Quantcast
ORIGINALS

Όταν μια μαϊμού δάγκωσε και σκότωσε τον Βασιλιά Αλέξανδρο Α’ της Ελλάδας

10 εξωφρενικές περιπτώσεις θανάτων μοναρχών που αποδεικνύουν ότι η βασιλεία δεν είναι το πιο ασφαλές επάγγελμα


Κορίνα Πετρίδη · 26 Οκτωβρίου 2017

Μία ημέρα σαν και αυτή, το 1920, ο Αλέξανδρος Α’ αποδημεί εις κύριον με έναν ιδιαίτερα άβολο τρόπο. Μία μαϊμού του είδους μακάκος που φιλοξενούταν στο βασιλικό κτήμα θα τον δαγκώσει σε πόδι και κορμό.

Για την ακρίβεια, στις 30 Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο βασιλιάς απολάμβανε τον περίπατό του στο Τατόι, συνειδητοποίησε ότι ο σκύλος του μανουριαζόταν με την εν λόγω μαϊμού. Όταν επιχείρησε να χωρίσει τα δύο κατοικίδια, ο μακάκος τράβηξε του Αλέξανδρου του Α’ δύο δαγκωνιές, με αποτέλεσμα να μολυνθεί και να καταλήξει λίγες μέρες αργότερα από σηψαιμία.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι αυτοκράτορες / δούκες / πρίγκηπες / βασιλείς είτε πέθαναν σε βαθιά γεράματα αφού το βιοτικό τους επίπεδο ήταν πολύ υψηλότερο από εκείνο του μέσου όρου, είτε αποκεφαλίστηκαν όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τον κόσμο που ζούσε μέσα στην εξαθλίωση. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που απλά μας έκαναν να νιώσουμε άβολα με την αιτία του θανάτου τους. Σας συστήνουμε δέκα από αυτούς.

Αυτός ο Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας που έφαγε μέχρι να σκάσει

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερες μερακλήδες που έχουν περάσει από αυτό τον ταλαίπωρο κόσμο. Ο Fredrik μας εγκατέλειψε όταν έφαγε κυριολεκτικά σαν κτήνος. Το τελευταίο του γεύμα περιελάμβανε χαβιάρι, αστακό, καπνιστές ρέγγες, ξινολάχανο και πολλά λίτρα σαμπάνιας, τα οποία μάλλον δεν του φάνηκαν αρκετά για να πετάξει λίγο αργότερα στο στομάχι του και 14 παραδοσιακά σκανδιναβικά γλυκάκια. Τουλάχιστον έφυγε χορτάτος.

Αυτός ο Λουδοβίκος Γ’ της Γαλλίας που τσακίστηκε από το άλογο κυνηγώντας κάποια κοπέλα

Αυτός ο ούλτρα κρίπι τύπος που μάλλον αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Γουάινσταιν και το συνάφι του, πέθανε ενώ καβαλούσε το άλογο του στην προσπάθειά του να προσεγγίσει κάποια γυναίκα. Σύμφωνα με τις φήμες, το κεφάλι του βρήκε κάπου με αποτέλεσμα να πέσει από το άλογο και να πεθάνει ακαριαία.

Αυτός ο Kαρακάλλας, Ρωμαίος Αυτοκράτορας που δολοφονήθηκε από έναν στρατιώτη την ώρα που κατουρούσε

Ο Καρακάλλας ταξίδευε μαζί με έναν στρατιώτη του προκειμένου να επισκεφθεί ένα ναό στο Χαρράν, που βρίσκεται στη σημερινή Τουρκία.  Όλα έβαιναν ομαλά, μέχρι που αποφάσισε να κάνουν μία μικρή στάση για να κατουρήσει. Τότε, ο ακόλουθός του, εξοργισμένος από την άρνηση του Αυτοκράτορα να τον αναβαθμίσει σε Εκατόνταρχο εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και τον μαχαίρωσε την ώρα που ανακουφιζόταν.

