Quantcast
ORIGINALS

Όλα τα προφίλ διάσημων που θα μας λείψουν πολύ όταν θα πέσει λουκέτο στο Facebook

Οι πιο δροσερές οάσεις στην έρημο των social media


Αν δεν έζησες ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι» ή δεν είσαι πάνω από 82 χρονών με βαρύ εγκεφαλικό σίγουρα έμαθες για την μεγάλη περιπέτεια του Mark Zuckerberg.

Ο Mr Facebook πέρασε την χειρότερη εβδομάδα της ζωής του καθώς αναγκάστηκε να λογοδοτήσει στους Αμερικανούς Γερουσιαστές για την υπόθεση της Cambridge Analytica και να ζητήσει συγγνώμη από τα προφίλ “Κώστας – Βάσω bebaci Καματερό”. Όπως είναι αναμενόμενο η δεύτερη κατηγορία ποτέ δεν θα του δώσει συγχωροχάρτι, όχι τόσο για την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, αλλά γιατί στο test προσωπικότητας “Μάθε ποιος ηθοποιός των 80’s είσαι” αντί για τον πολυπόθητο Σταμάτη Γαρδέλη τους έβγαζε ασταμάτητα τον Κώστα Τσάκωνα.

Όπως και να ‘χει ο απόηχος από το σκάνδαλο – μαμούθ είναι μεγάλος κι ακόμη η σκόνη δεν έχει καταλαγιάσει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο πως το Facebook πνέει τα λοίσθια και ετοιμάζεται να κλείσει τα μπλε ματάκια του και να πάει στη νεκρή ζώνη όπου θα το φάνε οι γύπες. Αν με ρωτάς, το θεωρώ πρακτικά αδύνατον την συγκεκριμένη περίοδο, ωστόσο θα κάνω την χάρη σε αυτούς που εμμένουν στην παραπάνω άποψη και ως νέα Κασσάνδρα θα σου μεταφέρω τα άσχημα μαντάτα.

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει για τα κλισέ προφίλ που δεν θα μας λείψουν καθόλου κι αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη, η λαμπερή, είναι αυτή που θα διαβάσεις παρακάτω. Και ναι καλά μάντεψες. Τα celebrities προφίλ είναι εκείνα που κάνουν την διαφορά και εξιτάρουν τον μέσο αδιάφορο χρήστη του δημοφιλέστερου social media. Από τον Γιώργο Μαζωνάκη μέχρι τον Αύγουστο Κορτώ η απόσταση δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο νόμιζες μέχρι σήμερα. Το Luben αναλύει τα επώνυμα προφίλ και σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να ξανασκεφτείς αν θέλεις να μπει λουκέτο στο μαγαζάκι του Zuckerberg.

Νάσος Γουμενίδης

Ειδήσεις σοκ από δήθεν μοντέλα που πιάστηκαν για βίζιτες, θέματα υψίστης ασφαλείας όπως ο νέος γκόμενος της Φαίης Σκορδά ή επιστημονικής φαντασίας τύπου “ΔΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΚΙΑΖ. ΜΟΥΡΛ000”!. Αλλά δεν σταματάει εκεί. Ανελέητο σπαμάρισμα με υποτιθέμενα αποκλειστικά, selfies με duckface από γυμναστήριο και “ψαγμένες” πόζες με κάτι τρεντοκάγκουρες της Γλυφάδας που δεν έχουν σάλιο πάνω τους. Ο κάτι ανάμεσα σε Πέτρο Κωστόπουλο και Κώστα Σόμμερ, Αθανάσιος Γουμενίδης, είναι η καλύτερη επιλογή για όσους νομίζουν ότι έχουν φτάσει στο μηδέν. Φίλε μην πέφτεις σε κατάθλιψη. Όταν βρεθείς στην χώρα της Απελπισίας, κοίτα στον πάτο του βαρελιού και πάντα θα δεις τον Νάσο να σου κάνει σκληρό duckface.

