Quantcast

8 μεγάλες ελληνικές προσωπικότητες που αξίζουν τις δικές τους κινηματογραφικές βιογραφίες

Μετά το τεράστιο σουξέ της Ευτυχίας στα ταμεία

Σε περίπτωση που δεν το παρατηρήσατε, φίλες και φίλοι, η Ευτυχία πετσόκοψε τα πάντα στο ελληνικό box-office. Για την ακρίβεια, η ταινία του Άγγελου Φραντζή για τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου πήγε τόσο καλά που πλέον έχει φτάσει να κόψει τα 660.000 εισιτήρια από τα τέλη Δεκεμβρίου που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αίθουσες. Αποτέλεσμα; Αφενός να μοιράσει φάπες στο τελευταίο Star Wars που είχε την ατυχία να βγει μαζί της κι αφετέρου να γίνει μια από τις πιο πετυχημένες εμπορικά ταινίες αυτής της δεκαετίας.

Με δεδομένη την απήχηση που έχουν τα biopics στο ελληνικό κινηματογραφόφιλο κοινό και λαμβάνοντας ως αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι υπάρχουν αμέτρητες εγχώριες προσωπικότητες που θα μπορούσαν να αποκτήσουν το δικό τους blockbuster στη μεγάλη οθόνη, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πείραμα. Φτιάξαμε 8 αφίσες για 8 υποθετικές κινηματογραφικές βιογραφίες κι αφήνουμε πλέον το κοινό, την κριτική και τους παραγωγούς να αποφασίσουν ποια είναι αυτή που έχουμε πραγματικά ανάγκη. Εμείς απλά θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε το τσεκ.

Απολαύστε ψύχραιμα και υπεύθυνα.

Επικίνδυνος Γκίκας

Ο δύσκολος δρόμος προς τη δόξα του κυρίαρχου του ελληνικού σπικάζ Ακίνδυνου Γκίκα, η άσπονδη φιλία και ο ανταγωνισμός με τον Σπύρο Μπιμπίλα και η καταστροφική σχέση με τη Νατάσα “απόδοση διαλόγων” Συρεγγέλα σε μια ταινία που… μιλάει στη γλώσσα σας.

Προτεινόμενος ηθοποιός: George Clooney με ντουμπλάζ Τάσου Κώνστα

Άντε Γεια

Η άγνωστη ζωή του Τάκη Τσουκαλά, πίσω από τη σκληρή μάσκα της τηλεπερσόνας. Οι ποιητικές συλλογές, τo φιλανθρωπικό έργο, η άνοδος και η πτώση από την καρέκλα του στούντιο, στη γεμάτη ευαισθησία ρομαντική κομεντί για τη ζωή του ανθρώπου που είναι πολλά περισσότερα από ένα catchphrase. Η ταινία που θα κάνει την καρδιά σας… σουρωτήρι.

Προτεινόμενος ηθοποιός: Θόδωρος Ρακιτζής

Λυκούργος

Η μακρά και δύσκολη πορεία από το πλατώ του Disney Club στο φασιστοπάνελ του Makeleio.tv για το κακό παιδί της πρωινής ζώνης του Mega. Η παθιασμένος απαγορευμένος έρωτας με Καρολίνα και οι φήμες για την προσπάθεια ξεπαγώματος του Walt Disney, σε μια ταινία που θα σας… γκουφάνει.

Προτεινόμενος ηθοποιός: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης on speed

Έξι χρόνια στο Ελλάντα

Μεταφορά του αυτοβιογραφικού best seller στη μεγάλη οθόνη. Η ζωή και το έργο του Γιάτσεχ Γκμοχ στους πάγκους των ελληνικών ομάδων. Οι ατέλειωτες χαμένες (όπως είναι προφανές μέχρι κι από τον τίτλο) ώρες μαθημάτων ελληνικής γλώσσας ,η τιμωρία με εγκλεισμό σε ειδικό κλουβί πάνω από τον πάγκο της ομάδας του και οι δύσκολες σχέσεις με την κλινική γναθοχειρουργικής του Ευαγγελισμού σε μια ταινιά γροθιά… στο σαγόνι.

Προτεινόμενος ηθοποιός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Πανσιόν

Ένα πολιτικό θρίλερ, βασισμένο στη ζωή και το έργο του πρωτεργάτη της ελληνικής ραπ σκηνής Τάκο. Τα παιδικά χρόνια στην πανσιόν της θείας Ελένης και του θείου Τζορτζ, είναι φαινομενικά αυτό που ο κόσμος λαχταρά: Ανοίγεις το ψυγείο και παίρνεις ό,τι θες, ξαπλώνεις στο κρεβάτι και κοιμάσαι όσο θες, μέχρι που τα αληθινά κίνητρα των δύο πανδοχέων αποκαλύπτονται σε μια πλεκτάνη εμπορίας οργάνων. Μια ταινία στην οποία όλοι είστε ευπρόσδεκτοι…και προσκεκλημένοι!

Προτεινόμενος ηθοποιός: Madclip

Εθνικό Ζήτημα

Δυο ανταγωνιστές που δεν θα σταματήσουν πουθενά. Το πάθος για την καθιέρωση στη συνείδηση του κοινού που θα οδηγήσει στα δικαστήρια. Τα τραγούδια, οι αισθησιακοί χοροί, οι κραυγές και οι τρικλοποδιές. Μια ταινία για την κόντρα που σημάδεψε τις ζωές μας: Εθνικός σταρ Vs Εθνικά μπούτια, ένα φιλμ που θα σας βάλει τα… δυο μπούτια σε ένα παπούτσι!

Προτεινόμενοι ηθοποιοί: Νανά Μούσχουρη (εθνικός σταρ), Γιώργος Παρτσαλάκης (εθνικά μπούτια)

Έμαθα Λεύτερος να Ζω

Μιούζικαλ για το ταξίδι του πατήρ «παπαροκά» Παντελεήμονα από το μέταλ στον μοναχισμό και ξανά πίσω στο μέταλ. Το Bohemian Rhapsody της ορθοδοξίας, πραγματεύεται την πορεία της γνωστής μπάντας των παπαροκάδων από την αφάνεια ως την κατάκτηση της κορυφής των ελληνικών charts με το τεχνοφοβικό χιτ «Το Τσιπάκι», μέχρι τη διάλυση του γκρουπ εξ αιτίας της γυναίκας που έμεινε στη μουσική ιστορία ως η «εν πολλαίς αμαρτίας περιπεσούσα Yoko Ono», που εξανάγκασε την ψυχή του γκρουπ να αφήσει τα άμφια για τα τζιν σωλήνες με άσπρα αθλητικά strike. Μια ταινία που δεν πρέπει να δείτε… μοναχοί!

Προτεινόμενος ηθοποιός: Σάσα Μπάρον Κόεν

Το Άγγιγμα του Μίδα

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή της Πατούλαινας από τα πλούτη στα λίγο περισσότερα πλούτη. Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σε σειρά από βόρεια προάστια, το δράμα με την online παραγγελία πλατινένιου πολυελαίου, οι απειλές κατά της ζωής των θαυμαστριών του περιφερειάρχη και η απειλούμενη συζυγική πολεμική σύρραξη, με το κατέβασμα-έκπληξη σε διαφορετικό ψηφοδέλτιο. Μια ταινία για μεγάλες…περιφέρειες!

Προτεινόμενη ηθοποιός: Σμαράγδα Καρύδη

Best of internet