Quantcast
ORIGINALS

5 αβάσταχτες αλήθειες που κάθε σωστός αιώνιος φοιτητής ξέρει καλύτερα από όλους

Μαθήματα ζωής και ΣΟΣ για όποιον και όποια αποφάσισε στα γεράματα να κάνει το χατίρι στη μανούλα του


Το καλοκαίρι μπήκε επισήμως, η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι μέρες αυτές είναι οι πλέον ιδανικές για παραλία για να δώσεις επιτέλους τα μαθήματα που χρωστάς. Η ένδοξη εξεταστική Ιουνίου, λόγω καιρού και διάθεσης είναι de facto μια τυπική εξεταστική στο Hard Mode, μιας και ο ήλιος δε βοηθάει ιδιαίτερα στο να συγκεντρωθείς στο διάβασμα και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για όλους όσοι έχουν παρατήσει εδώ και κάμποσο καιρό τη σχολή.

 

Αν θες κι εσύ να πετύχεις κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος για τα παρακάτω:

 

 

Η σχολή σου δεν είναι πια αυτή που ήξερες

Για τους χ,ψ λόγους έχουν περάσει κάμποσα χρονάκια από τότε που είχες να ασχοληθείς σοβαρά με τη σχολή σου, αλλά δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε αυτό, αγαπητέ φίλε. Είμαστε όμως εδώ για να σε προειδοποιήσουμε ότι είναι πολύ πιθανό η σχολή σου να έχει αλλάξει όνομα / καθηγητές / μαθήματα / κτίριο. Θα είναι δηλαδή σα να μην είναι η σχολή σου, αλλά θα είναι.

Μπορεί ο τίτλος της σχολής να μην είναι πια ο ίδιος, μπορεί οι περισσότεροι καθηγητές να έχουν πάρει σύνταξη, μπορεί οι εγκαταστάσεις να έχουν μεταφερθεί αλλού, αλλά βαθιά μέσα της, είναι η ίδια σχολή που είχες γνωρίσει με ενθουσιασμό και όρεξη όταν είχες πρωτομπεί προ αμνημονεύτων χρόνων. Όλες αυτές οι αλλαγές βέβαια κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το δρόμο σου προς το πτυχίο, αλλά είσαι αποφασισμένος να τα καταφέρεις, όσο ξένος και αν νιώθεις προς το νέο περιβάλλον.

 

Πρέπει να κλαφτείς στους καθηγητές για να δείξουν οίκτο

Το στανταράκι είναι ότι οι συμπαθητικοί καθηγητές θα έχουν πάρει σύνταξη και ο ένας δυσκοίλιος καθηγητής που κόβει αβέρτα θα έχει πάρει προμόσιον σε κοσμήτορα/πρόεδρο ή κάτι τέτοιο.

Δεν πτοούμαστε όμως, έχουμε στόχο να πάρουμε το πτυχίο, οπότε παίρνουμε βαθιά ανάσα, φοράμε κουρέλια, ή ρούχα παραλλαγής για να νομίζουν ότι είμαστε στρατό, ή τέλοσπάντων φοράμε το πιο φυτουκλίστικο και κακομοίρικο ύφος μας και πάμε και βρίσκουμε τον καθηγητή. Του περιγράφουμε με ζοφερό ύφος την κατάσταση και του δίνουμε λίγο χρόνο για να δούμε εάν θα βοηθήσει με κάποια βασική υπόδειξη επί της ύλης (από τα 13 βιβλία που έχω στην ύλη διάβασε αυτά τα 6), ή εάν με κάποιο τρόπο θα δείξει κάποια επιείκια στη βαθμολόγηση.

Καλό θα είναι να εκμεταλλευτείς την έλλειψη κλιματισμού στην αίθουσα που θα δίνεις το μάθημα και προσεκτικά να στάξεις λίγο ιδρώτα στο γραπτό σου, με την ελπίδα ότι ο καθηγητής θα το περάσει για δάκρυα.

