Quantcast
ORIGINALS

Δείξε μου το tattoo σου να σου ‘πω ποιος είσαι

Τίνκερμπελ, tribal σχέδια και κινέζικα ιδεογράμματα πάνω από χαμηλοκάβαλα jeans της εφηβείας μας


LUBEN CREW · 10 Μαΐου 2018




Το 12o Athens International Tattoo Convention 2018 είναι προ των πυλών, αγαπητοί φίλοι, και εκτός του ότι θα πάμε σίγουρα για να δούμε και φέτος μερικούς από τους πιο γνωστούς tattoo artists παγκοσμίως, τέτοιες μέρες έρχονται στο μυαλό μας όλα αυτά τα α(ξέ)χαστα τατουάζ που τόσα χρόνια βρίσκονται βαθιά χαραγμένα στο δέρμα και στην μνήμη μας.

Τattoo που τα βλέπουμε πιο συχνά κι από το αφεντικό μας, tattoo που λατρεύουμε να μισούμε και ταυτοχρόνως μισούμε να λατρεύουμε. Σχέδια που όσο και να θέλουν να ξεφύγουν από την κατάρα που τα κυνηγάει δεν μπορούν, καθώς έχουν χτυπηθεί μαζικά σε συγκεκριμένες δεκαετίες/φάσεις ζωής από συγκεκριμένους ανθρώπους μέσα στους οποίους κάπου βρισκόμαστε κι εμείς, για να μην βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, μερικές βασικές κατηγορίες, πάντοτε με χιούμορ και πρωτίστως διάθεση αυτοκριτικής. Άλλωστε, κάποτε ήταν στη μόδα.

1. Κινέζικα Ιδεογράμματα

Αν ήσουν απ’ τις κοπέλες που φόραγαν στα ατίθασα νιάτα τους κολλητό χαμηλοκάβαλο jean, είχες ανταύγειες και έντονα βαμμένα νύχια ή ήσουν άντρας με med μποξεράκι μέσα από το μαγιό και ροζάριο, τότε έχεις αυξημένες πιθανότητες να διαθέτεις τατουάζ με κινέζικα ιδεογράμματα στην μέση ή στο μπράτσο/ στην πλάτη αντίστοιχα (που πιθανότατα σημαίνει “πατζούρι” στα kanji ξερωγώ).

Επίσης, είναι εξίσου πιθανό εκτός από το κανονικό ροζάριο να διαθέτεις και tattoo ροζάριο το οποίο για κάποιον ανεξήγητο λόγο τότε θεωρείτο πολύ must και κοσμούσε πέλματα, χέρια και στέρνα θρησκευόμενων και μη.

2. Τραϊμπαλιές

Στην παραπάνω κατηγορία ανήκουν και όσοι διαθέτουν τατουάζ πεταλούδα με τραϊμπαλιά (για τις γυναίκες) και συρματόπλεγμα σε συνδυασμό με tribal στο μπράτσο/στην γάμπα/στην πλάτη για τους άντρες. Εκείνοι το χτύπησαν μία 2ετία-3ετία νωρίτερα από την παραπάνω κατηγορία, τότε που σύχναζαν ή στο Νεστόριο για κάμπινγκ ή στο στο γυμναστήριο της γειτονιάς τους για βάρη.

3. Πουλιά/φτερά/άπειρο/κλειδί του σολ κλπ.

Ναι, αν πριν μια πενταετία ήσουν χίπστερ τύπισσα με ψηλόμεσο τζιν και vans, έχεις μάλλον tattoo πουλιά στην πλάτη, στην κλείδα ή στα πλευρά (μαζί με έναν φτερό να μαδάει) καθώς και το σήμα του απείρου, το κλειδί του σολ, μια οποιαδήποτε νότα στον πήχη σου ή -γιατί όχι;- κάποιον ευφάνταστο συνδυασμό όλων των παραπάνω. Δεν κρίνουμε.

4. Τριαντάφυλλο

Αν την δεκαετία του ’90 ήσουν ρομαντική ψυχή που έγραφες στίχους των Πυξ-Λαξ στα οπισθόφυλλα των τετραδίων την ώρα του μαθήματος ή κατά έναν περίεργο τρόπο ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, αν είσαι πρώην μεταλλού, γκοθού ή πανκιό τότε έχεις στάνταρ κληρονομιά κάποιο κόκκινο τριαντάφυλλο στην πλάτη σου (και φοράς μονίμως μπλούζες που πέφτουν απ’ τον ένα ώμο για να φαίνεται).

