Quantcast
ORIGINALS

ΜΕΓΑΣ ΟΔΗΓΟΣ: 5 είδη καμπερζ που θα συναντήσετε στην ελληνική ύπαιθρο

Και πώς να μάθετε να τους αποφεύγετε


Γιάννης Χατόλας · 29 Ιουλίου 2017

Καλοκαίρι, καιρός για διακοπές. Καιρός για παραλία (εκτός και αν είσαι από αυτούς τους ψυχοπαθείς που ανεβαίνουν στα κατσάβραχα για να «απολαύσουν τη φύση»), καιρός για κάμπινγκ. Αν πας για πρώτη φορά κάμπινγκ φέτος, σου παρουσιάζουμε μερικές χαρακτηριστικές προσωπικότητες της ελληνικής κάμπινγκ σκηνής έτσι ώστε να γνωρίζεις και να προσέχεις. Αν είσαι βετεράνος κάμπερ, διάβασε το άρθρο, ίσως να σου προκαλέσει ένα μειδίαμα και να σου φέρει στο μυαλό νοσταλγικές αναμνήσεις από εκείνο το καλοκαίρι με την Έλενα και τον Λάκη.

1. Ο κλώνος του ΝΟΕ

Μοιάζει με τον Ν.Ο.Ε ή τον Ιησού Χρηστό© . Γενικά είναι από τους πιο easy going τύπους που θα συναντήσεις στις ελληνικές παραλίες. Χρειάζεται άφθονο ήλιο, πότισμα κάθε μέρα για να μην ξεραθεί και πατατάκια ή φυστίκια για την υπόταση. Αν σε πλησιάσει μη φοβηθείς, μάλλον θα θέλει να σου διηγηθεί εκείνη την ιστορία με τον φίλο του, τότε στην Ολλανδία που έχασαν το λεωφορείο και βρέθηκαν σε μια περιοχή που δε γνώριζαν και η ιστορία είναι απίστευτα βαρετή αν είσαι νηφάλιος. Φροντίζει να μην ενοχλεί και δε θέλει να τον ενοχλούν και γενικά έτσι είναι η phasi για αυτόν. Από τις συμπαθητικότερες μορφές του κάμπινγκ.

2. Ο Μπεαρ Γκρίλις, δε σερβάιβορ

Έμπειρος κάμπερ, πιθανό να είναι και κυνηγός ή και serial killer. Στην Αμερική τους λένε survivalists. Αν και στην Ελλάδα είναι ένα σπάνιο θέαμα, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως σε απόμερες περιοχές. Μοναχικός τύπος, ήθελε να γίνει ειδικοδυναμίτης αλλά δεν τα κατάφερε και τώρα προσπαθεί να ζήσει την συναρπαστική εμπειρία του στρατού στην κανονική του ζωή.

Πατριώτης, κυνηγός, μερικές φορές μπορεί να σε τσαντίζει με τις θεωρίες του για την επίπεδη γη και το ποιος κρύβεται πραγματικά πίσω από την 11η Σεπτεμβρίου (hint: οι ίδιοι πίσω από το μύθο της σφαιρικής γης) ΑΛΛΑ πάντα πρόθυμος να βοηθήσει σε στήσιμο σκηνής/άναμμα φωτιάς και αν είναι στις καλές του θα χτυπήσει και κάνα λαγό για βραδινό. Βαρετός αλλά χρήσιμος.

3. Ο Τάκης ο Ρέιβερ

Συχνάζει Σαμοθράκη τέλη Αυγούστου. Κανένας δε γνωρίζει από που έρχεται και που πάει. Βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην πρώτη διάσταση μαζί με τον Μαρκούζε και στην 25η. Είναι τόσο τριπαρισμένος που βρίσκεται σε ένα συνεχές επεισόδιο Adventure Time, ενώ αναπνέει και υπάρχει για την Goa trance.

Εφόδια του σε αυτό το ταξίδι ζωής τα MDMA, DMT, LSD, LSA, 2C-B και άλλα αρκτικόλεξα. Όταν δεν χορεύει αράζει μόνος του και κοιμάται μέσα σε κουφάλες δέντρων. Βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους Κάβειρους και τα ενεργειακά πεδία της Σαμοθράκης. Παλιότερα θα τον έβρισκες στο Battery ή σε ρεπορτάζ του Αργύρη Ντινόπουλου.

4. Ο Παρθένος Κάμπερ

Αααχ η νιότη. Πρόκειται για την πιτσιρικαρία που τελειώνει το Λύκειο ή είναι στο πρώτο έτος των σπουδών τους και πάνε το πρώτο τους κάμπινγκ. Συνήθως σε κάποιον οργανωμένο χώρο (βλέπε πάρκινγκ με δύο ξεραμένα δέντρα και μια τούρκικη λεκάνη) ή σε κάποιο κάμπινγκ κομματικής νεολαίας.

Η Ελληνίδα ΜΑΝΑ στιγματίζει αυτή την πρώτη τους εμπειρία με κατεβατά από συμβουλές, φορτώνοντας τον μικρό Κωστάκη με άπειρα άχρηστα συμπράγκαλα που δε θα χρησιμοποιήσει ποτέ και τηλεφωνώντας τον κάθε 3 millisecond. Αν ήταν δυνατόν θα τον τάγκαρε με μικροτσίπ gps και θα του έχωνε και gopro livestreaming για να είναι σίγουρη αν κατουράει σε καθαρή λεκάνη.

Την τελευταία μέρα του κάμπινγκ ο Κωστάκης θα κάνει την επανάστασή του με έξι Βεργίνες, δυο καραφάκια ούζο και τρία τσιγάρα και θα καταλήξει αγκαλιά με τη λεκάνη του πλοίου της επιστροφής, η οποία λεκάνη είναι συνήθως και η μοναδική κόμινα που θα βγάλει από αυτή του την εμπειρία. The looooove boat.

5. Το σάιμποργκ

Ο τύπος που δεν αντέχει ούτε ένα δευτερόλεπτο μακριά από τα ηλεκτρονικά θαύματα του καπιταλισμού. Φέρνει αρκετά γκατζετάκια και εξοπλισμό που θα έκαναν το Skynet να ζηλέψει. Εκτός από παντελώς άχρηστες και πανάκριβες ηλεκτρονικές συσκευές, κυκλοφορεί με 125 φωτογραφικές μηχανές και βίντεο κάμερες για να μετατρέψει τις διακοπές σε Big Brother.

ΕνΝΟΕίται ότι vlog-άρει στο Youtube τα πάντα, ότι έχει στήσει lan για να παίζει κάουντερ στράικ και ότι κάθε φορά που ανοίγει το laptop του με ψύξη από υγρό άζωτο, παθαίνει μπλακ άουτ όλη η περιοχή από την κατανάλωση ρεύματος. Είναι ανάμεσα στου 10 ανθρώπους που αγόρασαν τα google glasses και αράζει παραλία με κράνος εικονικής πραγματικότητας που τον ταξιδεύει σε εξωτικές παραλίες παρέα με τρισδιάστατες κόμινες από το αγαπημένο του manga.

Best of internet