Quantcast
ORIGINALS

Πώς θα ήταν η ζωή μας αν ακούγαμε πράγματι τις εντολές της Βίβλου

Με αφορμή τις αναφορές στις ιερές γραφές για το ζήτημα της ταυτότητας φύλου, ξεχωρίσαμε 10 υπέροχα χωρία από τη Βίβλο


Κορίνα Πετρίδη · 10 Οκτωβρίου 2017

Απ’ ότι φαίνεται, τις τελευταίες μέρες πολιτικά πρόσωπα και προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της showbiz ανατρέχουν στην Εκκλησία και στην Αγία Γραφή, προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν κατά του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Τις εβδομάδες που πέρασαν, διαβάσαμε προσεκτικά τα επιχειρήματα του Βασίλη Τσιάρτα περί Αδάμ και Εύας, τις προειδοποιήσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κατσίκη για την άλωση του άβατου στο Άγιο Όρος, την ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων ότι για να ψηφίσουν θα περιμένουν την επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας, καθώς και την τοποθέτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Στέργιου Γιαννάκη ότι ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα και όχι τον Αδάμ και το Γιώργο. Και όλα αυτά συνέβαιναν εν μέσω παρεμβάσεων και απειλών για εξώδικα από την Εκκλησία.

Αφού, λοιπόν, αποφασίσαμε να συμβουλευτούμε τις ιερές γραφές για να οργανώσουμε τις ζωές μας, παραθέτουμε παρακάτω 10 επιλεγμένα χωρία της Βίβλου, στα οποία εκφράζονται κάποιες από τις εντολές του Θεού.

1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΣΚΑΤΟΨΩΜΟ

Το χωρίο:  Είπε δε ακόμη προς εμέ ο Κυριος· «ιδού, σου δίδω ακαθαρσίας δοϊδιών ως καύσιμα αντί των ακαθαρσιών των ανθρωπίνων και με αυτάς θα ψήσης το ψωμί σου»

Τι παίζει: Παρ’ ότι η βίβλος δεν καταφέρεται συχνά ενάντια στη γλουτένη ή δεν υπαγορεύει πώς ακριβώς πρέπει να είναι η φάση με τα αρτογλυκίσματα, εδώ περιγράφεται το πώς το σκατόψωμο είναι μια πολύ καλή φάση.

Που υπάρχει: Ιεζεκιήλ, 4: 15

2.ΘΑΨΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΟΥ

Το χωρίο: Έξω από το στρατόπεδον θα υπάρχη ωρισμένος τόπος δια τας ανάγκας σας και εκεί θα εξέρχεσθε. Θα έχεις εις την ζώνην σου ένα πάσσαλον, και όταν πρόκειται να καθήσης εκεί έξω προς σωματικήν σου ανάγκην, θα ανοίξης δια του πασσάλου λάκκον και στραφείς προς τα εκεί κατόπιν θα σκεπάσης την ακαθαρσίαν σου με χώματα χρησιμοποιών προς τούτο τον πάσσαλον.

Τι παίζει: Είσαι σε κάποιο στρατόπεδο (ή κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ σε κάποιο νησάκι του Αιγαίου, προσθέτουμε εμείς) και σε πιάνει το χοντρό. Μην είσαι μαλάκας. Πήγαινε λίγο παραέξω, σκάψε λακούβα, κάντα μέσα και μετά σκέπασέ την με χώμα. Υιοθετούμε.

Που υπάρχει: Δευτερονόμιο, 23: 12-14

3. ΣΑΠΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟ

Το χωρίο: Μη λυπάσαι να διαπαιδαγωγείς το παιδί· επειδή, αν το χτυπήσεις με τη ράβδο, δεν θα πεθάνει· εσύ, χτυπώντας το με τη ράβδο, θα ελευθερώσεις την ψυχή του από τον άδη.

Τι παίζει: Εδώ εξηγούνται πολλά για τα ποστ που διαβάζουμε κατά καιρούς στις μανούλες του facebook.

Που υπάρχει: Προοίμιο, 23: 13-14

4. YΠΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΚΛΑΒΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

Το χωρίο: Οι δούλοι, υπακούτε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβο και τρόμο, με απλότητα της καρδιάς σας, σαν στον Χριστό

Τι παίζει: Σε μαστιγώνει ο αφέντης σου (ή εναλλακτικά ο εργοδότης ή σύντροφός σου); Χαλάρωσε και φαντάσου αγγέλους να βγάζουν μελωδικούς ήχους με τις σάλπιγγές τους.

