Quantcast
ORIGINALS

Βάλαμε φάτσες διάσημων στο νέο app της Google για να δούμε εάν υπάρχουν σε κάποιο μουσείο

Και αμέσως το μετανιώσαμε


Χρήστος Πρόεδρος · 16 Ιανουαρίου 2018

Άλλο ένα app που προετοιμάζει το έδαφος για επόμενους κύκλους Black Mirror απασχόλησε τα ίντερνετς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, γεμίζοντας τα social media με πίνακες και selfie. Συγκεκριμένα, το app “Google Art and Culture“, πέραν της βασικής του λειτουργίας, που είναι να δίνει πρόσβαση σε χιλιάδες πίνακες και εικαστικά έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, έχει και μια άλλη λειτουργία: βγάζοντας μια selfie, το app ψάχνει χιλιάδες έργα τέχνης και βρίσκει αυτά που μοιάζουν περισσότερο με εσένα:

Εμείς το δοκιμάσαμε με την αφρόκρεμα της ομορφότερης χώρας του κόσμου και η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκαμε και τα χαμένα αδέρφια των ελλήνων διασήμων, αλλά αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή οι ελλάνιες φυσιογνωμίες δημιουργούν κάποιο glitch στον αλγόριθμο της Google. Πάντως, διακρίνουμε ότι όσο εμπλουτίζεται το database και ο αλγόριθμος, τα αποελέσματα θα γίνονται όλο και πιο επιτυχημένα, καταλήγοντας στο τέλος να πρέπει να κρυβόμαστε από μεταλλικά σκυλιά που θα προσπαθούν να μας σκοτώσουν πάσι θυσία.

 

Αλέξης Τσίπρας

 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

 

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

 

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

 

ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

 

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε φορά που παραδίδουμε τις φάτσες των επιφανών Ελλήνων σε κάποιο αλγόριθμο, παίρνουμε πάντα τρομακτικά αποτελέσματα.

Best of internet