Quantcast
ORIGINALS

10 αρχαία βασανιστήρια που σήμερα είναι πραγματικές ασκήσεις crossfit

#motivation #beastmode #diafotismos #gains


Χρήστος Πρόεδρος · 7 Νοεμβρίου 2017

Έχουμε περάσει προ πολλού τα σκοτεινά χρόνια του μεσαίωνα και έχουμε διυλίσει τις κοινωνίες μας μέσα από τις αρχές του διαφωτισμού και της χειραφέτησης, αγαπητοί φίλοι, οπότε πρακτικές όπως η σκλαβιά, τα βασανιστήρια, η απάνθρωπη τιμωρία και η καταναγκαστική εργασία αποτελούν πλέον παρελθόν. # Από την άλλη υπάρχουν μερικοί μαχητές οι οποίοι πρωτοβουλιακά και με κεντρομόλο δύναμη την αυτοβελτίωση αλλά και τα instagram posts, περνούν τον εαυτό τους σε συχνή βάση από όλες αυτές τις βασανιστηριακές πρακτικές οι οποίες μετά από ένα ιδιοφυές rebranding μετονομάστηκαν σε “Crossfit”. #gains #motivation #neverquit

Εάν έχετε δοκιμάσει το crossfit και αναρωτιέστε ποια νοσηρά μυαλά επινόησαν αυτό το απάνθρωπο κόνσεπτ, η ερευνητική ομάδα του Luben έρχεται να λύσει όλες σας τις απορίες. Από που προέρχονται οι επίπονες και επονείδιστες ασκήσεις του Crossfit;

 

1) TREADMILL

“Treadmill” μπορεί στην Αγγλική να λέγεται πλέον ο διάδρομος του γυμναστηρίου, ωστόσο οι απαρχές του δεν εντοπίζονται στα γυμναστήρια, αλλά στις φυλακές για την καταναγκαστική εργασία των κρατουμένων. Όπως αναφέρει το wikipedia, το treadmill είναι «μια συσκευή γενικά για περπάτημα ή τρέξιμο ή αναρρίχηση ενώ τα άτομα μένουν στον ίδιο σημείο». Η αναρρίχηση ή και το περπάτημα των κρατουμένων τους διατηρούσε στο ίδιο σημείο, ενώ αυτός ο μύλος μπορεί να άλεθε σπόρους μέχρι και αέρα κοπανιστό. Στην περίπτωση του crossfit, ο επίμονος κροσφιτάς τρέχει, σκαρφαλώνει ή χοροπηδάει πάνω σε ξύλινους κύβους κρατώντας τα χέρια από τη μπάρα, χωρίς να μετακινείται για να πάει κάπου και φυσικά χωρίς να έχει να αλέσει τίποτα άλλο πέρα από αέρα κοπανιστό.

 

2) ΣΊΣΥΦΟΣ

Ο Σίσυφος, τιμωρημένος από τους θεούς του Ολύμπου είχε καταδικαστεί να κουβαλάει μια τεράστια πέτρα πάνω σε ένα βουνό. Όταν επιτέλους έφτανε στην κορυφή του βουνού, η πέτρα κυλούσε πάλι κάτω και ο Σίσυφος ήταν καταδικασμένος σε άπειρα WOD στα οποία έπρεπε επί ματαίω να σπρώχνει το βαρύ πράμα ασταμάτητα απλά για να το βλέπει να επιστρέφει πάλι κάτω. Από τον Σίσυφο έχουν εμπνευστεί σχεδόν όλες οι ασκήσεις γυμναστικής, αλλά ακόμα περισσότερο αυτή η ιδιοφυής άσκηση κατά την οποία κουτρουβαλάς τεράστια τρακτερολάστιχα χωρίς λόγο από τη μια πλευρά στην άλλη για να τα αφήσεις στο τέλος ακριβώς εκεί που τα βρήκες.

 

3) ΓΟΛΓΟΘΑΣ

Ο καθένας κουβαλάει το δικό του σταυρό, αυτό είναι σίγουρο, αλλά ο πιο χαρακτηριστικός Γολγοθάς όλων ήταν αυτός του Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός σύμφωνα με τις γραφές κουβάλησε τον ίδιο του τον πεντάβαρο σταυρό με τον οποίο μάλιστα στο τέλος τον σταύρωσαν. Από αυτό το βασανιστήριο δεν έχει εμπνευστεί μονάχα η εικονιζόμενη άσκηση cross-fit, αλλά και η ίδια η ονομασία του αθλήματος, αγαπητοί φίλοι.