Αύγουστος Κορτώ

Λατρεύει την Nutella, λατρεύει την Nutella, λατρεύει την Nutella. Αν δεν το έχεις ήδη εμπεδώσει, μπες στο προφίλ του Auguste Corteau και θα το δεις ακόμη 3.500 φορές μέχρι να ξυπνήσεις ιδρωμένος στο κρεβάτι σου. Ο συγγραφέας που ζει στην χώρα της Nutella (επανάληψη γαρ), θα κλαφτεί τουλάχιστον 456 φορές την ημέρα για το σώμα της παραλίας που δεν απέκτησε ποτέ και στο τέλος θα κάνει διακοπές σ’ ένα τριάρι στα Πατήσια. Ύστερα θα ποστάρει κάποιο αποτυχημένο meme για τηγανιτές πατάτες το οποίο για έναν περίεργο λόγο θα πάρει 6.500 likes. Η ζωή του χαμογελάει. Θα νιώσει ευλογημένος κι εσύ περισσότερο τρομαγμένος όταν συνειδητοποιήσεις τι κυκλοφορεί εκεί μέσα.

Γιώργος Μαζωνάκης

Το είδωλο. Χωρίς ίχνος ειρωνείας. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να γράψουμε τίποτα και απλά να σου linkάρουμε το προφίλ του στο Facebook, ρουφώντας κάθε δευτερόλεπτο απόλαυσης από τον “Μαζώ”. Αλλά για να μείνεις μαζί μας, δεν θα το κάνουμε. Φρέσκα αυγά, χωριάτικες πίτες, κοτούλες και γενικά μια άρνηση του λαϊκού τραγουδιστή για την μεγάλη ζωή. Γουστάρει τα μικρά, τα καθημερινά. Δίπλα στην Φύση αγγίζει τον Θεό, σε μία νέα δική του παραλλαγή Σαολίν με Gucciφόρεμα. Φεύγει για κείνον να νιώσει καλά, θέλει να κάτσει για πάντα στην αγροτιά και μεταξύ μας κακά τα ψέματα. Αν το Facebook με λουκέτο θα διπλοκλειδώσει, τότε θα μας λείψεις γιατί είσαι έρωτας αλήτης.

Χρυσηίδα Δημουλίδου

Πριν κλείσουμε θα σου αποκαλύψουμε μια μεγάλη αλήθεια. Όσο εσύ ζεις στον μικρόκοσμό σου διαβάζοντας Καμύ, βρίζοντας Χρυσαυγίτες και ακούς Αγγελάκα (ενίοτε και κρυφά Ηλία Βρεττό), εκεί στον έξω κόσμο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το νέο σουξέ του Κωνσταντίνου Αργυρού ακούγεται παντού, οι “φασιστοπασόκοι” βγήκαν και πάλι από τις σπηλιές τους ενώ η Χρυσηίδα Δημουλίδου θεωρείται μια νέα Βιρτζίνια Γουλφ. Η συγγραφέαχαχαχαχαχας αποτελεί ιερό τοτέμ για κάθε απελπισμένη νοικοκυρά και δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει στο προφίλ της.

Χιλιάδες μηνύματα γυναικών που έχουν παντρευτεί τον Κοσμά από την Δραπετσώνα αλλά είναι κρυφά ερωτευμένες με τον Ομάρ από τους Απαράδεκτους, προβλέψεις για ζώδια από την Espresso και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της απελπισίας. Με λεξιλόγιο που θυμίζει έναν συνδυασμό στίχων της Ναταλίας Γερμανού και εξώφυλλο του Πρωταθλητή, ήταν αναμενόμενο πως θα κέρδιζε τις καρδιές των γυναικών που σχολιάζουν στο Instagram της Μαρίας Ηλιάκη και εσύ αναγνώστη του Luben θα πρέπει να αναθεωρήσεις για όλα όσα νομίζεις ότι συμβαίνουν εκεί έξω. Γιατί η αλήθεια φίλε μου, βρίσκεται στο ελληνικό Facebook! Τιμούλα;

Best of internet