 

Πρέπει να σε συμπαθήσουν οι νέοι συμφοιτητές σου για να πάρεις σημειώσεις

Δε θα χρειαστεί απλώς να σε λυπηθούν οι καθηγητές, αλλά θα χρειαστεί να σε συμπαθήσουν και οι τωρινοί σου συμφοιτητές. Ξέχασε το παλιό σου παρεάκι από τη σχολή, αυτοί έχουν πάρει το πτυχίο τους εδώ και καιρό και έχουν κάψει τελετουργικά τις σημειώσεις τους. Αυτό που χρειάζεσαι είναι φετινές σημειώσεις και αυτές υπάρχουν λογικά είτε στη ΔΑΠ, είτε σε φοιτητές που έχουν παρακολουθήσει το μάθημα. Μην προσπαθήσεις να είσαι κουλ και μην προσπαθήσεις να μιλήσεις τη γλώσσα των νέων. Να είσαι ειλικρινής σχετικά με την κατάστασή σου και όλο και κάποιος θα βρεθεί να δώσει μια χείρα βοηθείας.

Το worst case scenario στο οποίο αναγκάζεσαι να κάνεις κάποια ομαδική εργασία δεν θα το αναλύσουμε καν, εκτός εάν είσαι τόσο καταφερτζής (και αναίσθητος) που καταφέρεις να βρεις ομάδα και να την αποπλανήσεις ώστε να κάνει όλη τη δουλειά για σένα.

 

Tελικά και αναπόφευκτα πρέπει να θυμηθείς πως είναι να διαβάζεις

Καλώς ή κακώς, ό,τι και να κάνεις, αγαπητέ φίλε, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να κάνεις και το απευκταίο: να διαβάσεις. Ωστόσο δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, αφού η τελευταία φορά που διάβασες κάτι ήταν ίσως κάποιος κατάλογος ντελιβεράδικου, άντε ίσως και κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο για τους πιο μερακλήδες.

Οπότε φτιάχνεις κατάσταση σπίτι, αδειάζεις το γραφείο από τα περιττά πράγματα, το καθαρίζεις και λίγο, σκουπίζεις το δωμάτιο, πλένεις τις κουρτίνες, σκουπίζεις και το υπόλοιπο σπίτι επειδή η σκόνη και η βρώμα μεταφέρεται οπότε αν είναι να κάνεις κάτι το κάνεις σωστά, κάνεις μια γενική, μαζεύεις και τα χαλιά γιατί έχει μπει ο Ιούνιος και έχεις ήδη αργήσει και είσαι έτοιμος να ανοίξεις τις σημειώσεις.

Μετά από 5 λεπτά διαβάσματος:

Μετά από 15 λεπτά διαβάσματος:

Μετά από 30 λεπτά διαβάσματος:

 

 

Έχεις να αντιμετωπίσεις τον επιτηρητή – πράκτορα της KGB

Έχεις να κάτσεις καιρό σε αυτά τα έδρανα. Όμως για το comeback η τύχη λογικά θα σου επιφυλάσσει τον επιτηρητή – κέρβερο. You ain’t shitting with this guy. Μπορεί πλέον να είναι μικρότερος από την ηλικία σου, μπορεί να είστε και στα ίδια χρόνια, το θέμα όμως είναι ότι έχει λάβει εντολές από τον καθηγητή να ακροβολήσει τους φοιτητές με αποστάσεις ασφαλείας και πράσινες ζώνες πολλών μέτρων. “Οι φοιτητές να αφήσουν δύο θέσεις κενές μπροστά και δύο πίσω, όσων το όνομα αρχίζει από Α να κάτσουν δεξιά, όσοι είναι υδροχόοι να κάτσουν αριστερά, όσοι έχουν σελήνη στην Αφροδίτη να αδήφήσουν έξι θέσεις κενές” μέχρι στο τέλος να μοιράσει τα θέματα που θα είναι 10 διαφορετικών ομάδων.

 

Mε ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή, καλή λευτεριά, αγαπητοί φίλοι, μ’ ένα πόνο ευχόμαστε.

Best of internet