Quantcast
ORIGINALS

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ: Το αναπάντεχα ανθελληνικό πρωταπριλιάτικο 24ωρο του Στέφανου Χίου

Το πλέον ακηδεμόνευτο ποδαρικό για τον Απρίλη που θα βρείτε εκεί έξω


Bobol Gordello · 1 Απριλίου 2017

Πρωταπριλιά σήμερα και τα αναπάντεχα αστεία νεάκια δίνουν και παίρνουν στα σόσιαλ μίντια και τους ιστοτόπους. Εδώ, όμως, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε ένα 100% αληθινό ποστ, σε αντίθεση με όλα τα hoaxes που θα βρείτε εκεί έξω, προϊόν απίστευτου ρεπορτάζ από τα γατόνια του Luben. Συνέλληνες και συνελληνίδες, ιδού το πρωταπριλιάτικο 24ωρο του Στέφανου Χίου.

08:45 «Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν/ την ελληνική μας τη γενιά». Ο Στέφανος κλείνει το ξυπνητήρι του κινητού και σηκώνεται από το κρεβάτι.

09:30 Παίρνει τη θειά του στο χωριό που την πεθύμησε ένα τηλέφωνο, που χει να μιλήσει από εποχές 1ου μνημονίου. Μετά από 3 απόπειρες, η θειά το σηκώνει. «Στέφανε, εσύ;» ρωτάει για να λάβει τις γλυκές καλημέρες του ανιψιού της. Η θειά, όμως, δεν είναι για πολλά πολλά και επικαλείται επίσκεψη στο φαρμακοποιό για να χαπακωθεί πριν σκάσει κάποιο «Αλβανικό ασκέρι» και τον κλείνει. Ο Στέφανος βουρκώνει.

10:00 Τελειώνει τον αγαπημένο του τουρκικό καφέ μαζί με το εξαιρετικό lukum που επιθύμησε για συνοδευτικό και βγαίνει βόλτα στη γειτονιά.

10:30 Στάση στο περίπτερο για χάζι στα πρωτοσέλιδα. Βλέπει αφιέρωμα της Δημοκρατίας με DVD για το Γιώργο Παπαδόπουλο. «Σίστες» αναφωνεί απηυδισμένος, τσιμπάει μια ΕΦ.ΣΥΝ. και πάει να πληρώσει.

11:10 Μπαίνει ταξί για να κατέβει κέντρο να συνεχίσει τη βόλτα του. Ο ταρίφας του πιάνει την κουβέντα για τα κοινά της Σιών, τους μασόνους και το ρόλο του Σόρος στην ελληνική κρίση. Ο Στέφανος γυρνάει στο μέρος του και λέει: «Με όλο το σεβασμό, καλέ μου μεροκαματιάρη, έχουμε 2017 και χρησιμοποιείτε ακόμα τον όρο Νέα Τάξη Πραγμάτων; Θλίψις».

12:00 Μετά από σύντομο περίπατο, κάνει στάση για να διαβάσει την εφημερίδα του με καφεδάκι. Μπαίνει σε καφενείο στην Εμμανουήλ Μπενάκη και παραγγέλνει φρέντο εσπρέσο σκέτο. Το παιδί του φέρνει γλυκό. Ο Στέφανος δοκιμάζει το πετιμέζι, μορφάζει και καλεί το παιδί κοντά του. Ο σερβιτόρος, άσπρος σαν το πανί, ψιθυρίζει «τη γάμησα το πουστράκι, πού να κρυφτώ». «Παλληκάρι μου» του κάνει ο Χίος, «μάλλον έκανες λάθος στην παραγγελία, κάνε μου έναν σκέτο, δεν πειράζει και τους δυο θα στους πληρώσω».

13:15 Περπατάει προς το Μοναστηράκι και πετυχαίνει στο απέναντι πεζοδρόμιο τον τέως Πρύτανι ΕΜΠ Μαρκάτο. «Εεεεεεε, Μαρκάτο, πού σαι ρε ψυχή, έρχομαι από κει». Ο Μαρκάτος ανασκουμπώνεται σαστισμένος και κει που πάει να ανοίξει το στόμα του, ο Χίος τον προλαβαίνει. «Κοίτα, δε χρειάζεται να φτάσουμε δικαστήρια, παραφέρθηκα, λάθος μου, ας λήξει εδώ, καλώς με κόψατε».

14:20 Ξαναμπαίνει σε ταξί για να πάει συνεργείο να πάρει το αμάξι του. Βλέπει στο καθρεφτάκι φυλαχτά και μια μικρή ελληνική σημαία. «Συγγνώμη, έχουμε καμιά εθνική εορτή και την έχετε ακόμα κρεμασμένη;» ρωτάει τον ταρίφα. «Πουστράκι της εβραιομασονοσιωνοσατανιστικής λέσχης Μπίλντεμεργκ είσαι και δε γουστάρεις τη σημαία;» αποκρίνεται ο ταρίφας. «Ναι ρε, τέτοιο πουστράκι είμαι και κατέβασέ με εδώ να πάρω κάνα άλλο ταξί, γεμίσαμε εθνίκια, το Χριστό μου».

