Quantcast
ORIGINALS

10 φρέσκες ιδέες για νέες σχολές που έχει ανάγκη η Ελλάδα μας σήμερα

Γιατί να βγάλουμε άλλους δέκα γιατρούς τη στιγμή που μπορούμε να έχουμε Snapchat Directors;


Κώστας Αρβανίτης · 24 Αυγούστου 2017

Όλοι ξέρουμε ότι ετσι κι αλλιώς αυτή η χώρα αν δε βαδίζει προς το γκρεμό, θα έχει πολύ μεγάλα ζόρια: φτώχια, ανεργία και το 4g παντού να απέχει ακόμη πολύ. Μπροστά στις τεράστια ανακατατάξεις και τις θύελλες που θα μας βρουν, πρέπει οι νέοι μας να είναι έτοιμοι να αδράξουν τη μέρα, να υποτάξουν τους ανέμους της αλλαγής, να αρπάξουν το μέλλον όπως ο γατόπαρδος την αντιλόπη και να βγουν μπροστά.

Πως θα το κάνουν όμως αυτό με την οπισθοδρομική μόρφωση που λανσάρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια; Κολλημένοι καθηγητές και φοιτητές προτιμούν να παράγουμε χιλιάδες ακόμη φιλόλογους, νευροχειρούργους,  πυρηνικούς φυσικούς, ιστορικούς και ηλεκτρολόγους μηχανικούς αντί να αντιληφθούν τα dynamics τις αγοράς, το momentum της σύγχρονης επιχειρηματικότητας που χρειάζεται η χώρα αντί για άχρηστους δρόμους και νοσοκομεία.

Ως Luben έχοντας συνείδηση της σημασίας της στιγμής, καταθέτουμε τις 10 σχολές που θεωρούμε πως χρειάζεται επειγόντως η χώρα μας. Funds βρίσκονται, οπότε έχουμε και λέμε:

Μοντέλο Instagram

Coming home mama

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

About: Επιτέλους ένα ΑΕΙ που θα μαθαίνει τον κόσμο να βγαίνει φωτογραφίες σε ηλιοβασιλέματα με ένα πιάτο σταφύλια κι ένα σκυλί. Πλέον όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως βγάζουν το ψωμάκι τους τα πανέμορφα σουπερμόντελς του Ίνστα κάνοντας μπάνιο ή γυμναστική σε πανέμορφα μέρη με hashtags όπως #workout #beach και #endless summer.

Τι είναι όντως: Θα μάθετε πως ζει η Kendall Jenner και η Bella Hadid. Δεν είπαμε ότι θα γίνετε κιόλας. Μην τα θέλετε όλα δικά σας.

Τι λες στη μάνα σου ότι κάνεις: Professional instagram fashion model.
Τι πραγματικά κάνεις: Instagram.

Ψυχολόγος σκύλων

Αbout: Θα εντρυφήσετε στα τελευταία ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διάθεση, την ανάπτυξη του χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τις ψυχικές ασθένειες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα πεκινουά. Θα βγείτε από εκεί μέσα σαν ένας ολοκληρωμένος ψυχίατρος του καλύτερου φίλου του ανθρώπου.

Τι είναι όντως: Θα χρειαστείτε κι εσείς έναν ψυχίατρο μετά για να συνέλθετε από τη συναναστροφή με το είδους του κόσμου που πάει το μπουλντόγκ του στον ψυχίατρο.

Τι λες στη μάνα σου ότι κάνεις: Ψυχολογική υποστήριξη σκύλων.
Τι πραγματικά κάνεις: Ψυχολογική υποστήριξη των αφεντικών τους.

 

Life coach

About: Το curriculum της σχολής θα αναλύει το πως να πείθετε τον κόσμο α) ότι έχει προβλήματα που δεν έχει και β) ότι είστε σε θέση να του πείτε πως μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του, να θέσει στόχους και να τους πετύχει και να βοηθήσει την ψυχολογία του.

Τι είναι όντως: Αλήθεια είναι όλα. Θα μάθετε να πουλάτε παπάτζα από επιστήμονες του είδους και η σχολή δε θα κάνει διακρίσεις: θα μάθετε να δίνετε συμβουλές ακόμη κι αν είστε τρελός, απατεώνας ή έχετε κάνει τη ζωή σας Μοσούλη.

Τι λες στη μάνα σου ότι κάνεις: Είμαι Senior Consultant σε γνωστή Human Advancing & Life Coaching Practices firm.
Τι πραγματικά κάνεις: Προσπαθείς να πείσεις την κυρία Μελίνα από το Πικέρμι να αφήσει τα εκλέρ για τη γιόγκα.

