Quantcast
ORIGINALS

10 Αστικοί Θρύλοι που Όλοι Αγαπήσαμε

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μη ψαρώνουν οι καινούργιοι!


EGO PETRO · 16 Ιουλίου 2013

 

Σκίτσα: Ελισάβετ Ζιώγα

– Ρε, αλήθεια. Έγινε σε μία φίλη ενός γνωστού μου. Δεν την ξέρεις. Αλλά ξεκόλλα, είναι αλήθεια σου λέω. Κάπως έτσι ξεκινά η αφήγηση ενός αστικού μύθου που  σέβεται τον εαυτό του και επειδή ρόδα είναι και γυρίζει, σας παραθέτουμε τους δέκα βασικούς αστικούς μύθους με τους οποίους μεγαλώσαμε. για να θυμούνται οι παλιοί και να μην ψαρώνουν οι καινούργιοι.

Οι Φοιτήτριες

Δύο φίλες-συγκάτοικοι-φοιτήτριες μένουν στο ίδιο σπίτι στην Αθήνα. Η μία θέλει να σαπίσει σπίτι ενώ η άλλη θέλει να βγεί έξω να περάσει καλά. Η δεύτερη βγαίνει έξω τελικά, αλλά στα μισά της διαδρομής θυμάται οτι είχε ξεχάσει το πορτοφόλι της σπίτι. Γυρίζει πίσω αλλά δεν ανοίγει τo φως για να μην ξυπνήσει την συγκάτοικο η οποία κοιμάται στο σαλόνι. Βρίσκει το πορτοφόλι λοιπόν και φεύγει. Το πρωί γυρίζει σπίτι από ξενύχτι και βλέπει τη συγκάτοικο της νεκρή και γραμμένο στον τοίχο με το αίμα της “Ευτυχώς για σένα που δεν άνοιξες τα φώτα”.
Σχόλια: Ότι καλύτερο να το έχει σαν δικαιολογία η μητέρα σου στο να δηλώσεις σχολή κοντά στο σπίτι σου, οπότε προσέχετε μη φτάσει στα αυτιά της τώρα που βγαίνουν οι βάσεις.
Πειστικό : 5/10 Γιατί περιλαμβάνει φόνο και λείπει φάντασμα από την ιστορία.
Tρομακτικό: 6/10 Γιατί σίγουρα θα ανοίξεις όλα τα φώτα του σπιτιού σου αυτήν την στιγμή.
choppy

Ο Τρελός με το Κεφάλι

Ζευγάρι το οποίο έχει πάει βόλτα με το αμάξι σε ένα χωριό ή απόμακρο μέρος. Το αμάξι τελικά μένει από βενζίνη και όπως πάντα ο κλήρος πέφτει στον άντρα να πάει να βρει το κοντινότερο βενζινάδικο. Η γυναίκα βαριέται και ψάχνει στο ράδιο κανένα σταθμό να ακούσει όσο περιμένει τον άντρα. Στο ραδιόφωνο πετυχαίνει ειδήσεις που λένε ότι υπάρχει ένας τρελός ο οποίος το έσκασε από τρελοκομείο κοντινό στην τοποθεσία που βρίσκεται το αμάξι. Η γυναίκα συνεχίζει να ακούει μουσική και ξαφνικά ακούει αργά χτυπήματα στο πίσω τζάμι του αμαξιού. Γυρίζει και είναι ο τρελός με το κομμένο κεφάλι του άντρα της να χτυπάει το τζάμι. Τσα! Επίσης σε κάποιες εκδοχές κρατάει και τα κλειδιά του αμαξιού.
Σχόλια: Έμειναν σε μία ερημιά και ο άντρας πήγε μόνος του για βενζίνη; Αποκλείεται! Σίγουρα θα είχα ρίξει την γκρίνια του αιώνα για το οτι βαριέμαι να πάω μόνος μου και θα είχε έρθει και η κοπέλα για παρέα!
Πειστικό: 1/10 Μόνο και μόνο γιατί μου το είπε φίλος που έτυχε στον θείο ενός γνωστού γνωστού του.
Tρομακτικό: 7/10 Για το κεφάλι.

