Quantcast
ORIGINALS

10 Αγαπημένες σκηνές της Κορίνας από τα «Εγκλήματα»

Που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε


ΜΑΚΑΡΕΝΙΑ · 7 Μαΐου 2013

 
 

Για την Μαρία Καβογιάννη, τα ξαναείπαμε, όταν ακούγαμε με τις ώρες τα τραγούδια της Ασπασίας Βαρδάτσικου. Η αγαπημένη μας φίλη (ποιος δεν τη νιώθει σαν τέτοια;) μπορεί με άνεση να ερμηνεύσει από καπατσοκατίνα νοικοκυρά μέχρι κίνκι κολ γκερλ, και να μας κάνει να ξεκαρδιστούμε και στις δύο περιπτώσεις – να είναι καλά ο Παπαπέτρου που ήξερε πώς να αβαντάρει αυτούς τους δύο ρόλους. Ακολουθούν δέκα κορυφαίες στιγμές της Κορίνας, από αυτές που -αν δούλευα στην ΙΜΑΚΟ θα έλεγα πως- πρέπει να δεις πριν πεθάνεις.

 
 

10. Η αληθινή ιστορία της Ακρόπολης

 
 

Η νεράιδα ανεβάζει το παλικάρι στον Λυκαβηττό, ενώ εκείνος της έχει ζητήσει να του δείξει την Ακρόπολη. Μπορεί να βρίσκονται σε λάθος λόφο, αλλά το Κορινάκι ξέρει τα πάντα για τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και τα Μάρμαρα Καρύστου, και πραγματοποιεί μια μίνι ξενάγηση στον νησιώτη που έπιασε στα δίχτυα της.

 
 

9. Κάποιος μ’ αγαπάει

 
 

Για την συγκεκριμένη θέση, θα κάνουμε δύο στάσεις. Η πρώτη είναι στο παραπάνω video, όπου η Κορίνα κάνει chit chat με μια συνάδελφό της, εν ώρα εργασίας, και της ανακοινώνει ότι η απόφασή της να εγκαταλείψει την ενεργό δράση είναι τελεσίδικη. Οργανώνεται, το λοιπόν, μια γιορτή προς τιμήν της στο drag queen club, την οποία παρακολουθούμε στο πιο κάτω video. Εδώ, στο τέλος, η Κορίνα δίνει ερμηνειάρα στο κομμάτι «Κάποιος μ’ αγαπάει» (πρώτη εκτέλεση από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, για μιούζικαλ βασισμένο στο “Καμπίρια”), φωνάζοντάς το στον κόσμο, και όλο το χαμαιτυπείο σπαράζει. Μαζί κι εμείς.

 
 

8. Το μασάζ της Φλώρας

 
 

Η Κορίνα έχει πάθει αμνησία, γι’ αυτό και δεν αναγνωρίζει την Φλώρα, η οποία θεωρείται νεκρή μετά το ναυάγιο, αλλά εμφανίζεται στην κουνιάδα της για να την αποχαιρετίσει πριν φύγει για την Γερμανία με τον επίσης αγνοούμενο Αλέκο. Η Φλώρα είναι πολύ συγκινημένη και διαχυτική με την Κορίνα, γι΄αυτό κι εκείνη θεωρεί πως είναι πελάτισσά της. Αρχίζει λοιπόν να φτιάχνει ατμόσφαιρα, της κάνει ωραιότατο ποδομασάζ, και δείχνει έτοιμη για όλα, ακόμη κι όταν την ξυπνά μια τρελή με ρόμπα εμπριμέ και πρησμένα πόδια στις τρεις το χάραμα.

 
 

7. Σώμα μου

 
 

Θα μπορούσε να είναι μια μικρού μήκους για την σεξομανία. Θα μπορούσε να είναι η γυναικεία εκδοχή του Shame, με την Καβογιαννάρα στη θέση του Φασμπέντερ. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το βίντεο κλιπ του «Σώμα μου» – συγχωρούμε τον Παπαπέτρου, γιατί τότε δεν γνώριζε ότι ο ακατανόμαστος είναι ένας θλιβερός χρυσαυγίτης (τότε ήταν απλώς θλιβερός). Εν ολίγοις, τα ερωτικά ένστικτα της εν αποστρατεία ιερόδουλης Κορίνας ξυπνούν ένα βράδυ, και βγαίνει παγανιά σε δρόμους και αποδυτήρια, γυρεύοντας φρέσκια τεστοστερόνη. Μας κερδίζει από το πρώτο της λάγνο βλέμμα, την στιγμή που βγαίνει από την πόρτα της.

