Quantcast

Ποινή θα επιβάλλεται από το Facebook στις σελίδες που ζουν από το clickbait

ΣΟΚ ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Bobol Gordello

6 Αυγούστου 2016

Όλοι μας έχουμε κάνει like σε σελίδες για άκυρο λόγο κάποια στιγμή στη ζωή μας, για να αναγκαστούμε μετά από λίγο καιρό και υπερβολικές δόσεις clickbait να το πάρουμε πίσω, λόγω ακραίου σπαμμαρίσματος στο News Feed.

Καταγραφή

Φαίνεται ότι τα αναθέματα και οι κατάρες πολλών παθόντων από τα κλικ σε τέτοια άρθρα έπιασαν τόπο, καθότι το Facebook, αφού δοκίμασε ένα σχετικό αλγόριθμο, δηλώνει έτοιμο να αναχαιτίσει τους masters του clickbait. Η εκπαίδευση του λογισμικού πήρε κάποιο χρόνο, καθότι έπρεπε να ταξινομηθούν χιλιάδες ειδήσεις και τίτλοι με βασικό στοιχείο την υπερβολή ή το στόχο παραπλάνησης.

facebook-clickbait

Ο Adam Mosseri, σημαντικό παρά τω Ζούκερμπεργκ στέλεχος δηλώνει χαρακτηριστικά:

Αν ένα μέσο κάνει 50 καταχωρήσεις την ημέρα και μία από αυτές έχει παραπλανητικό τίτλο, δεν θα το επηρεάσει. Αν όμως το κάνει συστηματικά, τότε θα το επηρεάσει πολύ. Βέβαια, αν το μέσο σταματήσει να το κάνει, η επισκεψιμότητα θα επιστρέψει.

Ελπίζουμε, μόνο, να αποφευχθούν τα ψευδώς θετικά ευρήματα, ώστε να μην πάνε χαμένα άρθρα σαν αυτό. Ή αυτό. Και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η επίπτωση του νέου αντι-clickbait αλγορίθμου σε σελίδες όπως το Πενταπόσταγμα ή το Μακελειό.

Καταγραφή

(πηγή)

Best of internet