Quantcast
ORIGINALS

7+1 κουλές Παγκόσμιες Ημέρες που δεν ξέρατε αλλά θα θέλετε οπωσδήποτε να γιορτάσετε

Υπάρχει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ; Ναι υπάρχει!


Διονύσης Παππάς · 5 Απριλίου 2019

Αν και οι Παγκόσμιες Ημέρες έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια αγαπητοί φίλοι, πλέον είναι πιο συχνές κι από τις ιώσεις με πράσινη μύξα το φθινόπωρο. Και ίσως κάποτε να είχαν κάποιο νόημα για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας πάνω σε σοβαρά ζητήματα, τώρα όμως ο κάθε πικραμένος θεσπίζει από μία, με αποτέλεσμα να είναι πιο ανούσιες κι απ’ την ίδια μας την ύπαρξη.

Μερικές απ’ αυτές, μάλιστα, μπορούν πραγματικά να μας κάψουν τον εγκέφαλο. Για να τις δούμε.

21 Ιανουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς μέσα στην έξαρση των ιώσεων. Mind = blown. Ας μας πει κάποιος υπεύθυνα ποια είναι τα κριτήρια για να ανακηρυχθείς παγκόσμια ημέρα. Να θέλεις παγκόσμια ειρήνη; Να είσαι influencer; Τι;

20 Αυγούστου – Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών

Αυτή, μάλιστα. Αυτή είναι η σωστή η παγκόσμια ημέρα, η ΤΙΜΙΑ. Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί στην Ελλάδα δεν την γιορτάζουμε όπως της πρέπει. Μάλλον γιατί την επισκιάζει ο Δεκαπενταύγουστος που προηγείται και που – φυσικά – έχει μεγαλύτερη λογική βάση.

Έλα να οργανωθούμε, παιδιά. Έλα του χρόνου να γιορτάζουμε την κοίμηση των κουνουπιών μπας και γλιτώσουμε επιτέλους απ’ αυτή τη μάστιγα.

9 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Μονόκερου

Ναι αγαπητές φίλες και φίλοι, ακόμη κι αν σας φαίνονται εσάς ίδια, δε σημαίνει πως όλα τα άλογα είναι ίδια. Για την ακρίβεια υπάρχει και η πιο όμορφη, ξεχωριστή και μαγική εκδοχή τους, η οποία αξίζει τη δική της παγκόσμια ημέρα: Τους μονόκερους, οι οποίοι πολύ πιθανόν να κόβουν σύντομα βόλτες δίπλα μας. Και δίπλα σας.

Όχι δεν μπερδέψαμε το χαμομήλι με κάποιο περίεργο βότανο.

Εμείς μόνο καμιά μπυρίτσα πίνουμε (by the way υπάρχει και μια μπύρα που έχει τον μονοκερο πάνω στο καπάκι της – ονόματα δεν λέμε).

Ούτε είμαστε σε κατάσταση σοκ μετά από υπερβολικά μακρά παραμονή στον ιππόδρομο!

14 Mαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της σταθεράς π

Εδώ – λογικά πάντα – γιορτάζουμε το γεγονός ότι παραμένει 3,14 και δεν αλλάζει ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο του κύκλου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως την ίδια μέρα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας η οποία δυστυχώς, δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα αν και στα social media έχει φανατικό κοινό. Για τον π τελείως η 14η Μαρτίου, δηλαδή.

15 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

Το μυστήριο λύθηκε. Τις παγκόσμιες ημέρες προφανώς και τις θεσπίζουν οι μάνες μας βάση των δικών τους σημαντικών κριτηρίων. Ή το γεγονός ότι βιαζόμαστε που και που μετά το κατούρημα και ξεχνάμε να πλύνουμε τα χέρια μας, μας καθιστά τόσο βρωμύλους ως ανθρωπότητα, ώστε να πρέπει να θεσπιστεί παγκόσμια ημέρα γι αυτό. Υπέροχα.

19 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας

H Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας καθιερώθηκε επίσημα το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους. Μάλιστα.

Επίσης, αυτή η παγκόσμια ημέρα προφανώς είναι συμπληρωματική της Παγκόσμιας Ημέρας Πλυσίματος Χεριών ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Μια ερώτηση μόνο. Γιατί συγκεκριμένα δημόσιας τουαλέτας; Η ιδιωτική πρωτοβουλία να καταπνίγεται στο ίδιο της το σκατό έτσι; Να πληρώνει φόρους και να μην μπορεί ούτε το καζανάκι να τραβήξει; Α ρε βύσματα. Σιγά που θα ‘τανε αδιάβλητος ο διαγωνισμός για τις παγκόσμιες ημέρες.

11 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Ντάξει το βουνό είναι αδικημένο, να λέμε την αλήθεια. Όλο με τη θάλασσα ασχολούμαστε κι εκείνο το έχουμε για καμιά ξεπέτα την πρωτομαγιά. Οπότε καταλαβαίνουμε απόλυτα την ανάγκη του για περισσότερη προσοχή.

Η ζωή το έχει κάνει εφευρετικό για να επιβιώνει, όμως, κι έτσι καβάτζωσε την δική του παγκόσμια ημέρα μέσα στο Δεκέμβρη. Σου λέει, όλο και κάπου θα χιονίσει, θα γίνουν σκηνικάκια. Ελπίζουμε να καταφέρει να σμίξει και με τους φίλους του.

15 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

Ο άνεμος λογικά βλέποντας την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, σήκωσε μπαϊράκι και ήθελε κι εκείνος. Άλλο outsider της ζωής αυτός. Μια φορά έκανε επιτυχία σε ταινία, άλλη μία σε τραγούδι και μετά στην αφάνεια. Σε λίγο θα διεκδικήσει και δικό του χορό απ’ τους ινδιάνους.

Τέλος, στις 24 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ η οποία – wait for it – έχει θεσπιστεί από τον ίδιο τον ΟΗΕ. Well, well.

Best of internet