Quantcast

Η Samsung σταματάει να παράγει το Galaxy Note 7 επειδή δεν καταλαβαίνει την έκρηξή του

Εκρηκτικές εξελίξεις από τον Κορεάτικο κολοσσό της τεχνολογίας

LUBEN CREW

12 Οκτωβρίου 2016

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στη νοτιοκορεάτικη Samsung τον τελευταίο μήνα, αφού προχθές η εταιρία ανακοίνωσε τελικά τη διακοπή παραγωγής του Galaxy Note 7, επειδή αναφλέγεται και η νέα μπαταρία με την οποία είχαν αντικαταστήσει τις προβληματικές πρώτες μπαταρίες.

galaxy-note-7-exploded-720x480-c

Τα Galaxy Note 7, τα οποίο σκοπό είχαν να αποτελέσουν αντίπαλο δέος στο iPhone7, άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα ανεβάζοντας απότομα θερμοκρασία, βγάζοντας καπνούς και αρπάζοντας φωτιά. Αυτό είχε οδηγήσει τη Samsung στις αρχές Σεπτεμβρίου την ανάκληση 2,5 εκατομμυρίων συσκευών Galaxy Note7 προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των καταναλωτών.

Η Samsung έστειλε ειδικά σχεδιασμένα κουτιά ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια τα ευέξαπτα note 7. Και γάντια για να μη το αγγίξετε ξανά με τα γυμνά σας χέρια.

Η Samsung έστειλε ειδικά σχεδιασμένα κουτιά ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια τα ευέξαπτα note 7. Και γάντια για να μη το αγγίξετε ξανά με τα γυμνά σας χέρια.

Τα προβληματικά Galaxy Note 7 αντικαταστάθηκαν με καινούρια εξ ίσου προβληματικά Galaxy Note 7, τα οποία με τη σειρά τους συνέχισαν να αναφλέγονται. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανάφλεξη μιας τέτοιας αντικατεστημένης συσκευής σε μια αεροπορική πτήση, όπου ανάγκασε σε εκκένωση επιβατηγού αεροσκάφους αμερικάνικης εταιρίας.

To Note 7 που υποτίθεται ότι ήταν "safe replacement" της πρώτης σειράς Note 7. Άρπαξε φωτιά μέσα σε αεροσκάφος της Southwest Airlines

To Note 7 που υποτίθεται ότι ήταν “safe replacement” της πρώτης σειράς Note 7. Άρπαξε φωτιά μέσα σε αεροσκάφος της Southwest Airlines

 

 

Aφού η Samsung είχε ήδη ανακαλέσει 2μιση εκατομμύρια συσκευές, τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι σταματάει να φτιάχνει Galaxy Note 7 και οι samsung fanatics θα πρέπει να βολευτούν με το Samsung Galaxy Edge που έχει λίγο μικρότερη οθόνη. Επίσης θα πρέπει να υποστούν bullying από Apple fanatics. Σε ζητήματα ασφαλείας, όμως δεν χωράνε οπαδικά, γι’ αυτό και η ίδια η Samsung πέραν της ανάκλησης προϊόντος αλλά και της διακοπής παραγωγής του GN7, ζήτησε από τους χρήστες των GN7 να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν.

We remain committed to working diligently with appropriate regulatory authorities to take all necessary steps to resolve the situation. Consumers with either an original Galaxy Note 7 or replacement Galaxy Note 7 device should power down and stop using the device and take advantage of the remedies available.

a203b1ec40374362ae5a5d4b5a7f4c66

 

Τα περιστατικά ανάφλεξης των απώλεια εσόδων ύψους 17 δισ. δολαρίων και κατάφεραν να κατακρεουργήσουν τη φήμη, την αξιοπιστία αλλά και τις μελλοντικές πωλήσεις της Samsung.  Ενδεικτικά, η μετοχή της Samsung έκλεισε στο χρηματιστήριο της Σεούλ με πτώση 8,04% γεγονός που σημαίνει πως η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μειώθηκε κατά 18,8 δισ. δολάρια και γενικά δεν είναι και η καλύτερη χρονιά για τη Samsung.

Best of internet