15:30 Έχει μόλις πάρει το αμάξι του από το συνεργείο, ένα μαύρο γκολφάκι και τραβάει κατά το σπίτι του. Το αμάξι ξαφνικά αρχίζει να αγκομαχάει και να ανεβάζει θερμοκρασία και ο Στέφανος το αφήνει στην άκρη. «Γερμανικό αμάξι, αξιόπιστο, είναι να απορεί κανείς» σκέφτεται «αλλά σάμπως δε συμβαίνουν εργοστασιακά λάθη;». Καλεί ξανά το συνεργείο.

16:45 Μετά από μερακλίδικο γιαουρτλού κεμπάπ που ετοίμασε στα μπαμ, χλαπακιάζει σε χρόνο dt 3 κομμάτια καζάν ντιπί και πάει καρφί να πάρει ντερλικωμένος έναν ύπνάκο. «Τι κουζινάρα έχουν οι άτιμοι, μακάρι να τους είχαμε κάναν αιώνα παραπάνω από πάνω μας να μαθαίναμε κι εμείς» μονολογεί και τον αγκαλιάζει ο Μορφέας.

20:15 Ανήσυχος σηκώνεται και κοιτάει το κινητό. Τρεις αναπάντητες από Δαραβίγκα και η ώρα περασμένη οχτώ. «Ω ρε μαλάκα, έχω εκπομπή» λέει και αρχίζει στα καπάκια να στήνει webcam στον υπολογιστή.

20:45 Ανοίγει γραμμές τηλεθεατών. «Έλα, Στέφανε, Κώστας από Κορωπί εδώ, λοιπόν, διάβαζα για νέα επέλαση λάθρο στο Αιγαίο». Ο τηλεθεατής δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει την ερώτηση και ο Χίος αλαλάζει «κλείστε τον, τι είναι λάθρο ρε, ποιος σας έμαθε να βγαίνετε και να ξεστομίζετε τέτοια εδώ;».

21:10 Τηλεφωνική παρέμβαση ζητάει στέλεχος της Χρυσής Αυγής για να πει δυο λόγια για την επίθεση στα γραφεία στη Μεσογείων. Ο Στέφανος βγαίνει απ’ τα ρούχα του «Ρε ξέρεις πού χεις πάρει ρε λακαμά, που θέλετε να βγάλουμε και χρυσαύγουλα στον αέρα, τραβάτε ρε να μιλήστε σε κάνα παρακμιακό της επαρχίας σαν αυτό που σας κυνήγησαν τις προάλλες» κάνει και κλείνει τη γραμμή. «Και λίγα σας κάνανε» αναφωνεί και συνεχίζει με το δελτίο καιρού από τον Άγιο Δομίνικο.

22:30 Με την ανακοίνωση των ονομάτων των νικητών στο διαγωνισμό της εκπομπής για τρία βιβλία του Βασίλη Ραφαηλίδη, ο Στέφανος αποχαιρετά τους τηλεθεατές και αποσυνδέεται.

22:32 Παίρνει το Δαραβίγκα τηλέφωνο. «Πού σαι ρε ψυχή, για πού είμαστε σήμερα; Παίζουν πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης προς Πατήσια σε κάτι καταλήψεις, σε ψήνει; Τι δεν πας σε τέτοια ρε. Α παράτα μας, ρε Δαραβίγκα, από τη φάση με τον ΟΚΑΝΑ και μετά έχεις γίνει πολύ ξενέρωτος, αδερφέ, γεια».

23:48 Έχει τελειώσει μοναχικό ποτό στο Galaxy στη Σταδίου και περπατάει προς Ομόνοια. «Να παίζει κάνα σκηνικό με λεωφορεία Πατησίων να κάνω κάνα stream;» συλλογίζεται. «Μπα, τους έχουν αλλάξει τις διαδρομές τέτοιες ώρες» μονολογεί στεναχωρημένος.

23:59 Φτάνει Κάτω Πολυτεχνείο, βλέπει κόσμο μέσα να κινείται κατά ένα πα΄ρτυ. «Εσύ, ψηλέ με το North Face» ρωτάει ένα παιδί «τι παίζει εδώ;». «Πάρτυ Μηχανουργείο» απαντά ο ψηλός. Κοιτάει την ώρα, «δε γαμιέται» λέει «άλλη φορά να χω και παρέα» και πάει να πάρει ταξί για σπίτι.

00:03 «Και πού ξενυχτάγατε, κυρ Στέφανε;» ρωτάει ο ταρίφας. «Εδώ, πατριώτη, Πολυτεχνείο πέρναγα απ’ έξω. Γινόταν ένα πάρτυ εφήβων. Κατουράγανε στη μέση του δρόμου, βρίζανε, τσακωνόντουσαν, 15-16 χρονών παιδιά, γυναίκες. Με τα σιγαριλίκια τρία μέτρα το ένα στο χέρι και τραβάγανε και ρουφάγανε σαν τις σαύρες».

Best of internet