Το Παιδί και το Σκυλί

Χαρακτήρες: Ένα αντρόγυνο το παιδί τους και ένα σκυλί. Οι γονείς βαριούνται το Σαββατόβραδο και λένε να πάνε για ποτό. Αφήνουν το παιδί στο σπίτι και του λένε να μην φοβάται γιατί είναι και ο σκύλος τους ο οποίος θα τον προσέχει. Οι γονείς φέυγουν για τελικά και αφήνουν το παιδί μαζί με τον σκύλο. Ο σκύλος γλύφει το χέρι του παιδιού το οποίο εξέχει από το κουκούλωμα, για να του δείχνει ότι είναι εκεί. Μετά από ώρα ακούγεται φασαρία στην κουζίνα. Σηκώνεται και λέει στον τζάκ που είναι χωμένος κάτω από το κρεβάτι να σταματήσει να τον γλύφει γιατί πάει να δει τι γίνεται στην κουζίνα. Στην κουζίνα βρίσκει τον σκύλο του κρεμασμένο και νεκρό. Σχόλια: Έφυγαν οι γονείς και άφησαν το παιδί μόνο. Οκ μέχρι στιγμής. Έχουν και τον σκύλο που τον προσέχει. Οκ και αυτό. Αλλά πότε πρόλαβε ο δολοφόνος να σκοτώσει τον σκύλο, να τον κρεμάσει στην κουζίνα και να πάρει την θέση του γλείφοντας το χέρι του παιδιού;
Πειστικό: 2/10 FLASH! A ahhhhhhh! Saviour of the universe.
Tρομακτικό: 7/10. Αυτό με το γλύψιμο σε συνδυασμό να κρύβεται κάτω από το κρεβάτι είναι δυνατό! Χαλάει και την αίσθηση προστασίας που σου παρέχει το πάπλωμα απο φαντάσματα και λοιπά τέρατα.
spida

Νεκροταφείο Ι

Νεολαίοι κάθονται και πίνουν μπύρες στο καφενείο του χωριού. Πάνω στην κουβέντα και στον χαβαλέ βάζουν στοίχημα μεταξύ τους για το ποιος είναι πιο άντρας και θα πάει στο νεκροταφείο να καρφώσει ένα μαχαίρι στον τάφο του νεκρού που ανάλογα με ποιο χωριό λέγεται η ιστορία είναι και αυτός ο οποίος στοιχειώνει το χωριό χρόνια γιατί πέθανε με βίαιο θάνατο. Ο ατρόμητος νεολαίος ο οποίος αποφάσισε να πάει, παίρνει το μαχαίρι και κατευθύνεται προς στο νεκροταφείο. Τελικά τον βρίσκουν το άλλο πρωί νεκρό από καρδιακό γιατί όταν πήγε να καρφώσει το μαχαίρι έπιασε και την καμπαρτίνα του, και καθώς σηκώθηκε να φύγει η καμπαρτίνα που είναι σκαλωμένη στο μαχαίρι τον κράτησε πίσω κάνοντας τον να πιστέψει ότι τον κράταγε ο νεκρός και δεν τον άφηνε.
Σχόλια: ……
Πειστικό: 7/10. Γιατί υπάρχουν τέτοιοι μαλάκες.
Tρομακτικό: 0/10. Ούτε φάντασμα, ούτε αίμα, ούτε τίποτα.

Νεκροταφείο ΙΙ

Νεολαίοι πάλι έχουν πάει στο νεκροταφείο του χωριού όταν άρχισε να νυχτώνει για να κάτσουν εκεί μία ώρα. Στο τέλος της ώρας που είχαν βάλει στοίχημα οτι θα κάτσουν αρχίζουν να κάνουν μαλακίες και να χαιρετάνε τους νεκρούς. Καθώς έφευγαν, ένας από την παρέα, απευθυνομενος στους νεκρούς λέει “Καληνύχτα”. Μια γιαγιά που ήταν πιο πέρα και είχε βγάλει τα γίδια για βοσκή λέει “Καληνύχτα, κλείστε και καμία πόρτα”. Τα παιδιά από την τρομάρα τους έπεσαν στον γκρεμό δίπλα και έσπασαν χέρια και πόδια.
Σχόλια: Αν γινόταν κάτι τέτοιο και το είχε τραβήξει κάποιος σε βίντεο θα ήταν όλα τα λεφτά!
Πειστικό: 7/10. Για τον ίδιο λόγο με το Nεκροταφείο Ι.
Tρομακτικό: 0/10

