Quantcast
ORIGINALS

Μπήκαμε στο μυαλό του Καμίνη και βρήκαμε τις 10 εικαστικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει για την Αθήνα

Όμορφες και ουσιαστικές κινήσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε την πόλη


President Creed · 5 Απριλίου 2017

Είναι ξεκάθαρο ότι η Αθήνα βελτιώνεται συνεχώς και αδιαλείπτως με καλπάζοντες ρυθμούς όπως θα εντοπίζετε και οι ίδιοι, αγαπητοί φίλοι, μιας και πλέον η πρωτεύουσα διαθέτει όλα τα κομφόρ και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις Ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Στα έργα καλλωπισμού ήρθε και μια νέα, πρωταπριλιάτικη προσθήκη.

Ανήμερα την πρωταπριλιά, οι περαστικοί του κέντρου της Αθήνας βρέθηκαν σε κάτι που ‘θα είναι σα να είναι φάρσα αλλά δε θα ‘ναι’, αφού παρουσιάστηκε η πεζοδρόμηση των οδών Καΐρη και Βύσσης στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο με μια παρέμβαση που θυμίζει Atenistas στο ακόμη πιο παρανοϊκό. Ο κυκλισμός του τριγώνου έγινε μέσα σε δύο βράδια, ενώ πλέον όποιος στρίψει στις δύο φρεσκοπεζοδρομημένες οδούς θα νομίζει ότι βρίσκεται στη χώρα κάποιου ατενιστολάγνου Οζ:

 

 

Τα δύο στενάκια έκλεισαν με πλαστικά οδοφράγματα και βάφτηκαν με πολύχρωμους κύκλους οι οποίοι ίσως έχουν ψυχότροπη επίδραση. Επιπλέον, στη θέση όπου μέχρι πρότινος πάρκαραν αυτοκίνητα, πλέον φυτεύτηκε ένα πυκνό και πλούσιο δάσος από ταμπέλες που θυμίζουν κάτι από πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και κοσμούνται από μότο που λίγο πολύ λένε “σας έτσουξε;” σε όσους συνήθιζαν να περνάνε από εκεί με το αμάξι.

 

 

Μετά την επέμβαση του δήμου, άρχισε να διαφυλάσσεται η επιβολή του   ω ρ α ί ο υ   από τη δημοτική αστυνομία, η οποία παραμένει εκεί προφανώς με το μότο “Μη μου τους κύκλους τάρατε”.

 

 

Προφανώς, ο δήμος έχει σίγουρα και τη διάθεση, αλλά και την αντικειμενικά ωραία και σοβαρή αισθητική. Όσο οι Αθηναίοι αναβαθμιζόμαστε με αυτή τη μικρή αλλά όμορφη παρέμβαση, εμείς προσπαθήσαμε να μπούμε στο μυαλό του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και βρήκαμε ποιες είναι επόμενες οικονομικές, όμορφες, μα πάνω απ’ όλα ουσιαστικές παρεμβάσεις του για μια καλύτερη Αθήνα:

 

 

Best of internet