Quantcast
ORIGINALS

10 εξωφρενικά πράγματα που συμβαίνουν σε κάθε συναυλία

Αιώνες προόδου της επιστήμης της δισκογραφίας, έχουν νόημα για 10 επιπλέον λόγους, για να μείνουν σπίτι τους αυτοί οι 10 τύποι ανθρώπων


Σε ποιόν δεν αρέσει ένα καλό liveάκι, μια ωραία συναυλία, ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ να ακούσεις πεντέξι πράγματα που σ’ αρέσουν; Όλοι έχετε πάει σε κάμποσες συναυλίες και έχετε περάσει υπέροχα, αλλά είναι σίγουρο θα εντοπίσετε ένα ή περισσότερα από τα ηλίθια πραγματα που κάνει το κοινό, οι μπάντες ή οι διοργανωτές.

Mπορεί να είναι μικρά πράγματα και ασήμαντα, όπως για παράδειγμα να πηγαίνεις να ακούσεις την αγαπημένη σου μπάντα και να παίζουν τραγούδια μόνο από το καινούριο (συνήθως φλώρικο) άλμπουμ, ή να έρχεται και να στέκεται μπροστά σου κάποιος άνθρωπος-καμηλοπάρδαλη, ή να έχει τρομερές ουρές στο μπαρ επειδή χρησιμοποιούν το χρονοβόρο σύστημα που πρέπει να αγοράσεις πρώτα μάρκες και μετά με τις μάρκες ποτά, συνήθως πάντα θα υπάρχει κάτι που σε ξεπρενάει και αντιβαίνει στους κανόνες της κοινής (ή της δικής σου) λογικής.

 

1. Όλοι τραβάνε βίντεο με τα γαμημένα τα κινητά

Εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας και των μέσων και τα ρέστα… με κάτι τέτοιες ηλίθιες ιδέες καταλήξαμε να πηγαίνουμε να δούμε live και να ορθώνεται μπροστά στο οπτικό μας πεδίο μια κοιλάδα κατάφυτη από touchscreens. Βρισκόμαστε στο 2017 και ακόμη και σε μεγάλα συναυλιακά event όπου υπάρχουν δεκάδες κάμερες, γερανοί, drones, γιγαντοοθόνες και τα σχετικά, παρ’ όλα αυτά, ο άρχοντας με το ΜΟΤΟΡΟΛΑ θα προτάξει το κινητό του και θα δει όλη τη συναυλία μέσα από μια οθόνη 3” με το ένα χέρι σε ανάταση. Όλα αυτά τα βίντεο καταγραφής διάφορων live συνήθως καταλήγουν στα αζήτητα, αφού είτε δεν θα τα δει ποτέ ούτε καν αυτός που τα κατέγραψε, είτε θα προσπαθήσει ανεπιτυχώς να εξαναγκάσει τους φίλους του να τα δουν για να τους πείσει πόσο ωραία πέρασε. Είτε θα γίνουν instagram stories.

 

2. Τύποι που κάθονται οκλαδόν μέσα στο πλήθος για να καβατζώσουν θέση

Ναι, υπάρχουν αυτοί που θα πάνε δύο ώρες νωρίτερα στο χώρο της συναυλίας και θα καβατζώσουν χώρο κοντά στο stage. Αυτό δεν είναι μεμπτό, αφού έκαναν τον κόπο να στηθούν όρθιοι, στον ήλιο τόση ώρα πριν. Όταν, όμωςμ, σκάει ο πολύς ο κόσμος και το πλήθος γίνεται πιο πυκνό, υπάρχουν κάποιοι από τους early birds που στρογγυλοκάθονται μέσα στη μέση του πλήθους βαστώντας θερμοπύλες για να μην σφετεριστούν οι καινούριοι τη θέση τους. Στη φάτσα τους ζωγραφίζεται η οργή και η μιζέρια που έχει η κάθε μισάνθρωπη γιαγιά που έχει καβατζώσει θέση πάρκινγκ με τενεκέ λάδι χωρίς να έχει καν αμάξι για να το παρκάρει. Εάν μάλιστα περνώντας από το αυτόνομο κρατίδιο που έχουν ιδρύσει και τους πατήσεις καταλάθος θα ακούσεις και μπινελίκια. Μην το κάνετε αυτό, αγαπητοί early birds, την επόμενη φορά θα σας πατήσουμε τη μούρη.