Εδώ πρέπει να μπει άλλη βαθμολογία, αυτή της  ηλιθιότητας..

Ηλιθιότητα.. 10/10
brienne

H Mαρία

Ήταν 2 νεαροί που πηγαίνανε σε ένα πανηγύρι ενός χωριού. Καθώς προχωρούσαν, συνάντησαν στον δρόμο τους μία πολύ όμορφη κοπέλα την Μαρία. Η οποία τους ρώτησε που πηγαίνανε, και εκείνοι απάντησαν «στο πανηγύρι του χωριού». Τους ζήτησε ευγενικά αν μπορεί να πάει μαζί τους γιατί ήταν μόνη της και φυσικά η απάντησή τους ήταν θετική. Στον δρόμο του γυρισμού η Μαρία κρύωνε και ένας από τους δύο νεαρούς της έδωσε την καμπαρντίνα του. Την πήγανε μέχρι το σπίτι της και η Μαρία είπε: έλα να πάρεις αύριο την καμπαρντίνα σου. Το άλλο πρωί ο νεαρός πήγε στο σπίτι και του άνοιξε μία γυναίκα (μεγάλη σε ηλικία) με μαύρα ρούχα. Διάλογος:
ΝΕΑΡΟΣ : Για σας είναι εδώ η Μαρία;
ΓΥΝΑΙΚΑ: Όχι δεν υπάρχει εδώ καμία Μαρία.
ΝΕΑΡΟΣ : Μα πως «ΟΧΙ»; Αφού χθες ήμασταν μαζί στο πανηγύρι.
ΓΥΝΑΙΚΑ : Υπήρχε κάποτε μία Μαρία, η κόρη μου, μόνο που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια.
ΝΕΑΡΟΣ : Τι;
ΓΥΝΑΙΚΑ : Έλα άμα θες μαζί μου να σου δείξω.
Οι δυο τους πήγανε στο νεκροταφείο και η γυναίκα έδειξε στον νεαρό τον τάφο της Μαρίας. Όμως πάνω στον τάφο της Μαρίας ήτανε σκισμένη η καμπαρτίνα του νεαρού.
Πειστικό : 4/10. Αφού βρήκανε την καμπαρτίνα πάνω από τον Τάφο της. Άσε που έχει και όνομα και δεν είναι “Η γνωστή ενός γνωστού μου”
Τρομακτικό: 4/10. Αυτό με τις νεκρές κοπέλες τραβάει “κουκούλωμα κουβέρτας”.

To Γράμμα

Ένας άγνωστος καλοντυμένος κύριος λέει σε ένα παιδάκι να πάει ένα γράμμα σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση και του δίνει χαρτζιλίκι λέγοντας του να πάει κατευθείαν σε αυτήν την διεύθυνση. Το παιδί όμως παρακούει τον κύριο και πάει πρώτα από το σπίτι του να δείξει στην μητέρα του τα λεφτά που κέρδισε. Όταν της εξηγεί πως τα κέρδισε η μητέρα του αφου τον μαλώνει ανοίγει το γράμμα και βρίσκει ένα σημείωμα που λέει “ΠΑΡΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ” Σχόλια: Οι τύποι που θα περίμεναν να σφάξουν το παιδί έπρεπε και να ειδοποιηθούν μέσω γράμματος για να μην το ξεχάσουν. -Α, τι καλό παιδί που μας έφερες ένα γράμμα που δεν έχει παραλήπτη και δεν το έφερε ο ταχυδρόμος που είναι η δουλειά του. …… – Ώπα εδώ λέει ότι πρέπει να σε σφάξω. Πάλι καλά γιατί θα το ξέχναγα.
Πειστικό: 4/10. Σίγουρα η Ελληνίδα μάνα θα άνοιγε το γράμμα κάποιου γείτονα για να δει τι έχει μέσα!
Tρομακτικό: 2/10
Picture-Recovered

