Quantcast
ORIGINALS

Φαινόμενο Influencers: Πώς και γιατί ζουν αναμεσά μας

Ανοίγουμε τον τεράστιο φάκελο του επαγγέλματος του μέλλοντος


Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος

Σχετικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος σας έχουμε μιλήσει ήδη αναλυτικά αγαπητοί φίλοι. Σε αυτό το σημείο θα μιλήσουμε για τα επαγγέλματα του παρόντος. Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας υπάρχουν δεκάδες επαγγέλματα τα οποία είναι αξιοθαύμαστα καταρχήν επειδή υπάρχουν. Όπως φερειπείν ο επαγγελματίας σπρώχτης επιβατών σε ασιάτικο συρμό ή ο επαγγελματίας καθαριστής εμετού σε τρενάκια λουνα παρκ.

Τίποτα απο όλα αυτά όμως δεν συγκρίνεται με το απόλυτο επάγγελμα της μιλλένιαλ εποχής που διανύουμε, το πιο 2018 επάγγελμα στον κόσμο:

Τον Influencer.

Ινφλουένσερ [in-floo-uh n-ser]: Διαδικτυακή περσόνα, την οποία διαχειρίζεται ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και η οποία τρέφεται με followers και like ημι-αθώων ανθρώπων.

Για να γίνει όμως ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας ίνφλουένσερ, δεν μπορεί να πάει ξυπόλητος στα αγκάθια αγαπητοί φίλοι, αλλά θα πρέπει να εξοπλίσει το βασικό του asset, δηλαδή το πρόσωπό του, με κάτι σουπερ κουλ, πχ με το κατάλληλο γυαλί ηλίου των Pepe Jeans ή με κάποιο άλλο αξεσουαρ. Καλό θα είναι να έχετε κάνει μάλιστα την προεργασία σας και τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό σας, ώστε να ξέρετε ποιο γυαλί Pepe Jeans θα χρειαστείτε, ανάλογα με το είδος ινφλουένσερ που θέλετε να γίνετε. Ή και γενικά, γιατί όχι.

Ο φασέος λαϊβάκιας

Θα τον βρείτε ταυτόχρονα στο Primavera, στην Πλατεία Νερού να ανεβάζει φλεγόμενους Θανασομάλαμες και σε ρεμπέτικο γλέντι του Συλλόγου Γυναικών Χασιάς. Ο φασέος λαϊβάκιας εμφανίζεται στο newsfeed σου συνήθως φορώντας ένα ρετροπρεπές γυαλί, ενώ είναι αξιοθαύμαστο πως καταφέρνει να ρίχνει instagram stories κατά ριπάς από τοποθεσίες που απέχουν χιλιόμετρα μεταξύ τους, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι αερομεταφορές έχουν εξελιχθεί μαζί με τα social networks, ή ο τύπος έχει προσλάβει μια στρατιά από κλώνους του, πράγμα όχι δύσκολο να το βρεις έτσι κι αλλιώς.

Ο Food Blogger

Γνωρίζετε πολύ καλά σε ποιους και ποιες αναφερόμαστε. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αναγάγει την τροφή σε prop, σε ένα απλό σκηνικό αντικείμενο. «Κι όπως θα παίρνω τις τροφές εσύ αν θέλεις κοίταζέ με» θα έπρεπε να είναι το mantra των απανταχού food blogger. Συνήθως πάνω από το πιρούνι με το κινόα που πλησιάζει το στόμα του/της food blogger, υπάρχει ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Ο Coffee Addict

Το «μη μου μιλάς αν δεν έχω πιει καφέ» έχει μετασχηματιστεί πλέον σε «μη μου κάνεις λάηκ/κόμεντ/φόλλοου αν δεν έχω πιει καφέ», γεγονός που καταλήγει τελικά σε υπέρμετρη πρόσληψη καφεΐνης από αυτούς τους μύστες του καφέ και των social media. Νέα μέρα, νέα σέλφι με καφέ. Ο ίνφλουενσερ μένει σταθερός, το γυαλί ηλίου μένει σταθερό και το μόνο που αλλάζει μέρα με τη μέρα είναι το σχέδιο στο αφρόγαλο.

Ο «περνάμε τέλεια στην τοποθεσία Ζούμπερι»

Ένα είδος influencer που ευδοκιμεί κυρίως σε αστικά κέντρα. Τα stories τους με παραλίες και μπιτσόμπαρα έρχονται πάνω στην ώρα που θα σε φωνάξουν για meeting, ή που θα παίρνεις το τρόλεϊ για να πας σε κάποια εξωτερική δουλειά. Μπορεί να μην βρίσκονται στα Κουφονήσια, αλλά στο Ζούμπερι, αυτό δεν αναιρεί ωστόσο το γεγονός ότι βρίσκονται στη θάλασσα και ότι μαζεύουν #vitamin_sea. Το καλοκαίρι δημιουργούν το απαραίτητο «ψυγείο» φωτογραφιών, τις οποίες και σκορπίζουν στα social media κατά τη διάρκεια του χειμώνα για το απαραίτητο throwback. Τα ματάκια τους ευτυχώς κρύβονται πίσω από ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιών.

Ο ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ

O «Περνάμε τέλεια γενικώς» είναι ο ίνφλουενσερ που σκέφτεται θετικά, αλλά είναι και κοντά στα βάσανα του απλού κοσμάκη. Το πρόβλημα είναι ότι είναι υπερβολικά κοντά στα βάσανα του απλού κοσμάκη. Δηλαδή, όταν ο απλός κοσμάκης έχει τα θέματά του, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι ένας ίνφλουενσερ να του πετάει στη μούρη μερικά #ΠΕΡΝΑΜΕ_ΤΕΛΕΙΑ την ώρα που η δουλειά, οι υποχρεώσεις και τα άγχη του ροκανίζουν την ψυχούλα. Αυτοί οι ίνφλουενσερς φιλτράρουν την περιρρέουσα μαυρίλα μέσα από ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου και προφανώς και περνάνε τέλεια μέχρι και στην ουρά της εφορίας.

Best of internet