5. Λέξεις στα δάχτυλα

Αντίστοιχα, αν είσαι αγόρι που άκουγε φανατικά ροκ ή μέταλ μουσική, τότε έχεις χαραγμένο το ΤΟΟL ή κάποιο άλλο αγαπημένο σου συγκρότημα στα δάχτυλά (που χώραγε) λες και ήσουν ο frontman ξερωγω. Να σου αναγνωρίσουμε πάντως ότι αυτό δεν το τολμούσαν πολλοί τότε, που δεν ήταν διάσημοι εννοούμε, οπότε μπράβο σου.

6. Νεράιδες ή ξωτικά

Αν μεσουρανούσες την δεκαετία του ’90, τότε οι πιθανότητες να έχεις κάπου χτυπημένη μια τίνκερμπελ ή μια οποιαδήποτε νεράιδα, τέλος πάντων, είναι αυξημένες, ενώ αν η αυτοπεποίθησή σου χτύπαγε κόκκινο μάλλον έχεις και μια κορόνα κάπου στο κορμί σου να ίπταται αγέρωχα. Aυτά αν είσαι θηλυκού γένους γιατί αν είσαι αρσενικού, τότε έχεις ένα ξωτικό να καπνίζει πίπα ή να αράζει κάτω από κάποιο μανιτάρι.

7. Αστεράκια

Αν πάλι ξεβλάχεψες την δεκαετία των 00’s ή άκουγες πολύ Rihanna, τότε έχεις αυτά εδώ τα αστεράκια που είτε ξεκινούν από ψηλά στον σβέρκο σου είτε κρύβονται πίσω από το αυτί σου ή έχεις ένα μόνο του, κάπου σε κάποιο μέρος του σώματός σου όπως ανάμεσα στον αντίχειρα και στον δείκτη ας πούμε.

8. Αποφθέγματα/στίχοι/whatever

Όσο αφορά στις αφηρημένες φράσεις(παύλα)ρητά(παύλα)στίχους(παύλα)ατάκες σε ποικιλία μεγεθών, γλωσσών και νοημάτων, τότε αυτές ανήκουν στους βαθυστόχαστους τύπους και στους καψούρηδες αυτής της ζωής που δεν μπορούν παρά να χαράξουν στο κορμί τους την κοσμοθεωρία τους (ενδεχομένως της Κοκκίνου).

9. Μικρός Πρίγκηπας

Aν τώρα είσαι πιο βαθυστόχαστος κι από τους βαθυστόχαστους, τότε σίγουρα έχεις κάπου κρυμμένο στο σώμα σου έναν Μικρό Πρίγκηπα. Προαιρετικά με χαραγμένη την φράση “Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν” -στα αγγλικά, τα γαλλικά ή τα ελληνικά- και ένα τριαντάφυλλο ή μία αλεπού κάπου δίπλα.

10. Προσωπογραφίες

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, τις random προσωπογραφίες της γιαγιάς σου, του αγαπημένου σου τραγουδιστή ή κάποιου famous αρχαίου Έλληνα, δηλαδή, που για κάποιον λόγο δεν τις χτυπάει μόνο μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων αλλά εκεί που δεν το περιμένεις, τσουπ εμφανίζεται κάποιος φαινομενικά αθώος που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και την βλέπεις πάνω του. ΓΙΑΤΙ;

Αν θέλεις να δεις ακόμα μερικά υπέροχα και αθάνατα ελληνικά tattoo τότε μπες εδώ και απόλαυσε, καθώς αυτό είναι ένα εμπορικό άρθρο και δεν μπορούμε να κράξουμε πολύ. Αν πάλι θέλεις να δεις τι καινούργιο παίζει και να αποφύγεις τις κοινοτοπίες ή -γιατί όχι;- να επιβεβαιώσεις τον κανόνα, τότε έλα κι εσύ στο φετινό Tattoo Convention. Θα μας βρεις εκεί.

Best of internet