Quantcast
ORIGINALS

CRASH TEST: Είναι ο Γιάννης Σπαλιάρας ο Ιησούς Χριστός του 2017;

Ο Υιός του Θεού με τους 12 Μαθητές απέναντι στον εκπεσόντα Διάσημο με τους 5 Μαχητές


Bobol Gordello · 11 Απριλίου 2017

Η Εβδομάδα των Παθών είναι εδώ και η δημόσια τηλεόραση έχει ήδη πιάσει στασίδι σε μεγάλους μητροπολιτικούς ναούς για live μεταδόσεις τροπαρίων και ευαγγελίων, την ίδια στιγμή που ο ΑΝΤ1 έκανε την έκπληξη και εξασφάλισε ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ τα δικαιώματα μετάδοσης του “Ιησού από τη Ναζαρέτ” του Φράνκο Τζεφιρέλι. Την ίδια ώρα, όμως, κάποιοι συμπατριώτες μας ζουν τα δικά τους πάθη στα νησιά της Καραϊβικής. Οι εναπομείναντες Survivors συνεχίζουν το σκληρό αγώνα επιβίωσης στον Άγιο Δομίνικο, με τα Πάθη να ναι πιο έντονα για τους Διάσημους μετά την αποπομπή Σπαλιάρα.

Πολλοί είδαν στο πρόσωπο του ατημέλητου, πλέον, μοντέλου ένα πρόβατο προς σφαγή, ένα θύμα της απληστίας και της διχόνοιας των διασήμων, έναν σύγχρονο Ιησού Χριστό που ήπιε το πικρό ποτήρι της μεταγραφής στους Άμπαλους Μαχητές μονορούφι, μαχαιρωμένος πισώπλατα από φίλους και με τον Τανιμανίδη να νίπτει τας χείρας του. Τι βάση έχουν, όμως, αυτές οι συγκρίσεις με τον Υιό του Θεού; Είναι ο Γιάννης ο Σπαλιάρας που “σαν τη φωτιά είναι ζεστός κι είναι ο ίδιος ο ο Χριστός” ένας Χριστός της γειτονιάς των νησιών της Καραϊβικής; Ας δούμε.

Ιησούς Χριστός: Κατέκτησε μόνο την καρδιά της Μαγδαληνής και αν, κι αυτό κατά τα απόκρυφα Ευαγγέλια.

Γιάννης Σπαλιάρας: Κατέκτησε τουλάχιστον 4.000 καρδιές, ίσως και 4.002, δεν ξέρεις ποτέ, στα νησιά της Καραϊβικής συμβαίνουν τα χειρότερα.

Ιησούς Χριστός: Ανέστησε το Λάζαρο με ένα “Δεύρο έξω”.

Γιάννης Σπαλιάρας: Ανέστησε με τα χίλια ζόρια τους Μαχητές, οδηγώντας τους σε νίκη ασυλίας μετά από δυο αποτυχημένους αγώνες επάθλου και την αποχώρηση του αρχηγού της ομάδας.

Ιησούς Χριστός: Έφαγε μυστικό δείπνο πριν τον προδώσουν.

Γιάννης Σπαλιάρας: Δεν έφαγε φανερό δείπνο μετά την προδοσία (χάσανε την ασυλία).

Ιησούς Χριστός: Τον φώτισε το άστρο της Βηθλεέμ.

Γιάννης Σπαλιάρας: Τον φώτισαν τα άστρα της μπλούζας του Μάνατζερ Ράγκμπι.

Ιησούς Χριστός: Τον ψήφισε για αποχώρηση με την ατομική του ασυλία ο Ιούδας.

Γιάννης Σπαλιάρας: Τον ψήφισαν για μεταγραφή στους Μαχητές τέσσερις από την ομάδα των Διασήμων (πιθανά και ο πονηρός όφις Χανταμπάκης).

Ιησούς Χριστός: Κουβάλησε σταυρό.

Γιάννης Σπαλιάρας: Κουβάλησε κουβάδες.

Ιησούς Χριστός: Θυσιάστηκε για τις αμαρτίες ημών.

Γιάννης Σπαλιάρας: Θυσιάστηκε για την κλίκα Χανταμπάκη.

Ιησούς Χριστός: Τον σταύρωσαν για ασέβεια προς τις θρησκευτικές αρχές.

Γιάννης Σπαλιάρας: Τον σταύρωσαν για τον αριθμό των κατακτήσεών του.

Ιησούς Χριστός: Παίζει κάθε βράδυ της Μεγάλης Εβδομάδας στον ΑΝΤ1 με αρχή τη Μεγάλη Τρίτη.

Γιάννης Σπαλιάρας: Παίζει κάποια βράδια της Μεγάλης Εβδομάδας στο ΣΚΑΪ.

Δεν ξέρουμε αν είναι εφικτός ο χαρακτηρισμός του μοντέλου-πορθητή ως Ιησού Χριστού, άλλωστε το κλίμα της Καραϊβικής δεν ήταν ποτέ εύφορο για Μεσσίες. Το σίγουρο είναι ότι σε ένα reality show όπου ο Ντάνος έχει ήδη το ρόλο του λαϊκού παιδιού, ο Μάνατζερ Ράγκμπι (είχε) το ρόλο του Σουν Τσου, ο Τσανγκ το ρόλο του Χλαπάτσα, ο Χανταμπάκης το ρόλο του απόλυτου villain και ο Λάμπρος Χούτος το ρόλο του Λάμπρου Χούτου, ο Γιάννης ο Σπαλιάρας δείχνει πως δε μπαίνει σε καλούπια, δε χωράει σε στεγανά, ακόμα και αν αυτά είναι πλασμένα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Κυρίου.

Best of internet