Quantcast
ORIGINALS

Ο καραβανέας Μποτρίνι στο Hell’s Kitchen είναι ό,τι πάει στραβά με την ελληνική τηλεόραση

Στα highlights από το Hell’s Kitchen ο Μποτρίνι είναι κάτι μεταξύ καραβανά, βλαχοτσολιά αφεντικού και καθηγητή που σε κόβει με 4 και είναι πραγματικά ενοχλητικό


Kαλησπέρα σας, είμαι ο ίδιος βαρετός τύπος που δεν είχε δει Survivor (και το θεώρησε αρκετά σημαντικό για να γράψει γι’αυτό). Μετά από αυτό παρακολούθησα εξίσου τα Survivor 2, Masterchef και τα λοιπά πρόσφατα χιτς της ελληνικής tv, με αποτέλεσμα να μην έχω ιδέα τι παίζει με την ελληνική τηλεόραση εν έτει 2018. Κατά συνέπεια έμεινα ελαφρώς μαλάκας να παρακολουθώ τα καθέκαστα από το τελευταίο μαγειρικό reality, το Hell’s Kitchen.

Δεν έχω ιδέα ποια είναι η φάση γενικά του Έκτορα Μποτρίνι: αν είναι καλός τύπος, αν ψήνει παντσέτες για τους φίλους του, αν αγαπάει τα σκυλιά κι αν πηγαίνει τα παιδιά του για να κάνουν σκέιτ στο πάρκο. Αυτό που βλέπω στην tv είναι έναν τύπο να παριστάνει κάτι ανάμεσα στο μαλάκα λοχαγό από το στρατό, το καθηγητή Σνέιπ από το Χάρι Πότερ ή τον ανώνυμο καθηγητή που σε είχε κόψει 7 φορές με 4, με μια ξινίλα που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και κακτάκια που βρίσκονται πάνω στο γραφείο που δουλεύω.

Ακριβώς από αυτά τα πρότυπα είναι σηκωμένες και οι ατάκες του Έκτορος με το καπελάκι του καθώς πάει να καψoνάρει τους νέους μάγειρες με τουπέ σαν του λοχία από το Full Metal Jacket:

Στο πρώτο πλάνο, θυμήθηκα το πρωτόκολλο που μας μαθαίνανε για το πως μπαίνεις σε γραφείο ανώτερου στο ανέκδοτο που λέγεται Greek Army (φυσικά δεν το τηρούσε κανείς). Αφού οι υποψήφιοι πεζοναύτες σεφ ταπεινωθούν λίγο για να γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι, σκάει το passive aggressive χαστούκι με το «ποιος σου είπε να κάτσεις».

Εδώ ήδη έχω μείνει κουφέτο με το βίντεο, αλλά έχει πολύ ακόμη. Η φάση συνεχίζεται με αυτό το έντονα punchable ύφος “μιλάω αργά – έχω μπλέξει με ηλίθιους”, με την παγκόσμια πρωτοτυπία της ανάκρισης για μελάτα αυγά. Προσωπικό χαϊλάιτ είναι το “μιλάς στον σεφ στον ενικό;” – ο Μποτρίνι είσαι ρε μάστορα όχι το θείο βρέφος.

Ντάξει το πιάνω ότι όλα είναι show business κι ότι ακόμη και οι εκπομπές μαγειρικής πρέπει να πουλήσουν λίγο (ή πολύ) αίμα, ίντριγκα και ταπείνωση για να χτυπήσουν κανένα νούμερο, αλλά αυτό το προφίλ του Καραβανέα με το σκουφάκι που λανσάρει ο Έκτωρ είναι πραγματικά το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σε αυτή τη δύστυχη χώρα εν έτει 2018.

Ξέρωγω είπαμε να δούμε λίγη τηλεόραση να γράφουμε καμιά μαλακία στο facebook (και στο Luben), όχι τον private Pyle της μαγειρικής να ξεφτιλίζονται από έναν μαχλέπα επίδοξο λοχία με άσπρη στολή, ή ένα και καλά σκληρό αφεντικό να διδάσκει στους κακομαθημένους εργαζόμενους του τι σημαίνει σκληρή δουλειά και άλλες προτεσταντικές μαλακίες. Όποιος θέλει τέτοια να πάει να γίνει ΕΠΟΠ μάγειρας. Στο κάτω κάτω είναι κρίμα οι έλληνες στρατιώτες να τρώνε το χαρτζιλίκι τους στα ντελίβερι.

 

Best of internet