Που υπάρχει: Εφεσίους, 6:5

5. ΣΦΑΞΕ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕΙΣ

Το χωρίο: Αν ο αδελφός σου, ο γιος τής μητέρας σου ή ο γιος σου ή η θυγατέρα σου ή η γυναίκα τού κόρφου σου ή ο φίλος σου, που [είναι] όπως η ψυχή σου, σε παρακινήσει κρυφά, λέγοντας: Ας πάμε, και ας λατρεύσουμε άλλους θεούς, που δεν γνώρισες ούτε εσύ ούτε οι πατέρες σου, (από τους θεούς των εθνών, που είναι ολόγυρά σας, είτε αυτών που είναι κοντά σε σένα είτε εκείνων που είναι μακριά από σένα, από το ένα άκρο τής γης μέχρι το άλλο), δεν θα συγκατανεύσεις σ’ αυτόν ούτε θα στρέψεις σ’ αυτόν την ακοή σου ούτε θα τον λυπηθεί το μάτι σου ούτε θα τον σπλαχνιστείς ούτε θα τον κρύψεις· αλλά θα τον θανατώσεις, οπωσδήποτε· το χέρι σου θα είναι πρώτο επάνω του για να τον θανατώσεις, και έπειτα το χέρι ολόκληρου του λαού.

Τι παίζει: Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου θα σε έχει πλησιάσει κάποιο «αγαπημένο» σου πρόσωπο και θα σου έχει ψιθυρίσει να αγαπήσεις άλλον Θεό. Μην σκεφτείς καν να το συζητήσεις μαζί του. Ρουφιάνεψέ τον και μετά σκότωσέ τον τον καριόλη.

Που υπάρχει: Δευτερονόμιο, 13:6-9

 

6. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΕΠΙΣΗΣ

Το χωρίο: Και κάθε άνδρας ή γυναίκα που έχει πνεύμα μαντείας ή [είναι] επαοιδός, θα θανατωθεί εξάπαντος· με πέτρες θα τους λιθοβολήσετε· το αίμα τους [θα είναι] επάνω τους.

Τι παίζει: Θυμάσαι εκείνα τα νωχελικά βράδια που σε έπαιρνε γλυκά ο ύπνος χαζεύοντας Χορταρέα στην τηλεόραση; Λυπόμαστε αγαπημένε φίλε, αλλά τίποτα δεν μπορει να σε ξεπλύνει.

Που υπάρχει: Λευιτικό, 20:27

7. ΘΑ ΠΑΣΑΛΕΙΨΩ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΑΣ ΜΕ -ΤΙ ΑΛΛΟ;- ΣΚΑΤΑ

Το χωρίο: Δέστε, εγώ θα απορρίψω τα σπέρματά σας, και θα σκορπίσω κοπριά επάνω στα πρόσωπά σας, την κοπριά των γιορτών σας· και θα σας σηκώσω μαζί της.

Τι παίζει: Λουτρό με σκατά μέχρι να μάθεις να φέρεσαι σαν άνθρωπος.

Που υπάρχει: Μαλαχίας, 2:3

 

8. ΚΑΨΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΡΝΗ

Το χωρίο: Και η θυγατέρα κάποιου ιερέα, αν βεβηλωθεί με πορνεία, αυτή βεβηλώνει τον πατέρα της· θα κατακαεί με φωτιά.

Τι παίζει:  Απορούμε που η τιμωρία δεν περιέχει με κάποιο τρόπο σκατά.

Που υπάρχει: Λευιτικό, 21:9

9. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑΤΟΥΑΖ

Το χωρίο: Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας για νεκρόν ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ [είμαι] ο Κύριος.

Τι παίζει: Άσχημα τα νέα για όσους αποφάσισαν να γεμίσουν το σώμα τους με τατουάζ. Η σκέψη μας σε όσους αμάρτησαν διπλά χτυπώντας την Παναγία και τον Χριστό. Εξαιρούνται ράπερς και σεφ.

Που υπάρχει: Λευιτικό, 19:28

 

10.ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΠΑΣΜΕΝΑ Ή ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕΖΕΑ

Το χωρίο: Εκείνος, που έχει τα κρύφιά του σπασμένα ή αποκομμένα, δεν θα μπει μέσα στη συναγωγή τού Κυρίου.

Τι παίζει: Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία καλύτερα να μην το επιχειρήσετε, αλλά και να το κάνετε φανταζόμαστε ότι κανείς δεν θα το ελέγξει.

Που υπάρχει: Δευτερονόμιο, 23:1

 

+1:  ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ

Το χωρίο: Και παραφρόνησε για τους εραστές της, που η σάρκα τους είναι σάρκα γαϊδουριών, και η ρεύση τους ρεύση αλόγων.

Που υπάρχει:  Ιεζεκιήλ, 23:20

 

 

Best of internet