Social media expert

About: Θα εκπαιδεύεστε πως να χρησιμοποιείτε τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας προκειμένου να επιτυγχάνετε ένα ευρύ και σε βάθος reach του marketing, ανάλογα με την ηλικία, τα demographics και άλλα specs του ακροατηρίου.

Τι είναι όντως: Θα είστε ο μιματζής για κάθε μπακάλη που θυμήθηκε ότι ζούμε στην ψηφιακή εποχή.

Τι λες στη μάνα σου ότι κάνεις: Είμαι ο social media & modern communications consultant για λογαριασμό μεγάλης διαφημιστικής.
Τι πραγματικά κάνεις: Μemes με τυριά. Και καυσόξυλα.

Dating coach / flirt consultant

About: Πραγματικά δεν έχουμε ιδέα τι θα μαθαίνουν εκεί πέρα οι επίδοξοι καθηγητές του φλερτ (Παναγίτσα μου) και της ψυχολογίας της γυναίκας (μπρρρ) αλλά θα είχαμε φοβερή περιέργεια να μάθουμε (ή και όχι).

Τι είναι όντως: Θα είστε σε ένα αιώνιο δίλημμα για το αν η νέα περίπτωση σκίζει από αυτοπεποίθηση ή θα προκύψει βιαστής.

Τι λες στη μάνα σου ότι κάνεις: Είμαι expert coach σε εταιρεία που παρέχει Flirt Training & Relationship Coaching.
Τι πραγματικά κάνεις: Δίνεις συμβουλές στον Χάρη που δουλεύει σεκιουριτάς πώς να γαμήσει.

Tατουατζής για μάγειρες

About: Η σχολή εκπαιδεύει τους επίδοξους tattoo artists όχι μόνο πως να φτιάχνουν ψευδομαορί μανίκια τατουάζ, αλλά και να αναζητούν διάσημους μάγειρους για να τους διακοσμήσουν με αυτά. Με σκληρή δουλειά και πάθος για μόρφωση, εκεί που οι συνάδελφοί σας θα βάφουν Γλυφαδιώτες (άνευ άλλης ιδιότητας), εσείς θα βλέπετε τα μανίκια σας στο Master Chef.

Τι είναι όντως: Όλα καλά, είναι ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο. Ίσως αξίζει να διερευνηθεί και το διαμορφωτής γενειάδας για μάγειρες.

Τι λες στη μάνα σου ότι κάνεις: Kάτοχος διπλώματος ανώτατης σχολής tattooing & body arts με ειδίκευση στις ανάγκες των πιο hip chefs.
Τι πραγματικά κάνεις: Χτυπάς τατουάζ “Νατάσα” στον τύπο που έχει το μπεργκεράδικο στο Θησείο.

 

Vlogger (αδιάφορο για τι πράγμα)

Αbout: Ακαδημαϊκού επιπέδου μόρφωσης ώστε η ιστορία του πως πήγες ως το περίπτερο ή της πολυπλόκαμης ιστορίας το πως η φίλη σου η Τζέσσυ αποδείχτηκε φίδι όταν συνωμότησε με τη Μάγκι για να σου φάει τον Ανδρέα, να γοητεύουν χιλιάδες θεατές. Το σκιλ σου μπροστά στην κάμερα μπορεί τελικά να σε στείλει στο MTV.

Τι είναι όντως: Κατά 99% θα γίνεις τζάμπα ρόμπα και όταν θα λες κάντε subscribe κρατώντας ένα κουτί μουστάρδα για να τη δει η κάμερα μπας και πέσει καμιά διαφήμιση, θα νιώθεις να ματώνει η ψυχή σου.

Τι λες στη μάνα σου ότι κάνεις: Freelance fashion expert και lifestyle contributor μέσω των νέων μέσων.
Τι πραγματικά κάνεις: Ανεβάζεις βίντεος σε ένα κανάλι του Youtube από το σπίτι σου στο Ελληνορώσων.

 

Influencer

About: Στη σχολή influencer παραπάνω κι από τα απλά μοντέλα θα μάθεις πως να παίρνεις likes και favs με ένα λάτε που δεν είναι καν από το Κολωνάκι, με ένα brunch σε ταβέρνα της Κάτω Καλαβρούζας Αιτωλοακαρνανίας, με τα ποδαράκια σου σε παραλία στο Βρωμοπούσι Κερατέας. Οι followers θα φέρουν likes και τα likes θα φέρουν Πράντα, Γκούτσι και άλλα: στην αρχή για να τα διαφημίσεις, μετά στη ντουλάπα. Vogue τώρα.

Τι είναι όντως: Κατά 99.98% αντί για Γκούτσι θα διαφημίζεις κονσέρβες τόνου.

Τι λες στη μάνα σου ότι κάνεις: Professional influencer & social media advertising expert.
Τι πραγματικά κάνεις: Social media.

Best of internet