντικά πολιτικά προβλήματα ενώ η συνολική του στάση τελευταία διακατέχεται από τη φιλοσοφία πως αν θελήσεις κάτι πάρα πολύ, τότε αυτό θα πραγματοποιηθεί. Αναλυτές άλλωστε επισημαίνουν ότι έτσι εξηγείται και η στάση του σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο – ο κ. Σαμαράς πλέον διαφωνεί γενικά με την ψήφιση νόμων ενώ παράλληλα εκτιμά πως το μόνο που χρειάζεται για να εξαφανιστεί η Χρυσή Αυγή είναι να το θελήσουν όλοι πολύ.

 
 

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός αποφεύγει τελευταία να πηγαίνει συχνά στη Βουλή καθώς θεωρεί πως ο χώρος έχει πολύ «αρνητική ενέργεια», κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν.

 
 

Best of internet