Quantcast
ORIGINALS

25 χρόνια πέρασαν απ’ τη μέρα που ο Λεβέντης μοίραζε καρκίνους σε αρκουδέηδες

Αφιέρωμα στη μέρα που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό μοιράζοντας κατάρες


Εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια κλείνουν σήμερα από το πρώτο βαρβάτο cult viral της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, δηλαδή από την θρυλική τελευταία εκπομπή του Βασίλη του Λεβέντη στο Κανάλι 67, όταν ο Λεβέντης, ως παρουσιαστής και ιδιοκτήτης του Καναλιού, σε μια έκτακτη -και έξαλλη- εκπομπή, μοίραζε καρκίνους και κατάρες στους παπαντρέους και τους μητσοτάκηδες.

Η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει να ρίξει την κεραία του εντελώς προσωπικού καναλιού του Βασίλη Λεβέντη και ο Λεβέντης εμφανίζεται φουλ αηδιασμένος από τις εξελίξεις σε ένα αγανακτισμένο ντελίριο, από αυτά που πιάνουν όλους μας όταν μας κάνουν άδικα ριπόρτ μια πολύ πετυχημένη μας φωτογραφία στο facebook.

Μεταξύ άλλων, σε αυτή την εκπομπή που είχε μια distorted χροιά «εδώ πολυτεχνείο», ο Λεβέντης είπε:

Να πεθάνουνε / Κλείνουν το κανάλι 67, κλείνουν και τον τάφο τους / Ο Θεός να στείλει καρκίνο στον Μητσοτάκη και όλα του τα σόγια / Φασισμός / Προδοσία / Αλητεία / Αστοδγιάλοόλοι / Μηδέν οι ώρες τους, να πεθάνουν / Ζητώ από τον Θεό να µε ακούσει και του ζητώ να πεθάνουν οι προδότες / Κάποια ζώα δεν µε πιστεύανε, τώρα θα µε πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα.

Πολύτιμο adition του συγχισμένου λεξιπλάστη Βασίλη Λεβέντη ήταν και το διάσημο, πλέον, «αρκουδέηδες».

Τελικά ο Θεούλης μπορεί να μην έστειλε ντελίβερι άμεσα τους καρκίνους που ευχόταν ο έξαλλος Λεβέντης, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο καλός θεούλης έφερε το ίντερνετς, «και τώρα η δημοκρατία και ο Θεός θα τους τιμωρήσει όλους». Ο γέροντας Λεβεντήσιος πράγματι είχε δίκιο, μιας και το ίντερνετ ήταν αυτό που ανέδειξε την μαχητική εκπομπή της 15ης Μαρτίου του 1993, ενώ γέννησε πολλά μουσικά remix, όπως ας πούμε το Ace Of Spades:

Eπιπλέον στο μαγικό ίντερνετ μπορεί κανείς να βρει λεβέντικους καρκίνους για κοκτεϊλάρες, λεβέντικους καρκίνους σε τσιλ διασκευή Moby, και λεβέντικους καρκίνους α λα Οινόφυτα.

Τι ήταν όμως το κανάλι 67;

Το 1990 ιδρύεται ο τηλεοπτικός σταθμός Κανάλι 67, σε κάτι που ήταν σαν μια πρώιμη φάση ενός προσωπικού vlog του οραματιστή Βασίλη Λεβέντη με σκοπό να ξυπνήσουν τα ζώα ψηφοφόροι και να ξεστραβωθούν ώστε να ψηφίσουν το νεοσύστατο κόμμα του. Το ευφάνταστο όνομα του καναλιού προήλθε από τον δίαυλο 67 UHF από τον οποίο εξέπεμπε ο σταθμός από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας.

Ανοίγοντας το Κανάλι 67 κανείς στην τηλεόρασή του, θα παρακολουθούσε κατά πάσα πιθανότητα, είτε διάφορες μουσικές επιλογές από τον φιλόμουσο Βασίλη Λεβέντη, είτε κάποιο από τα τρίωρα τηλεκηρύγματα του Γέροντα Λεβεντίσιου όπου έβγαζε πολύτιμες πολιτικές προφητείες για την Ελλάδα, αλλά και απ’ όπου εισήχθη για πρώτη φορά στη χώρα μας η πρακτική του «βγάζω γραμμή στον αέρα».

Όλα έβαιναν καλώς. Ο Βασίλης Λεβέντης έβγαζε τον πόνο του στον αέρα, οι τηλεθεατές έβγαζαν τον πόνο τους και τα γούστα τους στον αέρα, μέχρι που ξαφνικά «οι αλήτες του Μητσοτάκη και του Παπανδρέου» αποφασίζουν να κλείσουν το κανάλι 67.

Λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές του 1993, ενώ η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πήγαινε για φούντο και καθώς ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε δυναμικό καμπάκ, ο Βασίλης Λεβέντης είχε να αντιμετωπίσει ένα σωρό θεματάκια, μιας και ένιωθε ότι όλος ο πολιτικός κόσμος συνωμοτεί εναντίον του. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αλλά και οι υποψίες του ότι οι Μητσοτάκης και Παπανδρέου επιχειρούσαν να του μπλοκάρουν τις γραμμές του ΟΤΕ στερώντας του τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τους ψηφοφόρους του, τσίτωσαν ακόμα περισσότερο τον Βασίλη Λεβέντη.

Στην όμορφη και κατά τ’ άλλα ήρεμη μέρα της 15ης Μαρτίου του 1993, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει εντολή σε ένα συνεργείο υπό τη συνοδεία μιας διμοιρίας ΜΑΤ ώστε να ρίξουν την κεραία του Καναλιού 67. Aυτό αρκεί ώστε ο Πρόεδρος να εμφανιστεί on camera την ώρα που του «γκρεμίζουν» το κανάλι αηδιασμένος από τους μητσοτακοπαπανδρέηδες και να αρχίσει να μοιράζει κατάρες και να προσεύχεται στον Θεούλη για να στείλει καρκίνο και θάνατο στους εχθρούς του. Στην απεγνωσμένη προσπάθεια να συσπειρώσει το φανατικό κοινό του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δίνει ένα ρεσιτάλ παραληρήματος, μεταμορφώνοντας τον εαυτό του σε live αναμετάδοση σε μια από τις πιο καλτ φιγούρες της μεταπολίτευσης και σε μέγα λεξιπλάστη.

 

Τι έγινε αφού έκλεισε ο τάφος τους το Κανάλι 67;

Το κλιμάκιο που είχε αποσταλεί από την κυβέρνηση τελικά έριξε την κεραία του Καναλιού 67 και από όλη αυτή την υπόθεση το μόνο που άλλαξε ήταν απλά η viral παρακαταθήκη που άφησε στην πολιτιστική πραγματικότητα της χώρας μας το ξέσπασμα του καναλάρχη. Κατά τ’ άλλα ο σταθμός συνέχισε να εκπέμπει από τον δίαυλο UHF 40, και μετονομάστηκε σε”Κανάλι 40: Κοινωνική και Οικολογική Τηλεόραση Ελλάδος”. Μετά από λίγα χρόνια, στα τέλη του 2000, ο Λεβέντης πουλάει το Κανάλι 40 στον Γιώργο Κουρή και κάπως έτσι γεννήθηκε τελικά το «Extra Channel».

Βέβαια, ο Βασίλης Λεβέντης, το καναλάκι του το είχε φτιάξει, όπως έφτιαχναν όλοι καναλάκια εκείνη την περίοδο: αυθαίρετα και τζαμπέ. Όπως ήταν συνηθισμένο εκείνη την περίοδο, όχι μόνο δεν πλήρωνε για την συχνότητα που χρησιμοποιούσε για να στριμάρει τις προφητείες του στην τηλεόραση, αλλά την πούλησε κιόλας, εισπράττοντας κανονικότατα χρήματα. Μετά την πώληση, ο Λεβέντης κράτησε το 20% των μετοχών του καναλιού και μια τρίωρη εβδομαδιαία εκπομπή από την οποία συνέχιζε να ξεστραβώνει τα ζώα-ψηφοφόρους.

Πέρυσι, ο Λεβέντης αποκάλυψε ποιοί αρκουδέηδες τον εξανάγκασαν να πουλήσει το κανάλι του, ισχυριζόμενος ότι ο τότε υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας. του έστελνε προειδοποιητικά σημειώματα:

«Δεν θα το έδινα ποτέ το κανάλι. Ήταν το πάθος μου γιατί μπορούσα να επικοινωνώ με τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Λεβέντης αλλά ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να το πωλήσει γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του είχε στείλει τρία προειδοποιητικά σημειώματα ότι είχε καταλάβει συχνότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. «Μου είπαν ότι το κανάλι ήταν για το στρατό. Βρήκα έναν άνθρωπο και του έδωσα το κανάλι» 

Τα χρόνια περάσαν, ο Βασίλης Λεβέντης μπήκε στη βουλή, τις εκρήξεις και τις κατάρες του αντικατέστησε ένα resting face που υποδηλώνει μια μόνιμη δυσαρέσκεια και απέχθεια για τη ζωή, ενώ μόλις πρόσφατα ήρθε μια διευκρίνηση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων για όλα τα ακραία που είχε πει στην τελευταία εκπομπή του Καναλιού 67. Λίγο-πολύ, πρόσφατα μάθαμε ότι τις κατάρες και τις ευχές για καρκίνο τις έριξε από την καλή του την καρδιά:

Λεβέντης

Έκρηξη αγνότητας

Posted by Luben on Mittwoch, 13. Januar 2016

Best of internet