Πύρρος, Βασιλιάς της Ηπείρου που έφαγε κεραμίδι στο κεφάλι από γριούλα

Ο Πύρρος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης του Άργους, ωστόσο αυτό δεν έγινε από ακόντιο στρατιώτη. Μία ηλικιωμένη γυναίκα, που είχε ανέβει στη στέγη ενός σπιτιού και παρακολουθούσε τη μάχη πέταξε ένα τεράστιο κεραμίδι στο κεφάλι του Πύρρου, όταν συνειδητοποίησε ότι προσπάθησε να τραυματίσει το γιο της.

Αυτός ο Aττίλας που μάτωσε η μύτη του

Ο Αττίλας, ένας από τους πιο τρομερούς και φοβερούς ηγέτες της πιο φοβερής και τρομερής φυλής, των Ούνων, πέθανε σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, όταν πνίγηκε από το αίμα που άρχισε να τρέχει αναίτια από τη μύτη του.

Αυτός ο Mαρτίνος της Αραγωνίας που έπαθε νευρικό γέλιο και δυσπεψία

Ο Μαρτίνος, σύμφωνα με τις φήμες,  μας αποχαιρέτησε όταν έφαγε μία ολόκληρη χήνα μόνος του και στη συνέχεια άρχισε να γελάει ασταμάτητα με τα αστεία ενός γελωτοποιού.

Αυτός ο Τσιν Σι Χουάνγκ, Aυτοκράτορας της Κίνας που κούμπωσε χάπια υδραργύρου γιατί νόμιζε ότι έτσι θα γινόταν αθάνατος

Το ιατρικό τιμ του Τσιν Σι Χουάνγκ προσπάθησε και κατάφερε τελικά να τον πείσει ότι για να κατακτήσει την αθανασία έπρεπε να κατεβάσει έναν κουβά με χάπια υδραργύρου. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι γιατροί του είχαν επιστημονικές γνώσεις αντίστοιχες με εκείνων που λάνσαραν τη φραπελιά ή αν απλά δεν ήταν μεγάλοι fans του αυτοκράτορα.

Αυτός ο Φρειδερίκος, Πρίγκιπας της Ουαλίας που έφαγε μπάλα του κρίκετ στη μούρη

O Φρειδερίκος δεν τα πήγαινε πολύ καλά ούτε με την οικογένειά του, ούτε με την πολιτική. Το μοναδικό του πάθος ήταν τα σπορ και συγκεκριμένα το κρίκετ. Στα 44, ο Φρειδερίκος, αυτό το αξιαγάπητο μούτρο που βλέπετε στη φωτογραφία, έχασε τη ζωή του όταν κάποιος άμπαλος δεν πέταξε την μπάλα εκεί που έπρεπε.

Αυτός ο Έντμουντ ο Σιδηρόπλευρος που μαχαιρώθηκε την ώρα που έκανε νούμερο 2

Η ιστορία του Καρακάλλα ενέπνευσε απ’ ότι φαίνεται τις επόμενες γενιές, αφού ο δολοφόνος του Έντμουντ του Σιδηρόπλευρου αποφάσισε να γλιστρήσει μέσα στην τουαλέτα και να τον μαχαιρώσει.

Αυτός ο Χανς Στάινινγκερ που σκόνταψε στη γενειάδα του

Κρατήσαμε τον αγαπημένο μας για το τέλος. Μπορεί να μην κατείχε κάποιο μεγάλο αξίωμα, αλλά δεν μπορούσαμε παρά να αφήσουμε λίγο χώρο για τον πρόγονο των απανταχού χίπστερς. Ο Χανς, ο άνθρωπος με την μακρύτερη γενειάδα, πέθανε επειδή ξέχασε να την μαζέψει στο δερμάτινο κουτάκι του, με αποτέλεσμα να σκοντάψει και να ανοίξει το κεφάλι του σαν αυγουστιάτικο καρπούζι.

Best of internet