 

3. Τα Moshpit

Δεν είναι όλα τα μόσπιτ κακά. Μερικά ίσως και να επιβάλλονται, ανάλογα με το live. Ωστόσο πολλές φορές μέσα σε ένα μόσπιτ, υπάρχουν δύο-τρεις τύποι που θέλουν όντως να σκοτώσουν άνθρωπο.

 

5. O αλογος

Και οι ψηλοί αλλά και οι κοντοί άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη συναυλιακή εμπειρία, αυτό είναι κοινώς αποδεκτό από το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και σε αυτό θα έπρεπε να λογοδοτεί και ο άλογος, ο οποιός παίρνει στις πλάτες του το ταίρι του και έρχεται και κάθεται μπροστά σου. Το χειρότερο κόμπο είναι ο άλογος που είναι το 3 να κουβαλάει τη γκόμενά του και η γκόμενά του να κρατάει κινητό για να κάνει το 1. Ελάχιστη τιμητική μνεία αξίζει και σε όλους και όλες όσοι φροντίζουν να φτιάξουν μαλλί που υψώνεται παραπάνω από δέκα εκατοστά, με επιπλεον αυθαίρετο πανωσήκωμα κάποιο καπέλο ή κάποιο φιόγκο.

 

6. Ο αναπτηράκιας

Είμαστε στο 2017 και ακόμα ανάβουν οι αναπτήρες στις συναυλίες. Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται πλέον για meta-ειρωνικό άναμμα αναπτήρα, αλλά σίγουρα συμβαίνει και μας κάνει οριακά να ευχόμαστε να αρχίσουν όλοι το ηλεκτρονικό τσιγάρο προκειμένου να εκλείψει η παράδοση του μπικ.

 

7. Ο stage diver

Αν είναι μέλος της μπαντας, τότε αποδεχόμαστε το stage diving, αφού υποτίθεται ότι για να βρισκόμαστε σε αυτό το live τότε μάλλον μας αρέσει αρκετά ο καλλιτέχνης ώστε να κρατήσουμε με τα χέρια μας το βάρος του για να μην πεσει κάτω. Εάν το stage dive γίνεται από άκυρο τύπο από το κοινό, τότε πραγματικά ευχόμαστε να πέσει με το κεφάλι πάνω στην κατηγορία 2.

 

8. Ο stage NO diver

Αυτό το φαινόμενο ακροβατεί μεταξύ ποζεριάς και ατόφιας αμηχανίας. Συναντάται συνήθως σε άκυρα πανκ live, όπου ένας, ή περισσότεροι από το κοινό ανεβαίνουν πάνω στο stage και στη συνέχεια δε συμβαίνει τίποτα. Ούτε stage dive, ούτε τίποτα. Απλά στέκονται πάνω στη σκηνή δίπλα από τη μπάντα, σα να μη θυμόντουσαν γιατί ανέβηκαν εξ’ αρχής.

 

9.. Τα Όρκ – Σεκιουριτάδες

Η διοργανώτρια εταιρία μπορεί και πρέπει να μεριμνήσει για τη φύλαξη του χώρου και για την ασφαλή διεξαγωγή της συναυλίας. Γι’ αυτό μπορεί εάν θέλει να προσλάβει κόσμο από κάποια εταιρία security η οποία πιθανώς θα γνωρίζει τι να κάνει σε τέτοιες καταστάσεις και πως να διαχειριστεί κάτι απροσδόκητο. Αντί γι’ αυτό, όμως, η διοργανώτρια εταιρία παίρνει αυτόν:

 

10. Ο Φασέος που ερχεται μόνο για το socializing

Κυκλοφορεί σε όλα τα live, μεγάλα, μικρά, punk, ροκ, τζαζ. Η μουσική έρχεται σε δεύτερη μοίρα, η πρώτη και βασική προτεραιότητα του φασέου είναι το socializing. Μάλιστα μετά από τη συστηματική παρουσία σε όλα τα live καταλήγει να συμπαθεί μερικά από τα συγκροτήματα, οπότε συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Στην πραγματικότητα δεν κάνει απαραίτητα κάτι ενοχλητικό, αλλά προκαλεί μια αίσθηση σύγχυσης, αφού η παρουσία του σε όλα τα live σε κάνει να μπερδεύεσαι, να μη θυμάσαι ποιό live ήταν ποιό και να καταλήγεις εντελώς αποπροσανατολισμένος.

 

 

 

Best of internet