Quantcast
ORIGINALS

Tι είδα στην πιο wtf πορεία της Αθήνας

Τραγιάσκες, τιράντες και μπριγιαντίνη στην Ερμού


Μαρίτα Αλημίση · 25 Απριλίου 2018

To Σάββατο που μας πέρασε έζησα το εξής ασυνήθιστο σκηνικό στο κέντρο της πόλης. Βγαίνοντας από το μετρό του Συντάγματος, γύρω στις δύο το μεσημέρισυνάντησα στο συντριβάνι μια ντουζίνα τύπους ντυμένους Peaky Blinders (θα έλεγα) αλλά τελικά θα ‘πω Great Gasby, να κρατάνε πλακάτ και να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα, λες και βρίσκονται στα Roaring 20’s σε κάποια μεγαλούπολη της Αμερικής.

Mε τραγιάσκες, τιράντες, γιλέκα και την απαραίτητη μπριγιαντίνη στο μαλλί ήταν στ’ αλήθεια έτοιμοι να χτυπήσουν συνθηματικά τo κουδούνι του επόμενου υπογείου και να χωθούν στο πρώτο speakeasy μπαρ που θα βρουν, να πιούν και να χορέψουν μέχρι το πρωί. Τελείως Jazz κατάσταση, κυριολεκτικά.

Σε πρώτη φάση, το μυαλό μου πήγε αυτομάτως σ’ αυτή την φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς που ξέσπασαν μετά την επίσημη κατάργηση της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ.

Σε δεύτερη φάση, νόμιζα ότι λάμβανε χώρα κάποια σατανική συμπαντική σύμπτωση αφού εκείνη τη στιγμή έτυχε να κατευθύνομαι προς την έκθεση vintage toys στην Τεχνόπολη οπότε το επόμενο που θα μπορούσε να συμβεί ήταν να σκάσει μπροστά μου ο Μακ Φλάι.

Ωστόσο, τελικά, απόλαυσα ιδιαίτερα αυτή την θε(α)ματική πορεία καθώς εκτός από τον ρετρό αέρα που φύσαγε μαζί με τον κανονικό, αποδείχτηκε στ’ αλήθεια ένας πολύ καλύτερος τρόπος να περάσεις την ώρα σου απ’ το να κοιτάς βιτρίνες με μισά χειμωνιάτικα-μισά καλοκαιρινά ρούχα στον πεζόδρομο. Αν μη τι άλλο σου έφερνε στο μυαλό μορφάρες της εποχής όπως τον Φιτζέραλντ και τον Λούις Άρμστρονγκ.


Οι Peaky Blinders του Συντάγματος κρατώντας πανό που έλεγαv “ΘΕΛΩ ΜΠΥΡΑ”, “ΘΕΛΩ ΠΑΡΤΥ”, “ΘΕΛΩ ΧΟΡΟ” #OPWSTOTE  διατείνονταν ρυθμικά πως θέλουν να γυρίσουν στις παλιές καλές εποχές και κατέβαιναν σιγά-σιγά προς το Μοναστηράκι όπου και κατέληξε αυτή η διαφορετική διαδήλωση.

Στην Ερμού, απορημένοι τουρίστες τους κοιτούσαν ανέκφραστοι, κάτι κοπέλες φώναζαν ότι επιτέλους δόθηκε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες (λολ), μια γιαγιά τους ρώτησε “Πού θυμάστε όλα αυτά τα συνθήματα απ’ έξω, παιδάκι μου”, η παρουσιάστρια μιας live ραδιοφωνικής εκπομπής ενθουσιάστηκε και τους έβγαλε στον αέρα και διάφορα άλλα τέτοια cringe σκηνικάκια τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι το Μοναστηράκι.

Oι περισσότεροι που βρέθηκαν στο διάβα τους, ωστόσο, απλώς τους τραβούσαν instagram stories και έβγαζαν μαζί τους selfies ρωτώντας δεξιά κι αριστερά ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ (όπως ακριβώς κι εμείς).

ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ #ΘΕΛΩ_ΜΠΥΡΑ #opwstote

A post shared by Luben (@luben.tv) on

Η αλήθεια είναι πως γουστάραμε πολύ με όλη αυτή την bootlegging φάση αλλά από το πλάνο μας έλειπαν μερικές τσάρλεστον να καπνίζουν με στυλ και να μας κοιτάνε λάγνα. Δεν πειράζει, ίσως κάποια άλλη φορά.

Αν για κάποιον λόγο αναρωτιέσαι κι εσύ για το awkward σκηνικό, μπες στο παρακάτω link αφού δεις λίγες ακόμα φωτογραφίες, γιατί ως γνωστόν κουβαλάω πάντα έναν spare φωτογράφο μαζί μου για κάποια απρόοπτη δημοσιογραφική στιγμή.

#opwstote

https://www.opwstote.gr/

Best of internet