Quantcast
ORIGINALS

Ζώδια από τη Λουγία Φιτσιώνη: Αιγόκερως

Σαν τον Κριό αλλά λίγο πιο φλώρος


vamvax · 21 Μαρτίου 2013

Φίλες μου, σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί απουσίασα την προηγούμενη εβδομάδα. Θα σας εξηγήσω αμέσως! Ξέρετε πως οι μεγάλοι ηθοποιοί για να προετοιμαστούν για έναν ρόλο περνούν μερικούς μήνες ζώντας από κοντά τον ρόλο τους; Όπως π.χ. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που οδηγούσε ραδιο-ταξί για 6 μήνες πριν παίξει τον ταξιτζή; ή ο Άντι Σέρκις που έζησε για 4 χρόνια με ένα κοπάδι Γκόλουμ; ή η Κατερίνα Γιουλάκη που έζησε σε ρετιρέ 2 μήνες πριν τα γυρίσματα της ομώνυμης σειράς;

aigok2

Ε λοιπόν, κάπως έτσι δουλεύω κι εγώ. Πριν γράψω για κάποιο ζώδιο, φροντίζω να ζήσω μια εβδομάδα μαζί του, για να καταλάβω την ψυχοσύνθεσή του. Κάπως έτσι λοιπόν, για να προετοιμαστώ να γράψω για τα αιγοκεράκια, έζησα πάνω στα βουνά μαζί με ένα κοπάδι γίδια, με αποτέλεσμα να σπάσω το πόδι μου σε κάτι κατσάβραχα. Αλλά δε βαριέσαι; Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, είσαι προετοιμασμένος να κάνεις και θυσίες. Άλλωστε αυτή η μέθοδος είναι που με ξεχωρίζει από τους άλλους αστρολόγους. Φαντάζεστε την Λίτσα Πατέρα ντυμένη τσιπούρα να εξερευνά τη ζωή των ιχθύων;

aigok3

Όπως και να’χει το μεγαλείο μου σαν αστρολόγος μπορεί να μην έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής και να γράφω σ’ αυτό το ευτελές online περιοδικό, αλλά που θα πάει θα αναγνωριστώ μετά θάνατον. Κι αυτό δεν με πειράζει, αρκεί να μην είναι μετά τον δικό μου θάνατο.

 

Χαρακτηριστικά Αιγόκερου

 

Ας παραδεχτούμε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο αιγόκερως δεν είναι αυτό το μυθικό πλάσμα με το ένα κέρατο που φαίνεται από τη θεϊκή στολή μου πιο πάνω. Δεύτερον, ας παραδεχτούμε ότι οι αρχαίοι όταν έφτιαχναν τα ζώδια δεν είχαν και πολύ μεγάλη φαντασία. Είχαν ήδη φτιάξει τον Κριό, αλλά κάπου τους τελείωσαν οι ιδέες, και σου λέει δεν τον ξαναβάζουμε; Έτσι γεννήθηκε ο Αιγόκερως, που δεν είναι κάτι άλλο από έναν Κριό απλά με λίγο μικρότερα κέρατα. Αντίστοιχα κι ο Αιγόκερως σαν χαρακτήρας είναι κάπως σαν τον Κριό αλλά λίγο πιο φλώρος.

 

Μερικά παραδείγματα για να καταλάβουμε το μέγεθος της φλωριάς ενός αιγόκερου:

 

– Ο αιγόκερως το 2010 έκανε μαθήματα βουβουζέλας σε ωδείο.

– Ο Αιγόκερως, όταν κράσαραν τα windows XP του, έστελνε error report στην microsoft.

– Αν δεν υπήρχαν Αιγόκεροι, θα είχε αποσυρθεί η ΗΒΗ ΜΠΛΕ από τα ψυγεία στις επαρχιακές ταβέρνες.

– Οι αιγόκεροι δεν τρώνε τo ψωμάκι στην πίτσα.

– Όταν ένας Αιγόκερως λέει κομπιούτερ, εννοεί το τηλεκοντρόλ (“Μήπως είδες το κουμπγιούτερ της τηλεόρασης” συχνά θα σε ρωτήσει η γιαγιά-Αιγόκερως)

– Ένας αιγόκερως στο street fighter διαλέγει πάντα τον Dhalsim.

 

Πλεονεκτήματα του να είσαι Αιγόκερως:

1. Σου δίνουν Ι4 στο στρατό (Έτσι κι αλλιώς σε τι ακριβώς πόλεμο μπορεί να πολεμούσε ένας Αιγόκερως; Το πολύ πολύ στον Β’ Παγκόσμιο Μαξιλαροπόλεμο.)

2. Τουλάχιστον δεν είσαι Λέοντας

3. Έχεις όλα τα CD των ACE OF BASE σε κασέτες πανασόνικ

4. Έχεις φυσικό ταλέντο στο κέρλινγκ (άθλημα που δυο τύποι σκουπίζουν τον πάγο για να γλυστράει καλύτερα μια τσαγιέρα)

 

Μειονεκτήματα του να είσαι Αιγόκερως:

1. Ο μπιντές σου χρειάζεται συχνά καινούργια ανταλλακτικά.

2. Στο μπριτζ επιμένεις να κάνεις μπιριμπάκια τσαντίζοντας υπερβολικά τη θεία σου, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην σε ξανακαλέσει στο τουρνουά.

3. Χολοσκάς πολύ εύκολα.

 

Διάσημοι Αιγόκεροι

 

Ζορντί (1988 – 2011)

aigok1

Πασχάλης Τερζής (Είχε αιγόκερω τη μέρα που σε γνώρισα)

Κύριος Γρανάζης

Κύριος Ανάβασης

Κύριος Δεηθόμεν

Κάστορας (ο αδερφός του Πολυδεύκη, όχι ένας οποιοσδήποτε κάστορας)

Best of internet