Quantcast
ORIGINALS

Γιατί δε μιλάει κανείς για τις τουρκικές παραβιάσεις της ελληνικής επικράτειας στο Instagram;

Γνωρίστε τα θύματα των κυβερνοεπιθέσεων και κερδίστε μία bonus θεωριούλα συνομωσίας


Κορίνα Πετρίδη · 20 Μαρτίου 2018

Την ίδια ώρα που οι ελληνικές αρχές ασχολούνται αποκλειστικά με τις τουρκικές παραβιάσεις στα εγχώρια ύδατα και στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι προσωπικοί λογαριασμοί δεκάδων ελληνίδων σελέπριτιζ στο Instagram παραμένουν εκτεθειμένοι σε κακόβουλες επιθέσεις τούρκων χάκερς.

Η έφοδος του Φώτη Κουβέλη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στα στρατιωτικά επιτελεία της γείτονος, η οποία έχει καταλάβει προφανώς ότι ο πόλεμος πρέπει να μεταφερθεί στα social media, αν δεν θέλουν φυσικά να μετρήσουν δόντια.

Έτσι, υπό το κράτος του τρόμου, οι τούρκοι χάκερς αποφάσισαν να λάβουν δράση και να χτυπήσουν μερικά από τα σπουδαίοτερα σύμβολά μας, τις ναυαρχίδες, δηλαδή, του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις, την ίδια ώρα που παλιότερες αναρτήσεις με φωτογραφίες από φάμπιουλους events και σέλφιζ έχουν χαθεί για πάντα. Αντιθέτως, οι λογαριασμοί αυτοί έμελλε να φιλοξενήσουν για κάποιες ώρες λιβελογραφήματα, πορτραίτα του Κεμάλ και προτροπές του τύπου «Αγαπήστε τους Τούρκους».

Ας δούμε παρακάτω ποιες ελληνίδες σελέμπριτιζ έγιναν άθελά τους θύματα αυτού του ανηλεούς ελληνοτουρκικού κυβερνοπολέμου.

Δέσποινα Καμπούρη

Η Δέσποινα Καμπούρη υπήρξε ο πρώτος στόχος των τούρκων χάκερς, στις 12 Μαρτίου του 2018. Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός της πλέον φιλοξενούσε φωτογραφίες με τον Κεμάλ Ατατούρκ, τούρκικες σημαίες και μηνύματα όπως «Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας» και «Αγαπήστε τους Τούρκους».

Η δουλειά τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Το όνομα του λογαριασμού της είχε αλλάξει, οι σέλφιζ που είχε ποστάρει στο παρελθόν είχαν κάνει φτερά, όπως, επίσης, και όλοι οι ακόλουθοί της στο Instagram.

Για να προστατεύσει τον εαυτό της από αυτή τη δυσφήμηση, η ίδια φρόντισε να γράψει μία ανακοίνωση απευθυνόμενη στο κοινό της:

«Εδώ και λίγες ώρες Τούρκοι εθνικιστές όπως όλα δείχνουν, έχουν χακάρει τον λογαριασμό μου στο Instagram στον οποίο δεν έχω πλέον καμία πρόσβαση. Ανεβάζουν προσβλητικό περιεχόμενο και δυστυχώς προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τους σταματήσω. Λυπάμαι για το περιεχόμενο που μπορεί να βλέπετε καθώς δεν με αντιπροσωπεύει. Εύχομαι με τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά και του Instagram να υπάρξει αίσιο τέλος σε αυτή την κακόγουστη φάρσα που με έχει καταρρακώσει. Σας παρακαλώ θερμά να κάνετε αναφορά σε αυτό τον λογαριασμό. Πλέον μπορείτε να με βρείτε στο καινούριο μου account @despinakampouri»

Η καταρρακωμένη Δέσποινα Καμπούρη επανήλθε τρεις μέρες αργότερα, η οποία σε συνέντευξή της εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι τούρκοι χάκερς διάλεξαν το δικό της λογαριασμό:

«Ο σκοπός τους ήταν οποιοσδήποτε λογαριασμός που ανήκει σε έλληνα celebrity, σε έλληνα influencer που έχει έναν μεγάλο αριθμό followers ώστε να μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων»

ΒONUS θεωρία συνομωσίας: Ήταν άραγε η Δέσποινα Καμπούρη ο αρχικός στόχος των χάκερς, ή πρόκειται για μία ακόμη σύγχυση με την Σταματίνα Τσιμτσιλή;

Κόνι Μεταξά & Ζοζεφίν Βέντελ

Η Κόνι Μεταξά και η Ζοζεφίν Βέντελ είναι τραγουδίστριες και κολλητές και το γνωρίζει όλος ο κόσμος αυτό. Απ’ ότι φαίνεται, το γνωρίζουν πολύ καλά και οι τούρκοι χάκερς που στις 17 Μαρτίου επιχείρησαν μία διπλή επίθεση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram.

Η Κόνι Μεταξά, συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι το όνομα του λογαριασμού της στο Instagram είχε αλλάξει και ότι ινσταγκραμικό φωτογραφικό υλικό 1.5 χρόνου χάθηκε για πάντα.

Την ίδια ώρα, η φιλενάδα της Ζοζεφίν Βέντελ ανακάλυψε μετά λύπης ότι όλες τις οι φωτογραφίες είχαν κάνει φτερά και ότι στη θέση τους υπήρχαν πλέον φωτογραφίες -ποιανού άλλου;- του Κεμάλ Ατατούρκ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καμία από τις δύο δεν μπορούσε να μπει στο λογαριασμό της.

Bonus θεωρία συνομωσίας: Σχετίζεται άραγε η επίθεση στην κόρη του Λευτέρη Πανταζή, Κόνι Μεταξά, με την παλιά επιτυχία του πατέρα της «Φιλάκια», χιτάκι πανομοιότυπο με το τούρκικο «Şımarık»;

Ευαγγελία Αραβανή

Τελευταίο -μέχρι στιγμής- θύμα αυτής της ανήθικης επίθεσης ήταν η παρουσιάστρια Ευαγγελία Αραβανή. Οι χάκερς κατέλαβαν πρώτα το λογαριασμό της στο Instagram και λίγο αργότερα το λογαριασμό της στο Facebook.

Από τους λογαριασμούς της έκαναν διάφορα σχόλια στα τούρκικα, ενώ αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν στην ανάρτηση φωτογραφιών του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά και σε βίντεο από το Αφρίν, το οποίο και στόλισαν με τέσσερις τουρκικές σημαίες.

Bonus θεωρία συνομωσίας: Μήπως η επίθεση στους λογαριασμούς της Ευαγγελίας Αραβανή σχετίζεται με την λήξη του τουρκικής παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος «My Style Rocks» και τη συμμετοχή της στο «Dancing with the stars»;

Best of internet