Quantcast

Το Κλάμα Ξαναβγήκε απ’ τον Παράδεισο

Το ξέρατε ότι για τη διάσημη ταινία του ο Ρέππας έκλεψε τον εαυτό του;

Cherry Lou

11 Απριλίου 2013

 

Στο επεισόδιο 42 του “Δις Εξαμαρτείν” κρύβεται ένας ανεκτίμητος θησαυρός για τους φαν της ταινιάρας “Το Κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο”.

Όταν η πλούσια Φλορέτα Γιαννίμπα έρχεται να αναλάβει τα ηνία του καναλιού που έχει οικονομικά προβλήματα (αναλαμβάνει μαζί και τον Πέτρο), δείχνει το σκληρό πρόσωπο της εργοδοσίας και προκαλεί την αντιπάθεια των πρωταγωνιστών της σειράς. Έτσι η Άννα και η Γιολάντα, καθώς θάβουν την Γιαννίμπα, σκέφτονται πώς θα ταν αν όλοι τους παίζαν σε ένα μελό του ’60. Και εδώ μπαίνει το “ΚΛΑΜΑ” του οποίου την ιδέα απ’ ότι φαίνεται την είχαν από καιρό στα σκαριά οι Ρέππας-Παπαθανασίου.

Η Τζέλα Δελαφράγκα εδώ λέγεται Φλορέτα Γιαννίμπα, ο Γιακουμής λέγεται Πετρής, η Μάρθα λέγεται Αννιώ (ή Αννούλα ανάλογα τα κέφια) και ως άλλη Λαυρεντία Μπισμπίκη είναι η θειά Γιολάντα. Οι περισσότεροι ηθοποιοί που εμφανίζονται εδώ εμφανίζονται και στο κλάμα έστω και σε μικρούς ρόλους.  Παρακάτω κάποια πανομοιότυπα στιγμιότυπα, πρώτα είναι η σκηνή από το κλάμα και μετά η αντίστοιχη από το Δις Εξαμαρτείν. Βάλτε ένα σκατς και απολαύστε.

 
 

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου τραγουδάει ως Τζέλα το «Αντίκρυ στέκει ένα παιδί» και ως Φλορέτα το «Είμαι κορίτσι ζόρικο» χορεύοντας το ιστορικό της τσιφτετέλι

dis4 dis3

 
 

Η πτωχή πλην τίμια κόρη ξομολογείται στην χαροκαμένη μάνα τις υποψίες της για τα ασπρόρουχα του παλικαριού..

dis2bdis1β

 
 

Οι  Αννούλα και Μάρθα ψήνονται στον πυρετό και φωνάζουν τα παλικάρια

 
 

Η Τζέλα/Φλορέτα τρώει το χαστούκι της από τον περιπαιγμένο εραστή

 
 

Το απαραίτητο μοιρολόι

dis6 dis5

 
 

Σφουγγάρισμα γονυπετής

dis12 dis11

 
 

Η χαροκαμένη μάνα ικετεύει την Τζέλα/Φλορέτα. (Μετά βέβαια στο ένα την καταριέται και στο άλλο την πυροβολεί)

dis10βdis9Β

 
 

Ο Ρέππας ως ο ασήμαντος Ευγένιος στο “Δις Εξαμαρτείν” μαζί με τον Πετρή. Στο “Κλάμα” ο Ρέππας ανταμείβει τον εαυτό του με ένα κατιτίς πιο μεγάλο ρολάκι και ο Πετρής (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) παίζει τον παινεμένο Λιάκου.

dis17dis18

 
 

Το ευτυχές τέλος

dis20 dis19

 
 

Και ένα επιπλέον μπόνους:

 

Στο “Δις Εξαμαρτείν” παίζουν ακόμα δύο εορταστικά επεισόδια τύπου “κλάμα βγήκε από τον παράδεισο”. Το ένα είναι το special “Η αγάπη θέλει δύο” στο οποίο όμως δε σατιρίζεται τόσο το περιεχόμενο του ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου της εποχής, όσο το παρασκήνιο πίσω από αυτόν, το πώς δηλαδή η δικτατορία λογοέκρινε και προπαγάνδιζε τις θέσεις της μέσω της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Και εδώ όμως έχουμε ένα γνώριμο πρόσωπο (Τζόυς Ευείδη), την Τζένη Δελαφράγκα ή όπως λέγεται εδώ, Τιτίκα Βρατσάνου.

 

dis16 dis15

 
 

Ιδού και τα απαραίτητα links

 
 

 
 

 
 

http://www.youtube.com/watch?v=ipgi6R2ltKY

 

Best of internet