 
 

6. Το τέρας και η ιερόδουλος

 
 

Εξαιρετική διπλή σκηνή «φαντασίας», στην οποία η Κορίνα περιγράφει πώς της συμπεριφέρονται οι δικοί της, επειδή ντρέπονται γι’ αυτή – αυτό το μέρος με την εξαιρετική της ερμηνεία σαν «Τέρας» του «Αγάπη άργησε μια μέρα» μπορείτε να δείτε στο πάνω video, ενώ στο παρακάτω, η εκδοχή της για το πώς θα έπρεπε να την συστήνουν στους γνωστούς τους σε μια ιδανική κοινωνία.

 
 

5. Η Κορίνα Αραπίνα

 
 

Αφού ευχαριστήσουμε τους ενδυματολόγους και μακιγιέρ των «Εγκλημάτων» για την δουλειά που έριξαν στη συγκεκριμένη σκηνή, να σταθούμε στην πιο μικρή, πιο μαγευτική αντιδρασούλα που δείχνει τα υποκριτικά ανακλαστικά της Μαρίας Καβογιάννη. Μπαίνει η Σωσώ:

-Do you speak English?

-Yes.

-Hello.

-Hello.

-Ααα…

-Αουαααμμ..

Αυτό το «αουαααμμ» που να με πάρει, δεν μπορεί να υπήρχε στο σενάριο. Και να υπήρχε, δεν θα μπορούσε παρά να το εκφέρει όπως πρέπει, βγάζοντας γέλιο από ένα φωνήεν, μόνο η Καβογιάννη (προσέξτε βέβαια και το δάχτυλο και το βλέμμα εκείνη τη στιγμή). Αουαααμμ…

 
 

4. Bring them back

 
 

Η αμφιθυμία της γλυκιάς (ή μήπως γλυκόπικρης;) Κορίνας σε όλο της το μεγαλείο ξεδιπλώνεται σε αυτή τη μικρή σκηνούλα, στην οποία γνωρίζει την εγγλέζα γκόμενα του Τζόνι. Και τότε ξυπνούν και εκδηλώνονται ταυτόχρονα, από τη μία το γονίδιο του ξένιου Δία και από την άλλη το εθνικό γινάτι για τα ελγίνεια τερτίπια.

 
 

3. Ο καιρός

 
 

Καμία Πετρούλα. Η Κορίνα τα είχε κάνει αυτά μια δεκαετία νωρίτερα από το STAR και τις αξίζουν όλα τα credits για το πιο απολαυστικό, αισθησιακό, καυτό δελτίο καιρού που έχει προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση. Ο floor manager με την αμάνικη μπλούζα των U2 ακόμα τρέχει.

 
 

2. Οι τραγωδίες

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xq5NUrkX03Q

 
 

Η Κορίνα αποφασίζει να κάνει στροφή στην καριέρα της και να γίνει μεγάλη ηθοποιός, πέφτοντας κατευθείαν στα βαθιά, στην αρχαιοελληνική τραγωδία. Φωνάζει λοιπόν τον Νίκο Ψαρρά, για να διαλέξουν τραγωδία, να θάψουν την Καρυοφυλλιά, να ξεσκεπάσουν τα βαμπίρ της κλασικής περιόδου, να αποκαλύψουν ότι οι Έλληνες από τότε αντέγραφαν ο ένας τον άλλον και να σκεφτούν αν θα έχει διάλειμμα η τραγωδία για να δουλέψει και το μπαρ.

 
 

1. Η Μπουργκίνα Φάσο

 
 

Ο Παύλος επιμένει να δει την Κορίνα επί το έργον, και η πυγολαμπίδα της νύχτας αναγκάζεται να βρει μια τάξη για να παραστήσει την δασκάλα. Κι ακολουθούν οκτώ λεπτά ατόφιας απόλαυσης. Μόνο αγάπη.

 
 

Best of internet