Quantcast
ORIGINALS

7 διάσημοι που μένουν στην πολυκατοικία σου και δεν έχεις πάρει χαμπάρι

Καιρός να μάθεις ποιοι είναι τελικά οι γείτονες που απέφευγες τόσο καιρό στο ασανσέρ


Δύσκολες ημέρες αυτές που ζούμε. Η κοινωνική κρίση έχει χτυπήσει «κόκκινο», η τεχνολογία μάς κυβερνάει, το αντικείμενο ασκεί εξουσία πάνω στο υποκείμενο και πλέον ζούμε μεταξύ πραγματικότητας και προσομοίωσης σαν «πρωταγωνιστές» σε βιβλίο του Jean Baudrillard.

Το βλέπεις παντού. Στο Μετρό, στον δρόμο, στο bar, μέχρι και στο ίδιο σου το σπίτι. Μάλιστα έχεις φτάσει σε τέτοιο βαθμό αποξένωσης που πλέον δεν μπορείς να διακρίνεις ούτε τα πιο σημαντικά. Πώς θα σου φαινόταν αν το Luben σού αποκάλυπτε πως μένεις στην ίδια πολυκατοικία με 7 επώνυμους που σίγουρα τους αποφεύγεις συστηματικά στο ασανσέρ; Σίγουρα τρομακτικό αλλά έχεις περάσει και χειρότερα (βλέπε συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου). Εμείς, λοιπόν, κάναμε την δύσκολη δουλειά για εσένα και παρακάτω θα μάθεις όλη μα όλη την αλήθεια.

 

Βασίλης Λεβέντης (Ο διαχειριστής)

Γερογκρινιάρης, μίζερος και μονίμως με μία έκφραση πως σιχαίνεται. Αν το απόγευμα Κυριακής είχε πρόσωπο, σίγουρα θα έβρισκε την τέλεια εφαρμογή στην μουράκλα του Βασίλειου Λεβέντη. Ο καφενειακός τύπος «α ρεεε κάντε με για μια μέρα Πρωθυπουργό και θα δείτε» έρχεται μόνο για κακό στην πόρτα σου και για να σου πούμε την αλήθεια πράττεις άριστα που τον αποφεύγεις, γιατί εκτός από το να πληρώσεις τα κοινόχρηστα δεν σ’ έχει ανάγκη για τίποτε άλλο.

 

Πάνος Μουζουράκης – Κωστής Μαραβέγιας (Οι άνεργοι φοιτητές)

Το ντουέτο της συμφοράς. Ξυπνάνε μετά τις 4 το απόγευμα καθώς όλο το βράδυ λιώνουν στους μπάφους και στο pro. Αν ο Μουζουράκης ήταν τηλεοπτικός ήρωας σίγουρα θα ήταν ο Λάζαρος από το «Είσαι το Ταίρι μου» ενώ ο Κωστής Μαραβέγιας ως άλλος «Γρηγόρης» ψάχνει για δουλειά ως delivery και τα βράδια παίζει κιθάρα σε ρεμπετάδικα (θλίψη). Για το δικό σου καλό μην τολμήσεις να τους χτυπήσεις την πόρτα γιατί στην καλύτερη περίπτωση θα σε βάλουν να τσοντάρεις για τα κοινόχρηστα του γερογρουσούζη Βασίλη.

 

Βίκυ Καγιά – Ηλίας Κρασσάς (Το νεόπλουτο ζευγάρι)

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το ζευγάρι που μένει στο ρετιρέ της πολυκατοικίας δεν χρειάζεται να το αποφύγεις γιατί απλούστατα σε αποφεύγει εκείνο. Νεόπλουτοι, καριερίστες και ταγμένοι στον Καπιταλισμό αποτελούν πρότυπο οικογένειας για κάθε θεία που ήρθε από το χωριό. Αν δεν φοράς τουλάχιστον Prada, μην τολμήσεις να περάσεις το κατώφλι του σπιτιού τους γιατί θα έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα. Και δεν κάνουμε πλάκα.

 

Ελένη Λουκά (Η θεούσα εκκολαπτομένη διαχειρίστρια)

Ζει ανάμεσά μας. Μπορεί να μην την βλέπεις καθημερινά αλλά γνωρίζει τα πάντα για σένα. Μη ρωτάς το πώς και το γιατί. Ξέρει εκείνη. Φανατικά θρησκευόμενη, κουτσομπόλα, είναι το «μάτι» και το «αυτί» της πολυκατοικίας ενώ η –χωρίς ενδιαφέρον- ζωή της την έχει οδηγήσει σ’ ένα και μόνο σκοπό. Να πάρει τα σκήπτρα από τον Βασίλη Λεβέντη και να γίνει εκείνη το απόλυτο αφεντικό της πολυκατοικίας ώστε να μπορεί να μαθαίνει με ακόμη πιο εύκολο τρόπο τα μυστικά των ενοίκων. Αν έπρεπε να της κολλήσουμε ένα μότο αυτό δεν είναι άλλο από το «Ανοίξτε καλέ, η κυρά Λουκά είμαι».

 

Χριστόφορος Παπακαλιάτης (Ο άγνωστος «Χ»)

Μυστηριώδης και σαγηνευτικός δεν θέλει να έχει πολλά πολλά. Καλλιτεχνική φύση, θα τον δεις να κυκλοφορεί με μαύρα ζιβάγκο και μια μελαγχολία στο βλέμμα ενώ στην πραγματικότητα δουλεύει ως ιδιωτικός υπάλληλος για τρεις κι εξήντα. Όνειρό του να μείνει σ’ ένα πανάκριβο loft στη Νέα Υόρκη το οποίο θα χρησιμοποιεί και ως φωτογραφικό studio αλλά προς το παρόν φέρνει τα γκομενάκια του σε μια γκαρσονιέρα στη Πανόρμου, την οποία χρησιμοποιεί ως γαμιστρώνα. Θα ήθελες σίγουρα να γνωρίσεις αυτόν τον τύπο;

Best of internet