Η Μπανιέρα με τον Πάγο

Ένας άντρας έχει βγεί για ποτό και γνωρίζει μια κοπέλα στο μπαρ. Τελικά πηγαίνουν σπίτι του, κάνουν σεξ και κοιμούνται. Την επομένη βρίσκει τον εαυτό του γυμνό μέσα στη μπανιέρα γεμάτο με πάγο. Στην κοιλιά του βλέπει μια πρόσφατη τομή.Δίπλα του είχε ένα σημείωμα το οποίο έγραφε “ΣΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΝΕΦΡΟ. ΕΧΕΙΣ 2 ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ”. Η γυναίκα τον είχε ναρκώσει το προηγούμενο βράδυ και με γνωστούς της του αφαίρεσαν το ένα νεφρό για να το πουλήσουν. Σχόλια: Οκ με το νεφρό και την τομή αλλά τόσο πάγο που πρόλαβε να βρεί βραδιάτικα; Εδώ ένα μπάρμπεκιου κανονίζεις και χρειάζεσαι πτυχιούχο διπλωμάτη για να πείσεις κάποιον φίλο να φέρει πάγο ο οποίος να φτάσει.
Πειστικό: 6/10. Γιατί το νεφρό όντως μπορεί να αφαιρεθεί και να ζήσεις. Η μπανιέρα με τον πάγο είναι που τα χαλάει λίγο.
Tρομακτικό: 2/10. Γιατί σίγουρα έχουν υπάρξει πιο τρομακτικά ραντεβού.

Βελόνα

Μία παρέα κανονίζει να πάει σινεμά σε έναν παλιό κινηματογράφο που ήταν και φτηνός. Καθώς κάτσανε ο ένας ένιωσε ένα τσίμπημα στην γάμπα του. Όταν έψαξε να δει τι τον τσίμπησε βρήκε μια καρφίτσα και ένα σημείωμα “Η καρφίτσα που σε τσίμπησε είχε το αίμα μου και έχω AIDS”
Σχόλια: Επίσης την καρφίτσα την είχαν διατηρημένη στο κρύο για να διατηρηθεί ο ιός.
Πειστικό: 1/10. Δεν!
Tρομακτικό: 3/10. Γιατί μετά από αυτήν την ιστορία σίγουρα θα κοιτάξεις κάτω από κάθισμα του cinema έστω και μία φορά.

Η Γιαγιά-Παππούς

Μια κοπέλα που οδηγούσε με το αμάξι της πέτυχε στον δρόμο μια γιαγιά η οποία της έκανε νόημα να σταματήσει. Η κοπελίτσα σταματάει και παίρνει την γιαγιά μαζί της να την πετάξει στο σπίτι του εγγονού της. Στην διαδρομή η κοπέλα παρατηρεί ότι η γιαγιά είναι ξυρισμένη στο πρόσωπο και έτσι τρακάρει επίτηδες σε ένα διερχόμενο αμάξι. Η γιαγιά-παππούς το βάζει στα πόδια αφήνοντας την τσάντα του-της πίσω. Μέσα στην τσάντα είχε χειρουργικά εργαλεία. Σχόλια: Κάνε autostop στην Ικαρία. Ορδές από τριχωτές γιαγιάδες που μοιάζουν με παππούδες!
Πειστικό: 3/10. Το αξύριστο μάγουλο ήταν που πρόδωσε τον τύπο, όχι η φωνή νταλίκα. Επίσης ποιος σταματάει στον δρόμο να πάρει γριούλες εκτός από την νεκροφόρα;
Tρομακτικό: 0/10. Δεν υπάρχει ούτε θάνατος ούτε τίποτα και στο τέλος την γλιτώνει.

Best of internet