Quantcast
ORIGINALS

Πόσο μαλάκας νιώθεις;

Όσο μαλάκας και να νιώθεις, είναι λίγο μπροστά στο πόσο μαλάκα σε θεωρούν όλοι αυτοί.


Commandante Salatista · 20 Μαρτίου 2013

samaras_merkel_periergi_578_355

Κοίτα να δεις, που τα μνημόνια ίσως και να μην είναι μονόδρομος.

Κοίτα να δεις, που κάποιες κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις αντιδράσεις του λαού τους ως διαπραγματευτικό όπλο, αντί να τις πνίγουν στα δακρυγόνα και στο αίμα.

Κοίτα να δεις, που τελικά υπάρχει και πιο αξιοπρεπής στάση από την άνευ όρων αποδοχή κάθε εκβιασμού της τραπεζοκρατούμενης ΕΕ.

Πόσο μαλάκας νιώθεις;

Αυτοί που σου επέβαλαν νέους φόρους και χαράτσια, που μείωσαν μισθούς και συντάξεις, που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία, αυτοί που βάφτισαν τη φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού «εξορθολογισμό δαπανών» και «σωτηρία της χώρας», τώρα σου λένε πως διαφωνούν με το κούρεμα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών επειδή είναι “εξοντωτικό μέτρο”.

Στα λόγια και εκ των υστέρων όλα αυτά βέβαια, διότι στο Eurogroup της Παρασκευής, ο Στουρνάρας ψήφισε υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης.

Πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ νιώθεις;

Αυτοί που σε τρομοκρατούσαν φωνάζοντας πως ένα ΟΧΙ της ελληνικής βουλής θα έφερνε χρεοκοπία, δραχμή, λιμό και καταποντισμό, αυτοί που έκαναν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο για να ικανοποιήσουν κάθε προσταγή της τρόικας, αυτοί που είπαν «ΝΑΙ σε όλα» όποτε τους ζητήθηκε, τώρα χαιρετίζουν το ΟΧΙ της Κύπρου ως γενναία στάση.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Άνγκελα Μέρκελ, ο μπαμπούλας που τάχα τους επέβαλλε όλα αυτά τα μέτρα παρά τη θέλησή τους, βγήκε σήμερα σαν βρεγμένη γάτα και δήλωσε «λυπάμαι, αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου». Έτσι απλά.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΙΩΘΕΙΣ;

Όσο μαλάκας και να νιώθεις, είναι λίγο μπροστά στο πόσο μαλάκα σε θεωρούν όλοι αυτοί.

Προσπάθησε να το θυμάσαι, την επόμενη φορά που θα είναι στο χέρι σου να τους κρίνεις. Γιατί αυτοί, θα κάνουν τα πάντα για να το έχεις ξεχάσει ως τότε.

Best of internet