 

4) KOYΒΑΛΗΜΑ ΑΦΕΝΤΗ

Πολύ πριν γίνει στη μόδα η επίδειξη πλούτου με ακριβά αυτοκίνητα, ήταν εξαιρετικά τρέντι η επίδειξη στάτους με το να σε κουβαλάνε οι δούλοι σου για τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Αυτό φαίνεται ότι δεν το ξεχνάνε εύκολα τα μυαλά που επινόησαν και την άσκηση κατά την οποία κουβαλάς κάποιον στην πλάτη σου, την ώρα που κρατάς στα χέρια σου και τη χαρακτηριστική μεταλλική μπάλα που συμβολίζει τα δεσμά των σκλάβων και έχει ως αποτέλεσμα ένα απολλώνιο σώμα.

 

5) MΠΑΛΑ ΣΚΛΑΒΟΥ / ΚΑΤΑΔΙΚΟΥ

Η χαρακτηριστική slave ball που χρησιμοποιούνταν σε κατάδικους και σε σκλάβους εκσυγχρονίστηκε και μετονομάστηκε σε kettlebell. Φυσικά οι αλυσίδες αφαιρέθηκαν, αφού πλέον ήταν εντελώς αχρείαστες, δεδομένου ότι τα βασανιστήρια είναι κατά βάση προαιρετικά πλέον.

 

6) KOYBAΛΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Χώμα, σοδειές, σπόρους μεταλλεύματα και άλλα υλικά που οι σκλάβοι ήταν υποχρεωμένοι να μεταφέρουν, το έκαναν πολλές φορές δένοντάς τα εκατέρωθεν του σώματος. Σήμερα αυτή η πρακτική επανέρχεται εννοείται σκληρότερη, κουβαλώντας βάρη. Δηλαδή αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα με μοναδικό στόχο να είναι βαριά, χωρίς να εξυπηρετούν σε τίποτα άλλο απολύτως. Ο κροσφιτάς πρέπει να τα κουβαλάει γιατί έχει καταδικαστεί από τον ίδιο του τον εαυτό.

 

7) ROPE PULLING

Οι κατάδικοι και οι φυλακισμένοι εξαναγκάζονταν σε υποχρεωτική εργασία κάνοντας όλων των ειδών τις βαριές και χειρωνακτικές δουλειές, συχνά τραβώντας βαριά φορτία με σκοινιά. Το κρόσφιτ, με μια δημιουργική επαναπροσέγγιση, υποδεικνύει ότι τα σκοινιά αυτά πρέπει να τα βαράς στον αέρα, προφανώς μέχρι να τον δέσεις χειροπόδαρα.

 

8) ΣΠΑΣΙΜΟ ΠΕΤΡΑΣ

Η καταναγκαστική εργασία συχνά περιλάμβανε ανελέητο σφυροκόπημα για το, άσκοπο συνήθως, σπάσιμο πέτρας. Στο αγαπημένο κρόσφιτ μπορείτε να βγάλετε το άχτι σας από την προηγούμενη άσκηση «Σίσυφος» και να βαράτε όσο αντέξετε τη ρόδα την οποία σας είχαν καταδικάσει οι θεοί του Ολύμπου να κουβαλάτε μέχρι να ικανοποιηθείτε επιτέλους από το σώμα σας. Δηλαδή ποτέ.

 

9) KOYΠΙ

Είναι γνωστό ότι οι σκλάβοι, από την αρχαία Ελλάδα κιόλας τράβαγαν κουπί σε πλοία και σε βάρκες για να πάνε κάπου. Στο κρόσφιτ το ανελέητο κουπί το τραβάνε οι αποφασισμένοι αθλητές προκειμένου να πηγαίνουν συνέχεια “μπροστά”.#progress

 

10) AYTO

Δεν μπορούμε καν να εξηγήσουμε με πόσους τρόπους σας βοηθάει το ανάποδο κρέμασμα, αγαπητοί φίλοι, αλλά εικάζουμε ότι όταν όλα σας έρχονται ανάποδα, μπορείτε να κάνετε κατακόρυφο. #positivethinking

Best of internet