Quantcast

Το Facebook έπαθε 2016 και “πέθανε” το Ζούκερμπεργκ κι άλλους χρήστες στα πλαίσια απρόσμενου bug

Η μικροβλάβη που προέκυψε μετέτρεψε τα προφίλ 2 εκατομμυρίων χρηστών προσωρινά σε σελίδες εις μνήμην τους

Bobol Gordello

12 Νοεμβρίου 2016

Αν είδατε πουθενά χθες στα ίντερνετς την είδηση πως ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, αποδήμησε εις Κύριον, ησυχάστε. Το 2016 δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, κατά πώς φαίνεται, ο Mark Zuckerberg ζει και βασιλεύει. Εν αντιθέσει με το τι έλεγε το προφίλ του στο Facebbok για λίγη ώρα χθες:

2172

We hope people who love Mark will find comfort in the things others share to remember and celebrate his life.

Τι συνέβη, όμως, και μετατράπηκε το προφίλ του Zuckerberg σε προφίλ εις μνήμην του, ωσάν να πέθανε από το βόλι του Ιωάννη Τσιλιγγίρη (ΜΑΡΚ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΚΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ); Ένα απρόσμενο τεχνικό λάθος κατά την προσπάθεια δοκιμής μηνυμάτων σε υπάρχοντα προφίλ/σελίδες μνήμης στα πλαίσια του πρωτοκόλλου για το φεησμπουκικό “memorializing” οδήγησε σε R.I.P. τον CEO του fb παρέα με άλλους 2,000,000 χρήστες.

Εκπρόσωπος του Facebook απολογήθηκε για την άβολη φάση και ενημέρωσε για την έγκαιρη αποκατάσταση του σφάλματος. Πάντως, στο Twitter, η φάση σχολιάστηκε έντονα:

Το “Memoriaizing”, πάντως, συνεχίζει να ισχύει κανονικά και τίθεται σε ισχύ μετά από αίτημα στο Facebook από οικείους ενός θανόντος, με “προσκόμιση” στοιχείων του θανόντος.

Best of internet