Quantcast
ORIGINALS

Η Φαντασία στο Περιτύλιγμα

16 πρωτότυπες συσκευασίες προϊόντων


EGO PETRO · 16 Μαρτίου 2013

Το design ενός προϊόντος παίζει σημαντικό ρόλο στην αγορά του και στην προώθηση της εταιρίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταφέρνουν πάντα να το κάνουν καλά. Ψάξαμε όμως και σας βρήκαμε κάποια από το πιο καλοσχεδιασμένα και καλαίσθητα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

4-salt-pepper-cell
Αλατοπίπερο. Στα πλάγια της συσκευασίας υπάρχουν διαφανείς μπάρες οι οποίες όσο αδειάζει το προϊόν προκαλούν την ψευδαίσθηση ότι κατεβαίνει και η μπάρα ενέργειας της μπαταρίας.

6-kleenex-packagingΥγρά μαντηλάκια  Κleenex.  Μίνιμαλ συσκευασία με τα μαντηλάκια που βρίσκονται στο εσωτερικό να έχουν την ανάλογη μυρωδιά με την συσκευασία τους.

8-wine-in-a-can
Αλουμινένιες συσκευασίες για κρασί .Εκτός του αισθητικού design η συγκεκριμένη συσκευασία διατηρεί δροσερό το κρασί και σου δίνει την δυνατότητα να το πίνεις από τη συσκευασία χωρίς να χρειάζεσαι ποτήρι. Είναι επίσης ανακυκλώσιμα.

3-tequila-gun-packaging
Πιστόλι συσκευασία για τεκίλα .

9-steampunk-Packaging
Μετά από διαγωνισμό που έκανε η εταιρία για να βρει καινούργια και πιο πρωτότυπη συσκευασία αυτός ήταν ο νικητής. Εκτός του φουτουριστικού design είναι περίεργος πολύ εύχρηστο διότι με δυο απλές κινήσεις μπορείς να ανοίξεις και να κλείσεις την συσκευασία αλλά και το αντίθετο. Βίντεο εδώ.


10-hanger-tea
Φακελάκια για τσάι με κρεμάστρες από τον σχεδιαστή Soon Mo Kang. Η συσκευασία θυμίζει γκαρνταρόμπα με τα ρούχα ταξινομημένα.Υπάρχει όμως και η πρακτική χρήση γιατί μπορείς απλά να κρεμάσεις το φακελάκι στο ποτήρι σου και να απολαύσεις το ρόφημα.

11-el-mil-del-poaigΗ πρώτη σκέψη για αυτό το προϊόν είναι “κολόνια”. Άλλα απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι συσκευασία για παρθένο ελαιόλαδο. Ανοίγοντας τη συσκευασία βρίσκεις ένα απίστευτα καλαίσθητο δοχείο με καπάκι για να προστατεύει το στόμιο το οποίο προεξέχει από το δοχείο. Σχεδιαστής η CuldeSac™
12-wine-packagingΣυσκευασία για κρασί η οποία μετατρέπεται και σε βάση.

 

13-egg-packaging-corrugated-cardΘήκη για αυγά οι οποία αντέχει στις πτώσεις. Ένας συνδυασμός από puzzle και θήκη για αυγά κάνουν αυτήν την συσκευασία εκτός από πρακτική , διασκεδαστική.

 

15-pop-up-popcornΜινιμαλιστική συσκευασία για ποπκόρν. Μετά την τοποθέτηση της στον φούρνο μικροκυμάτων, αφού φουσκώσει μπορείς να την ανοίξεις από πάνω και να σερβιριστείς από το μπολ που δημιουργείται.
16-soy-mamelleΓάλα σόγιας. Εκτός του σχήματος  συμβολικού μαστού από αγελάδα ο σχεδιαστής φρόντισε το καπάκι να έχει μια θηκούλα έτσι ώστε μπορεί να κρεμαστεί στα ράφια των supermarket προβάλλοντας την σόγια ως μη ζωικό προϊόν αλλά ως καρπό από τα δέντρα.

 

18-dino-gumΘήκη για τσίχλες. Τα δόντια του δεινοσαύρου αραιώνουν κάθε φορά που παίρνει μια τσίχλα γιατί οι τσίχλες είναι τα ίδια τα δόντια. Σχεδιαστής, η BQB.

28-quick-fruit-packaging-concept
Φρέσκο ακτινίδιο. Εκτός της αισθητικά ωραίας συσκευασίας του δεν υπάρχει κάποια επιπλέον χρησιμότητα.

 

29-re-charge-beverage-packagingΔοχεία για ενεργειακά ποτά. Σχεδιασμένα έτσι ώστε να θυμίζουν δοχεία για λάδι μηχανής.

30-frazer-parfum
Συσκευασίες για ακουστικά. Κι όμως!
indexΣυσκευασία για γάλα. Δεν είναι photoshop. Είναι αληθινή!

Best of internet