Quantcast
ORIGINALS

7 προϊόντα των αγιορείτικων e-shops που κάθε Χερουβείμ θα ήθελε σπίτι του

Τα αγιορείτικα cranberries και λοιπά προϊόντα είναι εξίσου πιθανό να σας κάνουν να πιστέψετε στο Θεό ή το Σατανά


Κώστας Αρβανίτης · 18 Οκτωβρίου 2017

Aν ανοίξει κανείς το συγκεκριμένο άγιο πηγάδι, θα βρει πάρα πολύ νερό. Τα προϊόντα τα οποία προέρχονται από το Άγιο Όρος (είτε προέρχονται όντως είτε απλά το γράφουν στην ταμπέλα, μικρή σημασία έχει) είναι μια πολύ πετυχημένη αγορά στην Ελλάδα, η οποία έχει ως γνωστόν μια σημαντική κοινότητα θρησκόπληκτων.

Κι επειδή αυτή η κοινότητα τα ακουμπάει χοντρά για να αγιάσει με διάφορα ιερά προϊόντα, το σχετικό εμπόριο πλέον ηγείται από εντερπρενέρς με όραμα και ιδέες. Δε χρειάζεται πια να ψάχνεσαι σε σκοτεινά υπόγεια στο Μοναστηράκι για αγιορείτικο χαλβά, καθώς υπάρχουν μια σειρά από στυλάτα e-shops με το απαραίτητο vintage χρώμα και όχι μόνο.

Κι επειδή και ο σύγχρονος καταναλωτής ψάχνει κάτι πιο σοφιστικέ από τα μπανάλ μέλια και κρασιά, υπάρχει μια ολόκληρη γκάμα προϊόντων σύγχρονου τύπου. Ψαρέψαμε μερικά από τα καλύτερα για να σας τα παρουσιάσουμε:

Mοναστηριακή κρέμα για τα χέρια

Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούμε τη σήμερον ημέρα με χέρια σαν κι αυτά που είχε ο παππούς μας ο ψαράς, οπότε αυτό εδώ το εκλεκτό προϊόν του αγιορείτικου beaute είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Κρέμα φτιαγμένη από γάλα κατσίκας μάλιστα, για να μη χάνετε και την επαφή με την παράδοση.

Κρέμα αντιγήρανσης από γάλα γαϊδούρας

Κανείς δεν ξέρει περισσότερα για τα γερατιά από τους σοφούς γέροντες του Άγιου Όρους, οπότε και φρόντισαν να χρησιμοποιήσουν όλες τους τις γνώσεις σε μια κρέμα για τις ρυτίδες που σας φέρνει ο Διάβολος. Αν ακολουθήσετε το δρόμο του Χριστού και αλειφτείτε με την κρέμα από το θαυματουργό γάλα γαϊδούρας, θα γλιτώσετε και τα μπότοξ.

Νηστίσιμη Μερέντα

Η συγκεκριμένη μερέντα συνοδεύεται στο διαφημιστικό από μια διδαχή του αγαπημένου μας Άγιου Παΐσιου, οπότε αφήνουμε τον Άγιο να τα πει:

Mια μέρα δύο φίλοι πήγαιναν βόλτα. Ο ένας είχε κουστούμι και ήταν καθαρός. Ο άλλος φορούσε παλιόρουχα και ήταν λερωμένος. Σε κάποιο σημείο συνάντησαν λάσπη. Τότε ο λερωμένος πήρε λάσπη και λέρωσε τον άλλο που ήταν καθαρός. Ο κακός άνθρωπος θέλει και οι ενάρετοι να γίνουν σαν κι αυτόν, δηλαδή κακοί. Γι’ αυτό να προσέχετε στη ζωή σας και να διαλέγετε ως φίλους σας τους ενάρετους.

Γέροντας Παϊσιος

Αγιορείτικες οδηγίες για τον Αντίχριστο στα αγγλικά

Έχουν και οι αγγλόφωνοι φίλοι μας δικαίωμα να μάθουν για το τι παίζει με τον Αντίχριστο. Εκτός αυτού, είναι ίσως η μοναδική φορά που αναφέρεται το Τρίκορφο Φωκίδος – Trikorfo Fokidos σε κάτι με τόσο στυλάτο εξώφυλλο.

Ιερομοναχική αλοιφή για αιμορροΐδες

To εύρος των γνώσεων που έχουν οι μοναχοί στα κελιά τους ποτέ δε σταματάει να μας εντυπωσιάζει. Αν έχετε θέμα με αιμορροΐδες και αμαρτίες ταυτόχρονα, να μια λύση για να τακτοποιήσετε όλα μαζί.

Οδηγός για να βρεις αγιότητα αν έχει τελειώσει

Ιδέα δεν έχουμε τι αναπτύσσει ο συγγραφέας – dealer αγιότητας, μπορεί να τα λέει και καλά. Αυτό που μας απασχολεί είναι η φάτσα του Χριστού στο εξώφυλλο, που έχει ύφος του ανθρώπου που αν τον ρωτήσεις “που βρω λίγη αγιότητα ρε μαν” θα σου απαντήσει “με των πόσο“.

Oδοντόκρεμα από τη χερσόνησο του Άθω

Εδώ δεν έχουμε e-shop αλλά τον τρισμέγιστο Κυριάκο Βελόπουλο στην τηλεόραση. Δεν έχει σημασία γιατί έτσι κι αλλιώς ο Θεούλης θέλει και να πλένετε τα δόντια σας, οπότε επιβάλλεται να αγοράσετε. Θα αγιάσει το στόμα σας.

 

Best of internet