11 εντελώς υπαρκτές παγκόσμιες ημέρες που μας έκαψαν τον εγκέφαλο

originals

11 εντελώς υπαρκτές παγκόσμιες ημέρες που μας έκαψαν τον εγκέφαλο

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας


Μαρίτα Αλημίση · 19 Νοεμβρίου 2017

Αν και οι Παγκόσμιες Ημέρες έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια αγαπητοί φίλοι, πλέον είναι πιο συχνές κι απ´ τις ιώσεις με πράσινη μύξα το φθινόπωρο. Και ίσως κάποτε να είχαν κάποιο νόημα για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας πάνω σε σοβαρά ζητήματα, τώρα όμως ο κάθε πικραμένος θεσπίζει από μία, με αποτέλεσμα να είναι πιο ανούσιες κι απ’ την ίδια μας την ύπαρξη. Μερικές απ’ αυτές, μάλιστα, μπορούν πραγματικά να μας κάψουν  τον εγκέφαλο. Για να τις δούμε.

20 Ιουνίου     –     Παγκόσμια Ημέρα Κυματοδρομίας (σέρφινγκ)


Για να είμαστε ειλικρινείς το “κυματοδρομίας” ήταν αρκετό για να μας κάψει το μυαλό από μόνο του άλλα ήρθε πακέτο με την παγκόσμια ημέρα για να μας αποτελειώσει. Να υποθέσουμε ότι εκείνη την ημέρα ορδές από κατάξανθους μαυρισμένους σέρφερς με αμάνικα t-shirts και λουλουδάτα μαγιό παίρνουν αγκαλιά τις σανίδες τους, πηδούν μ’ ένα σάλτο στα τζιπ τους και ψάχνουν στο ηλιοβασίλεμα για το ιδανικό κύμα; Θα το υποθέσουμε. Πιο χίπστερ παγκόσμια ημέρα, πεθαίνεις.

21 Ιανουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς


Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς μέσα στην έξαρση των ιώσεων. Mind= blown. Ας μας ´πει κάποιος υπεύθυνα ποια είναι τα κριτήρια για να ανακηρυχθείς παγκόσμια ημέρα. Να θέλεις παγκόσμια ειρήνη; Να είσαι influencer; Τι;

21 Ιουνίου     –     Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας

View post on imgur.com

Καταρχήν ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΑ. Και εντάξει. Ας πούμε ότι αφού γκουγκλάραμε, κατανοήσαμε την προσφορά της υδρογραφίας στην ασφάλεια της παγκόσμιας ναυσιπλοϊας. Αυτό που δεν καταλάβαμε είναι γιατί να έχει η υδρογραφία δική της παγκόσμια ημέρα αφού έτσι κι αλλιώς έχει η ναυσιπλοϊα δική της παγκόσμια ημέρα και σαν να μην έφτανε αυτό έχει και δικό της προσωπικό άγιο! Τι σταριλίκια είναι αυτά;

15 Αυγούστου     –     Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Γιατί όχι, άλλωστε. Στην περίπτωση πάντως που περνάς από διαγωνισμό ΑΣΕΠ για να γίνεις παγκόσμια ημέρα, ο φάρος έχει σίγουρα έξτρα μόρια λόγω παραμεθορίου και θα σου φάει τη θεσούλα. Τουλάχιστον όταν γιορτάζει, βλέπεις με τη μία σε ποιο μπαλκόνι γίνεται το πάρτυ.

20 Αυγούστου     –     Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών

Αυτή, μάλιστα. Αυτή είναι η σωστή η παγκόσμια ημέρα, η ΤΙΜΙΑ. Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί στην Ελλάδα δεν την γιορτάζουμε όπως της πρέπει. Μάλλον γιατί την επισκιάζει ο δεκαπενταύγουστος που προηγείται και που -φυσικά- έχει μεγαλύτερη λογική βάση. Έλα να οργανωθούμε, παιδιά. Έλα του χρόνου να γιορτάζουμε την κοίμιση των κουνουπιών μπας και γλιτώσουμε επιτέλους απ’ αυτή τη μάστιγα.

14 Mαρτίου     –     Παγκόσμια Ημέρα της σταθεράς π


Εδώ -λογικά πάντα- γιορτάζουμε το γεγονός ότι παραμένει 3,14 και δεν αλλάζει ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο του κύκλου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως την ίδια μέρα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας η οποία δυστυχώς, δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα αν και στα social media έχει φανατικό κοινό. Για τον π τελείως η 14η Μαρτίου, δηλαδή.

15 Οκτωβρίου     –     Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

Το μυστήριο λύθηκε. Τις παγκόσμιες ημέρες προφανώς και τις θεσπίζουν οι μάνες μας βάση των δικών τους σημαντικών κριτηρίων. Ή το γεγονός ότι βιαζόμαστε που και που μετά το κατούρημα και ξεχνάμε να πλύνουμε τα χέρια μας, μας καθιστά τόσο βρωμίλους ως ανθρωπότητα, ώστε να πρέπει να θεσπιστεί παγκόσμια ημέρα γι αυτό. Υπέροχα.

19 Νοεμβρίου     –     Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας

H Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας καθιερώθηκε επίσημα το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους. Μάλιστα. Επίσης, αυτή η παγκόσμια ημέρα προφανώς είναι συμπληρωματική της Παγκόσμιας Ημέρας Πλυσίματος Χεριών ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Μια ερώτηση μόνο. Γιατί συγκεκριμένα δημόσιας τουαλέτας; Η ιδιωτική πρωτοβουλία να καταπνίγεται στο ίδιο της το σκατό έτσι; Να πληρώνει φόρους και να μην μπορεί ούτε το καζανάκι να τραβήξει; Α ρε βύσματα. Σιγά που θα ‘τανε αδιάβλητος ο διαγωνισμός για τις παγκόσμιες ημέρες.

11 Δεκεμβρίου     –     Παγκόσμια Ημέρα Βουνού


Ντάξει το βουνό είναι αδικημένο, να λέμε την αλήθεια. Όλο με τη θάλασσα ασχολούμαστε κι εκείνο το έχουμε για καμιά ξεπέτα την πρωτομαγιά. Οπότε καταλαβαίνουμε απόλυτα την ανάγκη του για περισσότερη προσοχή. Η ζωή το έχει κάνει εφευρετικό για να επιβιώνει, όμως, κι έτσι καβάτζωσε την δική του παγκόσμια ημέρα μέσα στο Δεκέμβρη. Σου λέει, όλο και κάπου θα χιονίσει, θα γίνουν σκηνικάκια. Ελπίζουμε να καταφέρει να σμίξει και με τους φίλους του.

15 Ιουνίου     –     Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

Ο άνεμος λογικά βλέποντας την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού, σήκωσε μπαϊράκι και ήθελε κι εκείνος. Άλλο outsider της ζωής αυτός. Μια φορά έκανε επιτυχία σε ταινία, άλλη μία σε τραγούδι και μετά στην αφάνεια. Σε λίγο θα διεκδικήσει και δικό του χορό απ’ τους ινδιάνους.

Τέλος, στις 24 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ η οποία -wait for it- έχει θεσπιστεί από τον ίδιο τον ΟΗΕ. Well, well.

View post on imgur.com

Best of internet