Quantcast
ORIGINALS

10 ισχυρές ενδείξεις ότι το Ποτάμι είναι στην πραγματικότητα ένα σατιρικό ριάλιτι σόου

Θα μάθουμε μια μέρα από το Σταύρο ότι τους έπιασε όλους μαλάκες με το σατανικό του σχέδιο


Εντάξει όχι ότι θεωρούσαμε το Ποτάμι ακριβώς το υπόδειγμα που θα μπει στο manual “Πως θα φτιάξεις το δικό σου πολιτικό κόμμα for dummies”, αλλά δεν είχαμε καταλάβει που στόχευε. 3 χρόνια μετά, νομίζουμε ότι με βάση τη σφαιρική (σαν τη Γη – ή και όχι) εικόνα που έχουμε σχηματίσει, έχουμε καταλάβει που αποσκοπούσε το σατανικό σχέδιο του Σταύρου Θεοδωράκη.

Δεδομένου ότι το ίδιο το Ποτάμι παράγει υλικά καλύτερα από ό,τι θα έκανε το οποιοδήποτε parody τους, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το κόμμα του Σταύρακα είναι στην πραγματικότητα σατιρική εκπομπή που ασχολείται με το “μα γιατί δεν τρώνε μπριός;” χιπστεροφιλελέ κοινό, ή side project του Κουλουριού με θέμα τη γενιά του ΕΣΠΑ αν θέλετε. Εδώ παραθέτουμε τις ενδείξεις που έχουν δοθεί σε ολόκληρη την τριετή πορεία του συγκεκριμένου κοινωνικού πειράματος:

Το ζωντανό installation – Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Θυμάστε αυτόν εδώ τον υποψήφιο βουλευτή;

Αν η Κοοπερατίβα Μεταίχνιο ή ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ή ο οποιοσδήποτε έκανε ένα βίντεο για το πως είναι ένας βουλευτής του Ποταμιού κάπως έτσι θα έβγαινε. Λεπτομέρεια: ήταν όντως υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού. Δυστυχώς (για τα κέφια μας τουλάχιστον) δεν εξελέγη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης να οδηγά ένα τρίκυκλο

Ο αρχηγός του κόμματος οδηγεί ένα τρίκυκλο. Δεν το βρίσκει χαριτωμένο ούτε ο μικρός του ανιψιός, ακόμη κι αν τον δωροδοκήσει με 8 κιλά σοκολάτες. Γιατί το έκανε αυτό; Μάλλον το διάβασε στο symvoules.gr.

Άπονη ζωή πέταξες την Ταχιάου στου δρόμου την άκρη

Το χαρτζιλίκι για να είσαι βουλευτής είναι γνωστό πως δενκακό και μιλάμε μόνο για μισθό και επιδόματα, όχι για “παράλληλες δραστηριότητες”. Και ενώ έχουν περάσει ίσως χιλιάδες βουλευτές, μερικοί από αυτούς πιο βρώμικοι από αρουραίο που κολυμπά σε πετρελαιοκηλίδα, είναι σχεδόν μαγικό ότι δε βγήκε ούτε ένας για να πει ότι ζορίζεται με τα 5,5 χιλιάρικα.

Μέχρι που το έκανε η Χριστινάρα η Ταχιάου. Η δε αιτιολόγηση είναι μια ομορφιά από μόνη της:

Υπήρχαν σαββατοκύριακα που δεν προλάβαινα και να βάλω πλυντήριο και να απλώσω τα ρούχα και να στεγνώσουν και να τα σιδερώσω και να τα τακτοποιήσω και να τα πάρω μαζί μου, οπότε έπρεπε να αγοράσω αρκετά προκειμένου να έχω να ντύνομαι. Πριν γίνω βουλευτής, είχα ρούχα είτε για σπορ είτε για σινεμά και μπαρ, όλα απολύτως ακατάλληλα για βουλευτή, άρα χρειαζόμουν καινούργια γκαρνταρόμπα.

Άσε δε που ζώντας μονίμως με κάμερες, φωτογράφους και όλες τις Μισίκο Κακουτάνι των social media να καιροφυλακτούν, έπρεπε να είμαι πάντα καλοντυμένη και περιποιημένη.

Μαρία Αντουανέτα βλάχα βλαχάρα τελευταία βασικιά.

Τα λέγαμε ψηλέ. Δε σε ξεχνάμε ρε τσάκαλε

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που γίνονται ρεζίλι όταν προσπαθούν να μιλήσουν “κουλάτα”. Το ίδιο είδος ανθρώπων που θα κάτσουν “εδώ με τη νεολαία”. Δώστε βάση στο εξαιρετικό παράδειγμα που μας πρόσφερε δωρεάν ο ..σταυραετός της Κρήτης Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για τον Μητσοτάκη που αποχαιρέτησε την προηγούμενη βδομάδα  το μάταιο αυτό κόσμο.

Η πολιτική χωρίς εσένα θα είναι άδεια ρε μπόι (στο ίδιο κλίμα από το original Κουλούρι)

Ο Στέλιος Ράμφος γενικά

Πιο ειδικά σε μια συνέντευξη στον Άρη Πορτοσάλτε πριν δυο χρόνια και κάτι.

 

Πιο συγκεκριμένο ο άνθρωπος που παριστάνει το φιλόσοφο εξήγησε σε έναν άνθρωπο που παριστάνει το δημοσιογράφο ότι ο Μαρξ έχασε, επειδή ένας φτωχός μπορεί να πιει καφέ σε μια καφετέρια μαζί με τον πλούσιο.

Reality check αξύριστε.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός γενικά

Μάλλον ακόμη γιορτάζει το πτυχίο του ο εξαιρετικά αθυρόστομος κατά καιρούς Γρηγόρης:

Toυς μπεκρήδες κι αν δικάσουνε, άδικα θα τους κρεμάσουνε.

Υπόγεια μηνύματα fail

Είναι γνωστό πως για όση αυθεντική καλλιτεχνική δημιουργία υπάρχει, παίζει κι άλλη τόση αντιγραφή. Όλοι το έχουν κάνει, no problem.

Απλά ξεχωρίζει όντως η επιλογή να προσπαθήσεις να κλέψεις τον Μαρξισμό – Λενινισμό.

 

Η επιστροφή των Τζεντάι της ελεύθερης αγοράς

Κάθε χιπστεροφιλελές που σέβεται τον εαυτό του μιλάει σαν να είναι ο τοπικός εκπρόσωπος του Διαφωτισμού ή αν μη τι άλλο τουλάχιστον καθηγητής πανεπιστημίου, που προσπαθεί να ζήσει μέσω του ορθού λόγου μέσα στη χώρα με τους παλαβούς ιθαγενείς. Με αυτό το πρίσμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της συγκεκριμένης υποψήφιας βουλευτού ως Πολεμίστριας του Φωτός (και προσωπικής φίλης του Πάολο Κοέλιο):

The Force is strong with this one

Μπάλες

Εντάξει είναι πρόσφατο, αλλά πολύ σπουδαίο για να το αφήσουμε έτσι. Για όποιον είχε ποτέ την επιδίωξη να φανεί προχωρημένος και κουλ (Google style) στη χώρα των οπισθοδρομικών, το Ποτάμι είναι εδώ για να του δείξει πως παίζεται η μπαλίτσα.

Και Instagram και μπλε μπαλίτσες, σα να τρως δεξί κροσέ δυτικού πολιτισμού. Τέλος:

Eμάς ποιος θα μας σώσει;

Είναι καμιά φορά που δε χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι. Κυριολεκτικά μιλάει από μόνο του.

Best of internet