Quantcast
ORIGINALS

10 ανεκτίμητες στιγμές του ανθρώπου που μας δίδαξε τα μέζεα του στεατοπυγικού συστήματος

Ωδή στο μεγαλείο του Κώστα Ζουράρι, αρχαιόπληκτου της καρδιάς μας


Κώστας Αρβανίτης · 16 Ιανουαρίου 2018

Τριήμερο πένθος έχουμε κηρύξει στα κεντρικά του Luben εδώ και τρεις μέρες αγαπητές φίλες και φίλοι. Η πιο πολύχρωμη ίσως φυσιογνωμία της ελληνικής πολιτικής σκηνής (και σκεφτείτε πόσους διεκδικητές έχει αυτός ο τίτλος), βρίσκεται ξαφνικά εκτός κυβέρνησης κάνοντας τη ζωούλα μας μας ένα κλικ φτωχότερη πνευματικά.

Aπό τότε που ανακατεύτηκε πρώτη φορά με την πολιτική ο Κώστας Ζουράρις σαν συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ (με αποτέλεσμα cult περιστατικά όπως οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του κομμουνιστικού κόμματος να παρακολουθούν ανέκφραστοι το Ζουράρι να τους αποκαλεί “λαό του Ακάθιστου Ύμνου“), έχουν περάσει πολλά χρόνια και ακόμη περισσότερες περίπου κατανοητές ατάκες.

Αποφασίσαμε λοιπόν να σταθούμε στις πιο υπέροχες / βορβορώδεις από αυτές:

To χαλαρό σουαρέ με τους δύο μεγάλους εθνικούς μύστες

Ο Ζουράρις λικνίζεται μαζί με το μεγάλο δάσκαλο Λιακόπουλο δίπλα σε πισίνα φορώντας πέδιλο με άσπρη κάλτσα. Life goals.

Η ηρωίδα μεταφράστρια από τα αρχαία ζουραρικά

Αν υπάρχει κάποιου είδους μετάλλιο για τους μεταφραστές στη νοηματική επειδή ξεπέρασαν κατά πολύ τα τυπικά καθήκοντά τους, να κάποια που το αξίζει. Η έκφραση “αρχέκακος όφις” δε νομίζουμε πως διδάσκεται σε καμιά σχολή μεταφραστικής. Ακούστε επίσης κι αυτό εδώ το εξαιρετικά γκρουβάτο mix:


Ζουράρις + Μπογδάνος = χάος

Τι μπορεί να ξεπεράσει το παρεάκι των Ζουράρι – Λιακόπουλου; Μα φυσικά το παρεάκι Ζουράρι – Μπογδάνου. Εδώ τους βλέπετε στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου να προκαλούν έκλυση ακτίνων γάμμα με αυτά που λένε.

Ντου στο βάζελο Καραμανλή

Ο Κώστας Ζουράρις δεν είναι κανένας όψιμος παοκτζής. Εδώ τον βλέπετε να επιτίθεται δημόσια σε αυτό τον πράσινο εκπρόσωπο του (παν)αθηναϊκού κράτους: Τον Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας

Ο κύριος καθηγητής άμα ήθελε ξέχναγε την καθαρεύουσα και εκφραζόταν άπταιστα στη δημοτική. Όπως εδώ που τον ρωτούν για το όνομα της γειτονικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Τα πρωινά νευράκια με τον Οικονομέα

Εκ πρώτης όψεως είναι λίγο επιθετικός, αλλά εδώ που τα λέμε όλοι έχουμε ξυπνήσει ένα πρωί μισώντας όλο τον κόσμο και δε χρειαζόταν καν να μιλήσουμε σε πρωινή εκπομπή.

Όταν παίρνεις LSD αλλά πρέπει να πας στη Βουλή

Δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε εδώ, απλά κοιτάμε την οθόνη. Στην ίδια ομιλία συνέχισε με αυτό:

Η μεγάλη των μακεδονομάχων σχολή

Η συνύπαρξη Ζουράρι με Κακαουνάκη στο πάνελ και η συζήτηση που επακολουθεί είναι μεγάλο παράσημο για τον ηρωικό παρουσιαστή που αρνείται να ουρλιάξει από τα γέλια.

To αρχαιοελληνικό swag

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι τέτοιο; Θυμίζουμε επίσης την εμφάνιση του κ. Ζουράρι στο υπουργικό συμβούλιο εκείνη τη μέρα:

Φυσικά ο λόγος για τον οποίο τον χάνουμε

Όπως σχολίασαν διάφοροι σκωπτικά στα social media, στην Ελλάδα πάντα γοητεύουν οι λόγοι για τους οποίους παραιτούνται οι πολιτικοί, oι ποτέ δεν είναι η αποτυχία του προγράμματός τους, σκάνδαλα ή φυσικές καταστροφές. Ο Ζουράρις ας πούμε παραιτήθηκε επειδή έθιξε τα αισθήματα των Αρειανών και των Ολυμπιακών σε ραδιοφωνική εκπομπή:

Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα διασταυρώνονταν οι ζωές αυτών των δύο ανθρώπων, αλλά αυτή είναι η Ελλάδα μας του 2018:

 

 

 

Best of internet